Cranendonck 6-Reuver 7

Cranendonck 6 Reuver 7
Word – 16.2 KB 9 downloads
Cranendonck 6 Reuver 7
PDF – 137.0 KB 9 downloads

Cranendonck 6  – Reuver 7

Ruststand   0-0

Eindstand  2-0

 

Drie weken na onze laatste wedstrijd kwamen we vandaag op het sportpark bij elkaar voor onze uitwedstrijd tegen de enige Brabantse ploeg uit onze klasse: FC Cranendonck.  Een haast onmogelijke opgave immers thuis waren we er niet in geslaagd om van 10 Brabanders te winnen en we mochten er toch wel van uitgaan dat onze tegenstander vandaag compleet aan de aftrap zou verschijnen. Dit bleek inderdaad het geval.  Bovendien zijn ook wij getroffen door het “uitwedstrijden-syndroom”: in onze 4 uitwedstrijden van dit seizoen behaalden we 0 punten met het alleszeggende doelsaldo van 1-21. Het enige doelpunt werd bovendien ook nog eens gescoord door een gastspeler (Ralph Engbrocks). Een lastig karwei dus vandaag.

Naast de geblesseerden Rob, Frank en Fran kwamen de afmeldingen vandaag van John, Lou en Mark. Gelukkig konden we weer een beroep doen op 2 gastspelers van het 5e elftal: John Selen en Coen Vullers. Op John hadden we al vaker een beroep kunnen doen en voor Coen was het zijn debuut binnen ons team.  Daarnaast waren een tweetal spelers weer terug van blessures; Lon zou het vandaag weer eens proberen en Hen had ondanks een pijnlijke schouder zijn plek onder de lat weer terug. Guido had zijn scheidsrechterskloffie  weer eens ingeruild voor een spelerstenue en stond ook aan de aftrap. Bij afwezigheid van Lou was Rob onze grensrechter. Enig minpuntje was dat bij vertrek van Marius elk spoor ontbrak.

Na een autoritje van ongeveer 50 km blies de Brabantse scheidsrechter net na tienen voor de aanvang van de wedstrijd. De eerste helft liep het aanvalsspel bij ons vaak over de linkerkant, met name Coen en Jos wisten elkaar goed te vinden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat onze eerste kans ontstond uit een mooie combinatie tussen die twee maar het schot van Coen was net te zacht. Na een kwartier schoot Coen de bal prima in maar wist de Brabantse keeper met een mooie redding de bal nog tot corner te verwerken. En ook Jos had geen geluk toen een hard schot van hem net over  het doel van de tegenstander zeilde. Na een dik half uur was het Coen die de bal mooi voorgaf voor het Brabantse doel en Lon een enorme kans bood maar Lon was niet in staat deze te verzilveren.  Ondanks dat er ook wel het een en ander fout ging bleef het toch wel enigszins teleurstellend 0-0 tot aan de rust. Onbewust gingen de gedachten terug naar onze thuiswedstrijd tegen Cranendonck waar we de eerste helft ook voldoende kansen hadden om op voorsprong te komen maar waar we de 2e helft het deksel op de neus kregen.

De tweede helft zetten we al onze wissels in: Ron en Patrick kwamen voor Lon en Peter. Marius had tijdens de 1e helft ook de weg naar sportpark De Braken gevonden. Hij had zich verslapen. Natuurlijk is dit niet goed te praten maar het getuigd toch wel van een goede instelling dat Marius toch nog nagekomen was. En hij kon meteen aan de bak voor Dennis. Helaas pakten onze wissels niet echt goed uit want net zoals in onze thuiswedstrijd gaven we in de 2e helft het initiatief uit handen. En we begonnen nog wel zo met een mooie aanval over een groot aantal Reuverse schijven waarbij  het uitgerekend Thijs was die een prima schietkans  kreeg; deze werd echter onschadelijk gemaakt door de keeper van onze tegenstander. En ook Ron had bij een schot uit een moeilijke hoek geen succes, de bal ging voorlangs. Net van tevoren waren we al gewaarschuwd toen een Brabants schot via de lat net over ging. Maar na 60 minuten gebeurde het dan toch en schoot onze Brabantse tegenstander de openingstreffer binnen: 1-0. Vijf minuten later hadden we geluk toen een snoeihard schot van de spits van Cranendonck op de lat uiteenspatte. Net voordat de scheidsrechter afblies voor het einde van de wedstrijd maakte Cranendonck aan alle onzekerheid een einde  met de tweede treffer.

 

En dus stonden we na 70 minuten voetbal weer met lege handen,  waren we er weer niet in geslaagd om te scoren in een uitwedstrijd, en hadden we weer het gevoel dat er meer in had gezeten. Dan moet het maar volgende week gebeuren als we op bezoek gaan bij Oda, de enige ploeg die in onze klasse nog zonder puntverlies is. Natuurlijk wordt het heel moeilijk maar onmogelijk is het natuurlijk nooit!