Reuver-Leveroy

Verslag Reuver 7 Leveroy 4 uitslag 1 1 .pdf
PDF – 128.1 KB 10 downloads
Verslag Reuver 7 Leveroy 4 uitslag 1 1 .doc
Word – 31.0 KB 7 downloads

Reuver 7 – Leveroy  4

Ruststand   0-1

Eindstand  1-1

 

Een week na de deceptie in Weert tegen Wilhelmina kwamen we vandaag op het sportpark bij elkaar voor onze thuiswedstrijd tegen Leveroy , een voor ons onbekende tegenstander. Een blik op de ranglijst liet zien dat ze net onder ons stonden dus dat beloofde een mooie wedstrijd.  Zoals bekend heeft Coen zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen en ontbreekt dus voor de rest van dit seizoen; geluiden voor een eventuele afscheidswedstrijd van Coen tegen De Paerssjtal kunnen voorlopig worden afgedaan als geruchten. Verder ontbraken Peter, Mark en Errol en waren Hen en Lon ook niet tijdig hersteld van hun blessures.  Ook Ton was vandaag niet van de partij. Om het wedstrijdformulier nog enigszins gevuld te krijgen waren we dus gedwongen om beroep op een drietal gastspelers; van het 5e elftal kwamen Pieter Classen, John Selen en Kai Schouten ons uithelpen. Met Thijs en Marius op de bank en met 13 spelers op het wedstrijdformulier floot onze vaste scheidsrechter Guido net na 10 voor het begin van de wedstrijd.

Wat volgde was een heerlijke voetbalwedstrijd; strijd, passie, kansen (héél véél kansen), mooie reddingen en technische hoogstandjes. Kortom alles wat voetbal voor de toeschouwers zo leuk maakt was vanmorgen te zien op Sportpark Dijckerhof.  Zelfs Peter Meijers moest toegeven dat hij dit in Maastricht al lang niet meer had gezien.

Na 5 minuten hadden we al meer gebracht dan vorige week de hele wedstrijd en had Patrick  de voorsprong op zijn schoen. Helaas miste hij net. Aansluitend volgde een kleine tegenslag omdat Fran niet meer verder kon en hij moest zich laten vervangen door Marius. In de rest van de 1e helft golfde het spel op en neer en kregen beide elftallen allebei genoeg kansen om de score te openen maar dit gebeurde nog niet. Kort voor de rust kregen we na een strakke voorzet van Rob weer een goede kans maar Marius kwam net een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. Toch viel er net voor de pauze nog een doelpunt en kwam Leveroy in de 30e minuut op 0-1. Met deze stand zochten we het kleedlokaal op. 

Zoals zo vaak de laatste wedstrijden  was wederom de helft van het illustere duo Kessels & Kessels op het sportpark aanwezig. Was het vorige week nog John die ons uit de nood hielp, vandaag was het Leon die zich tijdens de 1e helft spontaan bij ons aanbood . Uiteraard maakten we hier dankbaar gebruik van en met Leon voor Jos begonnen we aan de 2e helft.  We bleven goed voetballen en  in de eerste 20 minuten van de 2e helft kregen we diverse goede mogelijkheden via met name Kai en Leon om de stand gelijk te trekken maar de Leveroyse keeper gaf geen krimp. Ook onze tegenstander  had voldoende kansen maar Pieter keepte een prima partij en Ron wierp zich nog met gevaar voor eigen leven voor een schot van een Leveroy speler.  Na 55 minuten wederom tegenslag: John Bernards viel geblesseerd uit en Jos kwam hem vervangen. Koud in het veld miste Jos nog een een grote kans na een prima voorzet van Marius. Na 60 minuten was Dennis aan de beurt; ook hij kon niet meer verder en moest zich laten vervangen door Thijs. Zo werd de spoeling wel heel erg dun.  Even later leken we toch op gelijke hoogte te komen via een prachtige halve omhaal van Kai, maar het was weer de dekselse Leveroyse doelman die de bal nog uit zijn doel ranselde. Mocht Van Marwijk volgend weekend nog een keeper nodig hebben adviseer ik hem om maar eens te bellen met Leveroy 4. Na 62 minuten was het toch eindelijk zover: uit een corner kopte John Selen de bal prima binnen: 1-1. Aansluitend was het ook voor Rob afgelopen;  Fran strompelde maar weer terug het veld in. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord  zo blies Guido na 70 minuten en een beetje bij een 1-1 stand voor het einde van de wedstrijd.    

En zo kwam een enerverende wedstrijd aan zijn eind. Een wedstrijd die elk moment alle kanten op kon gaan en eindigde in een gelijkspel. Ons eerste gelijkspel van dit seizoen. Een wedstrijd ook waarin zoveel gebeurde dat het voor een verslaggever onmogelijk is om deze in een kort verslag vast te leggen. Onze gastspelers Pieter, John, Kai en Leon van harte bedankt .  Volgende week  gaan we op bezoek bij Oda, een van de topploegen uit onze klasse. Tenminste als hij dan gespeeld wordt . Gezien het aantal uitgevallen spelers van vandaag (Fran, John, Dennis en Rob) , de al langer geblesseerde spelers (Frank, Hen en Lon) de afgezwaaide Coen en een aantal normale afmeldingen (Jos)  zal het echter een hele klus worden om een elftal bij elkaar te krijgen.