Reuver 7 - Wilhelmina 3

Verslag Reuver 7 Wilhelmina 3 Uitslag 3 4.docx
Word – 17.2 KB 8 downloads
Verslag Reuver 7 Wilhelmina 3 Uitslag 3 4.pdf
PDF – 151.6 KB 9 downloads

Wedstrijdverslag  Reuver 7 – Wilhelmina ’08 3

Ruststand   1 - 1

Eindstand   3 - 4

 

Een week nadat we op een koude paaszaterdag FC Oda kampioen hadden zien worden in onze klasse kwamen we op ons eigen sportpark bijeen voor alweer de voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen; tegenstander Wilhelmina ’08 uit Weert. In de heenwedstrijd in Weert werden we in een erbarmelijke wedstrijd getrakteerd op een 6-0 nederlaag, wat voor Coen Franssen destijds genoegd reden was om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Naast Coen ontbraken ook John, Mark, Dennis en Thijs. Voor Thijs is het sowieso dit seizoen afgelopen; zijn blessure die hij vorige week opliep tegen Oda blijkt dermate ernstig dat hij dit seizoen niet meer in actie zal komen.  Jos had deze week nog foto’s laten maken. Geen familieportret of stijlvolle rapportage in verband met zijn jubileum bij de voetbalclub maar foto’s van zijn knie. Behalve de slijtage die bij iedereen in de loop der jaren optreedt waren uit deze foto’s geen verdere negatieve zaken naar voren gekomen. Hij kon dus gewoon aan de wedstrijd beginnen, maar vond het wenselijk slechts één helft te spelen. Ook onze coach Ton was er niet bij: helaas hield de griep hem aan bed gekluisterd. Voor de rest waren we compleet en aangevuld met 2 gastspelers ( Tom Killaars van het  5e elftal en Leon Kessels van de zaterdag-veteranen) konden we dus 14 spelers op het wedstrijdformulier vermelden. Leon zorgde meteen voor een primeur. Of het de naweeën waren van een vermoeiende werkweek bij Wienerberger of de de pijntjes van een 7 tegen 7 toernooi dat hij met de zaterdag veteranen had gespeeld was niet duidelijk; in elk geval begon hij als gastspeler op eigen verzoek op de reservebank.

En zo blies onze vaste scheidsrechter Guido even na tienen voor het begin van de wedstrijd. Vanaf de aftrap pakten we het initiatief in de wedstrijd. Na nog geen 5 minuten bereikte Patrick Jos en zijn doelpoging ging maar net naast. Helaas voor ons was één van de vele kansen die we de 1e helft nog zouden missen. Na een kwartier Tom , na 20 minuten Patrick met links en na een mooie voorzet van Marius  Tom met het hoofd. Er was een klein half uur gespeeld toen we zelf op achterstand kwamen; een grote fout bij het uitverdedigen werd door de gasten uit Weert meteen afgestraft: 0-1.  Ondanks de achterstand bleven we echter voldoende kansen creëren;  zo kreeg Errol net na een half uur een uitgelezen mogelijkheid om zijn slippertje goed te maken, maar weer redde de Weerter keeper. Net voor de rust kwamen we toch op gelijke hoogte: Tom Killaars schoot recht door het midden van het doel raak, de wel erg kleine doelman Weerter doelman kansloos achter latend. En ook na de gelijkmaker waren er nog volop mogelijkheden om de score te vergroten; Jos legde keurig breed op Fran maar wederom ging de bal rakelings langs. Idem voor Tom; ook zijn inzet scheerde net naast de verkeerde kant van de paal. En dus zochten we toch wel teleurgesteld het kleedlokaal op met een 1-1 ruststand. Behalve die ene fout van ons was Wilhelmina eigenlijk helemaal niet in het spel voorgekomen en hadden we eigenlijk bij rust al ruim voor moeten staan. Hopelijk zou dit ons de tweede helft niet opbreken.

Veel redenen om te wisselen waren er niet, we speelden gewoon een goede 1e helft, maar omdat we toch iedereen in actie wilden laten komen haalden we Jos (op eigen verzoek), Rob en Lon naar de kant ten gunste van Leon, Frank en Koekie.  We gingen gewoon op dezelfde voet verder; Na 40 minuten bereikte Patrick Leon en zijn wissel betaalde zich meteen uit; met een schot schoof hij de bal binnen: 2-1. Nog nagenietend  van de voorsprong kreeg Wilhelmina twee minuten na ons doelpunt een corner. Via een ongelukkige scrimmage belandde de bal voor Ron die hem voor de doellijn in een reflex wegsloeg. De beslissing van Guido was even diplomatiek als uniek: géén rode kaart voor Ron, maar wel een doelpunt voor Wilhelmina: 2-2.  Of het kwam door de omzettingen in de rust of dat we te zeer waren aangeslagen door de gelijkmaker was niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk was dat we het daarna toch echt helemaal kwijt waren.  Als sneeuw voor de zon was al het goede ineens geheel verdwenen en achterin stonden we niet goed meer. Wilhelmina profiteerde volop en en draaide via twee doelpunten in de de 60e en 65e minuut de wedstrijd helemaal om : 2-4. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd was het wederom Leon die profiteerde van de geringe lengte van de Weerter doelman door een bal buiten bereik van de keeper in de lange hoek mooi hoog binnen te schieten. Voor de zeker verdiende gelijkmaker was er echter te weinig tijd. En dus bleven we na 70 minuten toch weer met lege handen achter: 3-4.

Terugkijkend had er zeker meer in gezeten , maar als je zoveel kansen niet benut dan krijg je vaak de deksel op de neus en dan bleek vandaag weer eens.  Hopelijk worden de kansen  volgende week wel verzilverd als we op bezoek gaan bij Leveroy, de ploeg die net boven ons staat in de ranglijst.  We trappen in Leveroy af om 10.00 uur en we vertrekken om 08.45 uur.