Reuver 7- RKMSV 7

Reuver 7 RKMSV 7
Word – 16.6 KB 9 downloads
Reuver 7 RKMSV 7
PDF – 127.3 KB 10 downloads

Reuver 7 – RKMSV 7

Ruststand   0-0

Eindstand  0-2

 

Twee weken na onze laatste thuiswedstrijd tegen Leveroy kwamen we vandaag op het sportpark bij elkaar voor opnieuw een thuiswedstrijd . Tegenstander: RKMSV uit Meijel; een ploeg uit het bovenste gedeelte van de ranglijst. Een wedstrijd die met name bij Koekie heel speciale gevoelens oproept; immers wat is het niet uitgerekend Meijel dat hem vorig jaar probeerde te contracteren? Maar gelukkig liet Koekie zich niet verleiden door het geld en bleef hij het 7e elftal trouw. We misten een half elftal spelers:  door de namen John, Hen, Fran, Patrick, Lon, Frank en Rob kon een streep worden gezet. Daarvoor in de plaats liefst 4 gastspelers: Pieter Classen, Roy Willems en René Janssen van het 5e elftal en Rob Dohmen van het 6e elftal kwamen ons vandaag uithelpen. Ook Lou had zijn sporttas meegenomen en zijn schoenen mooi gepoetst. Even leek het er op dat we Jos Verstappen ook moesten missen vandaag, rond 09.30 uur was Jos nog steeds niet op het sportpark aanwezig. Even later kwam Jos toch nog de kantine binnen; hij had zich verslapen. Ondanks dat iedereen dit wel eens overkomt en Jos eerlijk beloofde zich aan Sinterklaas een nieuwe wekker te vragen konden we    niets anders dan Jos op de bank te laten plaatsnemen. Met verder Dennis op de bank en Lou langs de lijn floot onze vaste scheidsrechter net na tienen voor het begin van de wedstrijd.

Vanaf het begin probeerde onze tegenstander uit Meijel ons op eigen helft vast te zetten waardoor we ons veelal moesten beperken tot verdedigen. Ton en Peter hadden echter een goede organisatie neergezet zodat echte Meijelse kansen redelijk beperkt bleven. Kwam RKMSV er wel doorheen dan greep onze achterhoede echter bekwaam in. Voorin moesten we ons beperken tot enkele kleine uitvallen: zo schoot Marius voorlangs en kwam diezelfde Marius net te laat bij een mooie voorzet van de sterk spelende Roy Willems.  Toch wel verassend kregen we net voor de rust dé kans van de wedstrijd: Peter ging met de bal aan de voet het stafschopgebied van onze tegenstander binnen en Guido bestrafte een duwtje van een RKMSV-speler met een strafschop. Omdat onze vaste penalty-specialist Jos op de reservebank zat en onze eigen spelers twijfelden over wie de strafschop moest nemen was het Rob Dohmen die de bal opeiste en zich klaarmaakte voor de strafschop. Rob nam een aanloop en schoot de bal keurig in het net . Alleen jammer dat Rob hem in het opvangnet achter het doel schoot. En dus bleef de wedstrijd tot aan de rust doelpuntloos.

De 2e helft kwamen Dennis en Jos in de ploeg voor Roy en Mark. Na 40 minuten kwamen onze gasten uit Meijel op voorsprong; uit een RKMSV-corner belandde de bal via een scrimmage ongelukkig in ons doel: 0-1.  Het bleek dat de 1e helft toch veel kracht had gekost; kwamen we er de 1e helft nog wel eens dreigend uit, in de 2e helft was hier geen sprake meer van.  We kwamen nauwelijks meer van onze eigen helft af en RKMSV bepaalde de wedstrijd. Alleen de kleine achterstand gaf nog enige hoop op een goed resultaat. Na 50 minuten moest Dennis het veld verlaten na een harde charge van een RKMSV-speler; het zag er in eerste instantie niet zo best uit maar later in de kantine kon Dennis toch al een beetje lopen. Maar goed dat Lou zijn tas had meegenomen zodat hij na lange tijd weer eens wat wedstrijdminuten kon bijschrijven. Gezien het feit dat onze tegenstander werd gesponsord door een lokaal slopersbedrijf konden we alleen maar blij zijn dat het vandaag bij één uitvaller bleef. Net voor het einde van de wedstrijd besliste RKMSV uit een snelle counter de wedstrijd : 0-2. En daar bleef het bij.  

Al met al een verdiende nederlaag tegen een tegenstander die vandaag toch wel een maatje te groot voor ons was. Maar met name Rob zal nog wel eens terugdenken aan hét moment aan het einde  van de 1e helft. Ook vandaag weer een woord van dank aan onze gastspelers: Rob, Pieter, Roy en René van harte bedankt om ons uit de nood te helpen. En ook een bedankje aan Hen; in verband met het feit dat Hen de 4000e bezoeker van onze website was werd hem door Ton geheel kosteloos een speciaal VIP-arrangement als verzorger  voor de wedstrijd van vandaag aangeboden. Hen vervulde deze rol met verve. Volgende week hebben we een weekje vrij en als de weergoden het toelaten beginnen we over twee weken op zondag 4 december al weer aan de terugwedstrijden van dit seizoen. We ontvangen dan MMC Weert op ons sportpark, een tegenstander waartegen  we nog wat goed hebben te maken gezien de 6-0 nederlaag in Weert. Maar toen was het ook wel kermis!

En dan nog het volgende: onder de toeschouwers van vandaag was ook Rob Verkoelen, onze speler van het jaar van het vorig seizoen. Leek het in eerste instantie nog wel allemaal mee te vallen met zijn blessure inmiddels blijkt dat Rob toch wel ernstig is geblesseerd. Rob heeft een scheurtje in zijn buitenmeniscus en moet volgende week onder de MRI-scan. Wij hopen dat de uitkomsten hiervan voor Rob positief uitvallen en wensen hem veel sterkte en succes met zijn herstel!