Merefeldia 8-Reuver 7

Merefeldia 8 Reuver 7
Word – 16.0 KB 9 downloads
Merefeldia 8 Reuver 7
PDF – 81.0 KB 13 downloads

Wedstrijdverslag  Merefeldia 8 - Reuver 7

Ruststand   0-1

Eindstand  3-1

 

Na twee thuiswedstrijden achter elkaar kwamen we vandaag op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen Merefeldia, een tegenstander waarin we dit seizoen onze eerste overwinning tegen behaalden. 

Thijs was vorige week niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen en moest zich voor vandaag afmelden. Jos is begonnen aan zijn vakantie in de States en is er de komende 3 weken ook niet bij. Verder hadden John, Patrick en Frank zich ook afgemeld.  Gelukkig konden we weer een beroep doen op andere elftallen. Zo stonden Arno Niesen van het 5e elftal en Roel Franssen van het 6e elftal op het wedstrijdformulier samen 12 spelers van onszelf. Dennis was te laat en moest naast Mark op de reservebank plaatsnemen.  

Net na tienen blies de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd op de prachtige accommodatie van onze gastheren uit Merefeldia. Meteen vanaf de aftrap pakten we het initiatief in de wedstrijd en na 6 minuten kwamen we dan ook verdiend op voorsprong. Lon profiteerde optimaal van een ongelofelijke verdedigingsfout van Merefeldia en kon ongehinderd de bal in het lege doel schuiven : 0-1. Een memorabel moment immers dit betekende het allereerste uitdoelpunt van een eigen speler van ons elftal dit seizoen; eerder hadden we in een uitwedstrijd alleen bij DESM het net weten te vinden maar hiervoor hadden we wel een gastspeler nodig (Ralph Engbrocks).  Even later leek Marius onze voorsprong te vergroten, hij tikte de bal prima binnen maar helaas stond hij buitenspel. We gaven achterin weinig weg, Arno gaf prima leiding aan de verdeding,  en kwamen er soms gevaarlijk uit; na een mooie pass van Marius miste Lon in de 27e minuut nog een goede kans. En zo gingen we met een kleine voorsprong de rust in.

Veel hoefden we niet om te zetten in de 2e helft , er was geen reden toe, immers we speelden een goede 1e helft. Peter voelde zich wat grieperig en liet zich vervangen door Dennis; Mark besloot alleen nog maar in te vallen bij noodgevallen; hopelijk was dit niet nodig. De gastheren begonnen de 2e helft aanmerkelijk feller dan in de 1e helft en zetten veel meer druk. Ook nu bleven we er echter prima uitkomen. Zo kon een goede strakke voorzet van Marius nog net door Merefeldia tot corner worden verwerkt.  Na 55 minuten speelde Lon zich zelf heel mooi vrij en alleen voor de keeper schoot hij de bal echter over. Achteraf bleek dit het breekpunt in de wedstrijd. Een minuut later schoot Merefeldia van grote afstand op ons doel. Misschien dat onze keeper toch nog last had van de laagstaande zon of door iets anders was afgeleid : de bal viel volkomen onverwachts in de lange hoek binnen,  Hen McLevels verbaasd achter zich latend.  De gastheren roken bloed en schakelden nog een tandje bij.  Helaas konden we hun tempo niet meer bijbenen en liep Merefeldia uit naar een 3-1 voorsprong.  Net voor tijd hadden we nog iets terug kunnen doen; Ron bereikte met een splijtende pass Marius maar de Nederweerter keeper redde  prima. En zo bleven de punten vandaag in Nederweert.

 

 

 

Achteraf is het natuurlijk jammer dat je na een goede wedstrijd met lege handen achterblijft. Echter het vertoonde spel bied voldoende aanknopingspunten om de volgende wedstrijd met een goed gevoel tegenmoet te zien. Arno en Roel bedankt om ons vandaag uit de nood te helpen. Volgende week gaan we op bezoek bij Altweerderheide waar we om 10 uur aan de aftrap moeten staan; volgens het schema vertrekken we om 08.30 uur.