Leveroy 4 - Reuver 7

Verslag Leveroy 4 Reuver 7. 5 2docx.docx
Word – 17.0 KB 14 downloads
Verslag Leveroy 4 Reuver 7. 5 2docx.pdf
PDF – 144.9 KB 9 downloads

Wedstrijdverslag  Leveroy 4  – Reuver 7

Ruststand   4 - 1

Eindstand   5 - 2

 

Een week na het gemiste kansenfestival tegen Wilhelmina kwamen we vandaag bijeen voor de uitwedstrijd tegen Leveroy,  één van de tegenstanders waarvan we tijdens de eerste seizoenshelft hadden weten te winnen.  De afmeldingen vandaag kwamen van Mark, Thijs, Fran, Errol, Dennis en Frank. Gelukkig hadden we wel weer de beschikking over een tweetal gastspelers: Marcel Nooyen van het 5e elftal en Leon Kessels van het 6e elftal.  En zo waar: onze verloren zoon John had ook de weg naar het voetbalveld weer eens gevonden.  Zo kwamen we met 13 spelers op het sportcomplex van Leveroy aan. Tenminste dat dachten we; het bleek echter dat onze tegenstander inmiddels een gloednieuw complex had betrokken en wij waren gearriveerd op het oude sportpark. Nadat we  door een uiterst sympathieke, doch niet al te slimme verkeersregelaar, nogmaals een verkeerde richting op waren gestuurd kwamen we dan toch eindelijk op het nieuwe complex van SV Leveroy aan. Een sportpark dat gezien mag worden: de hele accommodatie lag er prima bij.

Met één reservespeler op de bank (Ron) en één speler achter de hand (Lou) begonnen we precies om 10 uur aan de wedstrijd. De eerste minuten was het aan beide kanten nog wat onwennig en aftasten en ging het spel gelijk op. Naarmate de eerste helft echter vorderde werd het echter van kwaad tot erger. Het leek wel of de meeste spelers vandaag voor het eerst in hun huidige posities speelden, zoveel ging er steeds fout.  Begon het lange seizoen zijn tol te eisen? ; wierpen de gebeurtenissen in het Catshuis een verlammende deken over ons team of schrokken we zo van de aanwezigheid van John binnen de lijnen? In elk geval was ons spel dramatisch de 1e helft;  wel dient te worden vermeldt dat we toch een keer scoorden: Marius ontsnapte aan buitenspel en stormde op de Leveroy doelman af; vlak voor de keeper gaf hij de bal breed aan Lon en Lon tikte hem keurig binnen. Behalve een mooie vrije trap van Marcel was er aan onze kant verder niets te melden. Of het moet het uitvallen zijn van gastspeler Leon die na 25 minuten met een spierblessure naar de kant moest. Einde wedstrijd en einde seizoen voor Leon.  Aangezien de gasten in de eerste helft 4x wisten te scoren gingen we met een 4-1 achterstand de rust in. Tenzij er de 2e helft sprake zou zijn van “Het Wonder Van Leveroy” was de wedstrijd dus eigenlijk al gespeeld.

We begonnen de 2e helft met een verassende wissel, of eigenlijk ook weer niet, aangezien Lou onze enige nog overgebleven wissel was. Peter was te geblesseerd om verder te kunnen spelen, ook voor hem waarschijnlijk einde seizoen, en Lou moest dus aan de bak.  Een mooi moment om de Easy Wheels jongens eens samen aan het werk te zien. Zo vaak kunnen we daar nu ook weer niet van genieten. Het kwam het spel meteen ten goede; Lou opende meteen met een oogstrelende aktie langs de zijlijn en zette hiermee de toon voor de 2e helft. Er werd weer voor elkaar gewerkt en de posities werden beter ingevuld.  Net als in de 1e helft was het Marcel die met een mooie vrije trap het doel van de tegenstander onder vuur nam; weer scheelde het niet veel. In de 55e minuut kregen we loon naar werken; Ron zag een half elftal van ons buitenspel staan en had dus maar één keuze: zelf door gaan! Ron deed dit met verve en liet met een lage schuiver de doelman van Leveroy kansloos: 4-2. Nog een 2 minuten later werd een vrije trap van Marcel bijna door een Leveroy speler in eigen doel gewerkt, maar helaas voor ons ging de bal net naast. Verder lieten de gastheren het ook niet komen; sterker nog, op slag van tijd maakten ze aan alle Reuverse illusies een einde: 5-2.

 Zo trokken we na een dramatische 1e helft en gelukkig betere 2e helft dus toch aan het kortste eind. Helaas lijkt het er door deze nederlaag wel sterk op dat we de rode lantaarn dit seizoen niet meer kwijtraken; daarvoor was een overwinning vandaag noodzakelijk geweest. Onze sportieve tegenstander trakteerde ons na de wedstrijd op frikandellen, een fraaie geste die door ons elftal bijzonder werd gewaardeerd. Rest ons dit seizoen nog 2 wedstrijden, te beginnen volgende week tegen FC Oda. Op moment van schrijven van dit verslag is nog niet bekend of we deze wedstrijd op zaterdag of zondag spelen; via de bekende wegen zullen jullie nog wel hiervan op de hoogte worden gesteld. Een wedstrijd die wel een heel speciaal tintje meekrijgt; het wordt voor Ton de laatste wedstrijd als leider/coach van Reuver 7. Na een bijzonder lange periode zich binnen de vereniging op allerlei gebieden verdienstelijk te hebben gemaakt zit voor hem na volgende week zijn periode als coach van ons elftal er dus voor hem op.  Voor iedereen die hem dus nog één keer aan de kant wil zien schitteren : komt dat zien!