Altweerterheide 3 -Reuver 7

Verslag Altweerderheide 3 Reuver 7.docx
Word – 17.2 KB 10 downloads
Verslag Altweerderheide 3 Reuver 7.pdf
PDF – 83.2 KB 9 downloads

Wedstrijdverslag  Altweerderheide 3  - Reuver 7

Ruststand   2 - 1

Eindstand   5 - 1

 

Na drie nederlagen op rij kwamen we vandaag op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen Altweerderheide, een tegenstander waartegen we thuis met 1-3 verloren hadden.  Het aantal afmeldingen vandaag was bijna minimaal; alleen Hen moest wegens werk verstek laten gaan en Jos zit nog steeds in de States.  Zodoende konden we dus met alleen maar eigen spelers vertrekken naar Altweerderheide waar de meesten van ons nog nooit waren geweest. Voor de zekerheid had de verslaggever zijn navigatie meegenomen maar achteraf bleek het allemaal mee te vallen, het sportpark Den Das was goed te vinden.  Door de weinige afmeldingen moesten we natuurlijk wel een keuze maken tussen onze spelers wie er wel en wie niet mochten beginnen. Errol maakte deze keuze iets gemakkelijker doordat hij in Reuver op ons en wij op hem in Altweerderheide aan het wachten waren. Nadat Errol zijn vergissing bemerkte kwam hij echter toch nog zelf met zijn auto richting Weert: prima instelling! Het veld in Weert bleek toch erg zwaar voor de schoenen van Mark; deze vielen spontaan uit elkaar. Gelukkig had Lou zijn tas meegenomen en met geleende kiksen kon Mark toch aan de wedstrijd beginnen. Uiteindelijk waren naast Errol ook Fran en Koekie de aangewezenen om op de bank plaats te nemen. Als vervanger voor onze vaste doelman Hen stond Ron vandaag onder de lat.

Net na 10.00 uur blies de scheidsrechter voor de aftrap; nauwelijks een minuut later kon hij dit opnieuw doen. Wat was er gebeurd? Een schot onderkant lat van Altweerderheide belandde heel ongelukkig via Ron in ons doel: 1-0. Een wel heel snelle achterstand! Ondanks deze tegenslag kwamen we echter  steeds beter in de wedstrijd en dit ondanks dat het voor Frank, Patrick en John toch wel weer een tijdje geleden was dat ze op het veld stonden. Na 10 minuten gaf Marius een prima pass op Lon maar Lon maaide over de bal heen.  Even later was het diezelfde Lon die voor de Weerter doelman opdook maar deze wist weer te redden. Na 20 minuten volgde eindelijk de beloning: Mark voelde zich duidelijk op zijn gemak op de schoenen van Lou en uit een corner verlengde hij de bal met een mooie voetbeweging in het Weerter doel: 1-1. Ongetwijfeld heeft Mark na afloop van de wedstrijd een vorstelijk bod gedaan op de schoenen van Lou maar welk resultaat deze onderhandelingen hebben opgeleverd kan ik op dit moment niet zeggen; misschien dat Lou ons via de website verder op de hoogte zal houden. Ook na de gelijkmaker bleven we het goed doen; na een half uur probeerde Patrick de bal in de korte hoek binnen te tikken maar de Weerter doelman reageerde alert. Helaas kon er andere kant op slag van rust toch weer gejuicht worden.  Na net van te voren reeds hard op de kruising te hebben geschoten kwam Altweerderheide via een leep kopballetje over Ron heen in de blessuretijd van de 1e helft  op voorsprong: 2-1. En met deze stand zochten we het kleedlokaal op.

De 2e helft kwamen Errol, Koekie en Fran in het veld voor Mark, Marius en Dennis. Konden we de 1e helft via ons middenveld nog prima druk zetten op onze tegenstander, in de 2e helft lukte ons dit niet meer. Binnen 20 minuten konden de gastheren dan ook vrij gemakkelijk uitlopen naar een 5-1 voorsprong. Natuurlijk was het veel te laat om nog voor een ommekeer te zorgen maar vanaf dat moment pakten we het echter weer goed op.  Zo ging een prachtige kopbal van Fran maar rakelings langs en lieten ook Marius en Lon zich weer nadrukkelijker gelden in het strafschopgebied van de tegenstander. In de slotfase kregen we van de goed leidende scheidsrechter zelfs nog een strafschop;  onze aanvoerder Peter nam, zoals een echte aanvoerder betaamt,  zijn verantwoordelijkheid en nam resoluut achter de bal plaats.  Maar niet voor de eerste keer dit seizoen werd ook deze strafschop gemist. En dus kwam er een  5-1 nederlaag  op het wedstrijdformulier te staan.

En dus moeten we helaas vaststellen dat we al onze 4 wedstrijden van 2012 in een nederlaag  heb zien eindigen. We zaten er soms dichtbij maar soms ontbrak het ons net aan een beetje geluk dat je in sommige wedstrijden nodig hebt. Ook begonnen we vaak goed maar konden dit in de 2e helft niet meer voortzetten.  Dan moet dit maar volgende week gebeuren. We verwelkomen dan RKSVO uit Ospel op ons sportpark.

Voor de rest van het seizoen wel nog een punt van aandacht:                                                                       Zoals bij jullie allen bekend beheert onze leider Ton Ravier de website van ons elftal. Op voortreffelijke wijze worden we door Ton steeds geïnformeerd over allerlei zaken die met ons elftal te maken hebben zoals het competitieprogramma, het rijschema, een fotopagina en nog veel meer belangrijke informatie over ons elftal. Geheel belangeloos steekt  Ton vele uren van zijn vrije tijd hierin en hiervoor kun je naar mijn mening alleen maar grote waardering hebben. Het is dan ook onbegrijpelijk dat het desondanks voorkomt dat spelers kennelijk niet weten of we uit en thuis moeten spelen en wanneer we moeten vertrekken. Zoveel moeite kost het jullie toch niet om jullie hiervan zelf even op te hoogte te stellen?