Reuver-Laar

Reuver 7 Laar 7 uitslag 3 2.pdf
PDF – 144.9 KB 9 downloads
Reuver 7 Laar 7 uitslag 3 2.doc
Word – 30.5 KB 9 downloads

Reuver 7 – Laar 7

Ruststand   1-1

Eindstand  3-2

 

Een week na de onnodige nederlaag tegen RKSVO kwamen we vandaag op het sportpark bij elkaar voor onze thuiswedstrijd tegen Laar, een tegenstander die we in ons debuutjaar in de veteranenklasse al eens hadden ontmoet maar die de laatste jaren niet meer bij ons waren ingedeeld. Met 7 punten bovendien een tegenstander uit de middenmoot;  dus lagen er best kansen. De afmeldingen kwamen van Frank, Coen, John, Patrick, Rob en Fran. De overige spelers waren allemaal fit en inzetbaar en ook Lou was beschikbaar voor noodgevallen. Coen en Rob waren wel aanwezig om ons team vanaf de zijlijn aan te moedigen: prima heren! Ook de meest besproken speler van het afgelopen weekend was tijdig aanwezig; gezien de afgelopen week ontstane commotie waren we genoodzaakt om Koekie op de reservebank te laten beginnen. Door het aantal afmeldingen waren we genoodzaakt om weer beroep te doen op een tweetal gastspelers; van de zaterdag veteranen kwam het illustere duo Kessels & Kessels ons vandaag uithelpen. John Kessels voor een stukje zekerheid achterin en Leon Kessels voor wat extra vuurkracht voorin.  Naast Koekie begon ook Errol op de bank.

En zo begonnen we onder een heerlijk herfstzonnetje onder leiding van onze vaste scheidsrechter Guido net na 10 uur aan de wedstrijd tegen Laar. Onder de toeschouwers ook aanwezig onze ex-spelers André Emans en Peter Meijers die zich beiden verheugden op een mooie voetbalwedstrijd. Vanaf het begin zagen we een gemotiveerd Reuvers team in het veld staan en er ontwikkelde zich een aantrekkelijke wedstrijd. Na 10 minuten was er een eerste schietkans voor Peter maar de Laar keeper redde prima. Na 15 minuten kwamen we op voorsprong; tijdens een mooie aanval gaf Lon een prachtig hakje op Peter die vrij voor de keeper vernietigend uithaalde: 1-0.  Noch nagenietend van onze voorsprong kwam Laar via een strafschop echter alweer op gelijke hoogte: 1-1.  Na 20 minuten gaf Peter een voorzet op Leon , maar Leon gleed weg zodat zijn schot onvoldoende kracht had om de Laar keeper te verschalken.  Aan de stand veranderde voor de rust niets meer en we zochten met een tevreden gevoel de kleedkamer op.

 De 2e helft kwamen Koekie en Errol in het veld voor Mark en John.  Verder hoefden we niet zo veel aan te passen, de 1e helft was er gewoon goed gevoetbald.  De toeschouwers waren nog maar net terug van hun kopje koffie of het was alweer genieten op sportpark Dijckerhof:  Errol zette zich aan de linkerkant goed door en gaf een afgemeten voorzet op Lon die de bal maar hoefde binnen te lopen; Lon wist wel raad met dit buitenkansje: 2-1.  Na 40 minuten hadden we pech toen  Leon van grote afstand op het doel van de tegenstander schoot. Helaas kreeg de Laar-doelman hulp van de lat. Vijf minuten later kwam Laar na een aanval weer langszij: 2-2 en was weer alles mogelijk. Na 50 minuten zette Marius prima voor op Leon, maar Leon schoot net naast. Een kwartier voor tijd kwamen we echter toch weer op voorsprong: Leon zette zich zelf met een mooie actie vrij voor de Laar-doelman en deed precies datgene waarvoor we hem vandaag gevraagd hadden: scoren! De laatste 8 minuten moesten we het wel zonder Peter doen; hij kon de wedstrijd niet volmaken maar gelukkig kon John nog invallen om de voorsprong over de tijd te brengen. Vijf minuten voor het einde leek het toch nog mis te gaan; een Laar-speler  zette zich goed door en leek de bal in de lange hoek te plaatsen. Gelukkig is er dan altijd nog Hen. Met een uiterste krachtinspanning (oké en misschien een beetje mazzel) dook hij naar lange hoek en via zijn handen en met hulp van de paal maakte hij de kans onschadelijk. En daarbij bleef het dan ook en hadden we onze 2e overwinning van dit seizoen te pakken! Toen in 2000 de Ierse band U2 het nummer “Beautiful Day” opnam hadden ze natuurlijk nooit kunnen vermoeden dat 11 jaar later op mooie zondagmorgen in oktober op een bijveldje van het Sportpark Dijckerhof  het 7e elftal van Reuver ook precies dat gevoel had.

 

Natuurlijk nog even een woord van dank aan onze 2 gastspelers Leon & John. Hopelijk kunnen wij hun team ook eens uit de nood helpen als het nodig is. Volgende week is er zoals jullie weten eerst een foto-sessie en aansluitend hieraan onze jaarlijkse brunch. Om 10 uur worden jullie verwacht. Over 2 weken gaan we op bezoek bij Wilhelmina. Om 08.45 uur vertrekken we dan naar Weert waar om 10.00 wordt afgetrapt.