Reuver 7- MMC Weert 8

Reuver 7 MMC Weert 8
Word – 16.3 KB 8 downloads
Reuver 7 MMC Weert 8
PDF – 127.1 KB 8 downloads

Wedstrijdverslag  Reuver 7 – MMC Weert 8

Ruststand   1-2

Eindstand  2-3

 

Ruim 2½ maand na onze laatste wedstrijd tegen het Brabantse Cranendonck kwamen we vandaag op het sportpark bij elkaar voor onze eerste wedstrijd van het jaar 2012; de thuiswedstrijd tegen MMC Weert. Een tegenstander waartegen we nog wat hadden goed te maken immers de uitwedstrijd ging kansloos net 6-0 verloren. Konden we destijds de kermis nog de schuld geven van de grote nederlaag, vandaag konden we uiteraard dit niet meer als excuus aanvoeren.

De eerste wedstrijd na de carnaval is het altijd afwachten hoe onze spelers de 3 dolle dagen hebben doorstaan.  Naast de reeds langer geblesseerde Rob kwamen de afmeldingen vandaag van John, Mark, Fran, Marius, Frank en Dennis. Ook Patrick was om onbekende redenen afwezig; of hij op het moment van de wedstrijd in een Nijmeegse kroeg de overwinning van NEC op FC Groningen nog aan het vieren was kon echter niet worden bevestigd. En dus was de spoeling voor vandaag wel erg dun; gelukkig waren het 5e en 6e elftal en de veteranen bereid om een aantal spelers af te staan zodat we toch met voldoende mensen aan de aftrap verschenen. Zo stonden Leon Kessels van de veteranen, Roel Franssen van het 6e elftal, en Sjoerd Ottenheim en Marcel Nooyen van het 5e elftal aan de aftrap.

En zo blies onze vaste scheidsrechter Guido net na 10 uur voor het begin van onze eerstewedstrijd van 2012. We kwamen furieus uit de startblokken want na 5 minuten bekroonde Leon Kessels een mooie solo met het openingsdoelpunt: 1-0. Lang konden we niet genieten van onze voorsprong want twee minuten later stond het alweer gelijk: 1-1. En net na de Weerter gelijkmaker kwamen goed weg toen de bal boven Hen op de lat uiteenspatte. Op het hobbelige veld ontstonden aan beide kanten voldoende kansen;  na 25 minuten bediende Leon Sjoerd met een mooie pass maar de Weerter keeper tikte de bal nog uit de linkerhoek. Meteen erna kregen we dé mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Leon werd aangetikt in het strafschopgebied en Guido blies voor een penalty. Hoewel het een ongeschreven wet is binnen de voetbalsport dat de speler die de strafschop veroorzaakt deze niet zelf moet nemen plaatste Leon zich toch achter de bal. Leon (een week eerder nog furore makend als indiaan in de plaatselijke carnavalsoptocht) had echter zijn vizier niet op scherp staan en miste. Extra  zuur was het dat MMC op slag van rust wel doeltreffend was : 1-2. En zo zochten we met een 1-2 ruststand het kleedlokaal op.

Vee l mogelijkheden om te wisselen hadden we niet tot onze beschikking. Onze enige reserve Errol kwam in het veld voor Roel. En net als in de 1e helft kwamen we weer goed uit de startblokken. Na een fout in de MMC verdediging had Jos een grote kans op de gelijkmaker maar weer greep de Weerter  keeper goed in. In het vervolg van de 2e helft kregen beide teams  kans op meer. Helaas waren echter weer onze gasten uit Weert die het eerst profiteerden en in de 50e minuut op 1-3 kwamen.   Daarna bleven we toch uitzicht houden op meer, echter MMC bleek over een goede keeper te beschikken die steeds goed ingreep. In de 62e minuut lukte het Leon met een mooie kopbal toch om de MMC keeper te verschalken: 2-3 . Een mooie opsteker na zijn gemiste strafschop. Wat we daarna ook nog probeerden het lukte ons niet meer om de gelijkmaker te maken. En zo namen onze gasten van MMC na 70 minuten voetbal de 3 punten mee terug naar Weert.

Het was goed te zien dat het voor beide teams weer even wennen was na een lange winterstop. In een wedstrijd die vaak allebei de kanten op kon gaan waren we vandaag net iets minder gelukkig. Toch nog een aantal positieve punten:  Komende donderdag hervat Rob na een lange blessure weer de training. Hopelijk doorstaat Rob deze training succesvol en heeft hij geen last van een terugslag  zodat we hem binnenkort weer eens op het wedstrijdformulier kunnen noteren. En ook Frank kunnen we binnenkort weer verwelkomen op het veld. Het zou mooi zijn als we binnenkort eens aan een wedstrijd zouden kunnen beginnen zonder geblesseerden. Volgende week zondag  spelen we weer  thuis; we verwelkomen dan DESM op ons sportpark. In Weert werden we met 5-1 geklopt, dus tijd voor revanche!