Laar 7-Reuver 7

Verslag Laar 7 Reuver 7 uitslag 1 2.doc
Word – 31.5 KB 1 download
Verslag Laar 7 Reuver 7 uitslag 1 2.pdf
PDF – 134.3 KB 1 download

Wedstrijdverslag  Laar 7 - Reuver 7

Ruststand   1 - 0

Eindstand   1 - 2

 

Na de enorme afstraffing vorige week thuis tegen RKSVO kwamen we vandaag op het sportpark bij elkaar voor onze uitwedstrijd tegen Laar. John, Lou, Fran, Errol, Dennis & Patrick hadden andere plannen vandaag en dus moesten we weer de hulptroepen inschakelen.  De hulptroepen bleven echter beperkt tot één persoon : Eddie Teeuwen.  Voor Eddie was het wel even wennen vandaag, immers hij was de laatste tijd alleen maar als leider bij het 6e elftal actief en niet meer als voetballer. Ook Mark had tijdig nieuwe schoenen aangeschaft zodat we hem ook konden opstellen. Guido stond weer als speler op het wedstrijdformulier. Verder waren er geen bijzonderheden. En zo vertrokken we met 13 personen richting Weert  op weg naar sportpark Laarderveld waar we te maken konden krijgen met een andere geduchte tegenstander: het vermaledijde kunstgras van SV Laar. Aangekomen in Weert bleken we inderdaad op kunstgras te moeten voetballen; tijdens de warming up kwam Jos helaas tot de conclusie dat hij toch nog te geblesseerd was om aan de wedstrijd te beginnen. En dus hadden we maar één echt fitte reservespeler tot onze beschikking: Rob.  

Even na half tien blies de Weerter scheidsrechter voor de aftrap. Vanaf het begin van de wedstrijd  was het meteen duidelijk dat we vandaag iets wilden goedmaken;  er werd volop strijd geleverd en er werd gewoon goed gespeeld. Opmerkelijk dat de aanvankelijke scepsis voor het kunstgras al vrij snel omsloeg:  de bal ging op het kunstgras wat sneller dan wat we gewend waren maar  verrassenderwijs  paste dit goed bij ons spel.  Toch kwamen we na een kwartier toch vrij verrassend op achterstand; de Laar spits soleerde door onze verdediging  en liet vervolgens Hen ook nog kansloos: 1-0. Waar in het verleden dit meestal het teken voor de tegenstander was om een tandje bij te schakelen, deze keer was het echter Reuver 7 dat het tempo verhoogde. Nauwelijks 2 minuten na het openingsdoelpunt kreeg Lon een enorme kans vrij voor het Laar doel maar de keeper redde. Een sterk genomen hoekschop van Marius kon door Eddie net niet worden verzilverd . En weer Lon nam na 25 minuten de Laar keeper onder vuur maar weer was deze hem de baas. Wel was het even schrikken toen Frank zich na 25 minuten moest laten vervangen door Rob.  Echter dit bleek gelukkig allemaal mee te vallen want eenmaal op de bank zittend voelde Frank niets meer. Aan de stand veranderde de 1e helft niets meer  en zo zochten we het kleedlokaal op voor het traditionele bekertje thee.

Zoals hierboven vermeld waren de wisselmogelijkheden beperkt;  Frank had gelukkig nog steeds nergens last van en we besloten om hem na een kwartiertje weer in te brengen. Met zijn inzicht en techniek kwam hij op het kunstgras overigens prima tot zijn recht. Na 35 minuten bereikte Marius Rob en zijn mooi schot ging net naast. In dezelfde minuut moest onze keeper zich bezondigen aan een professionele overtreding; ver van zijn doel legde Hen de Laar speler neer. Daar waar in het betaalde voetbal de speler in kwestie kan vertrekken besloot de scheidsrechter echter Hen te sparen en hem slechts een waarschuwing te geven: gele kaart! Een primeur voor Hen dit seizoen, want naast een tijdstraf voor Dennis in Ospel was het de eerste kaart van dit seizoen.  Het dient ook eens te worden vermeldt: Hen speelde een zeer goede wedstrijd;  hij keepte geconcentreerd en was op geen enkel foutje te betrappen; in sommige situaties was het juist Hen die ons op de been hield. In de 50e minuut gebeurde dan eindelijk waar we recht op hadden; Peter bereikte Marius en met een bekeken schuiver schoof hij de bal via de binnenkant van de bal in het doel achter de uitkomende doelman. Even dachten we vanaf de bank dat de bal niet voldoende snelheid had en dat de Laar verdediger zijn keeper nog te hulp kon schieten; waarschijnlijk zou dit op een normaal grasveld ook gebeurd zijn maar het kunstgras schoot ons hierbij te hulp: 1-1. Meteen na de gelijkmaker besloten we om onze laatste troef uit te spelen: Frank kwam weer terug in het veld voor Mark.  In de 50e minuut kreeg Ron vanaf de linkerkant van het veld de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld. Het vervolg was gracieus, technisch perfect en ook nog effectief: Ron bekeek de situatie, zag de ruimte in de lange hoek en met een prachtig geplaatst schot plaatste hij de bal in het Weerter doel : 1-2! Ondanks dat er voor Laar in feite nog tijd genoeg was om iets aan de stand te doen kwamen we daarna niet meer echt in de problemen.  Het middenveld was onvermoeibaar en stoorde de Laar opbouw vroegtijdig en achterin speelde Eddie alsof hij nooit weg was geweest. En als er eens een Laar-speler doorheen glipte kwamen ze altijd nog Hen tegen.  De scheidsrechter had ook gezien dat er voor Laar niet meer inzat en dus besloot hij om voor het einde van de officiële speeltijd al af te fluiten! 

En zo boekten we vandaag onder een stralend maar wel koud zonnetje onze eerste uitoverwinning van dit seizoen! En haalden we dit seizoen liefst 6 punten van Laar. De meeste spelers waren het ook over eens dat het heerlijk voetballen was op dit kunstgras. Eddie Teeuwen danken we voor zijn bijdrage (Het “Ed”-effect) aan deze historische dag.  Hopelijk kunnen we het goede resultaat volgende week een vervolg geven als we op bezoek gaan bij Oda, de nog ongeslagen koploper uit onze klasse. Het zal niet gemakkelijk zijn maar in het voetbal is niets onmogelijk.