Reuver-Merfeldia

Reuver 7 Merefeldia 8 verslag 2 1.pdf
PDF – 82.6 KB 9 downloads
Reuver 7 Merefeldia 8 verslag 2 1.docx
Word – 15.4 KB 6 downloads

Reuver 7  - Merefeldia 8

Ruststand   2-1

Eindstand  2-1

 

Toen ik vanmorgen op het sportpark aankwam scheen er een heerlijk nazomerzonnetje. Dat beloofde veel goeds voor vandaag.  De tegenstander; Merefeldia 8, was voor ons geheel onbekend. Fran had donderdag lekker getraind en was fit genoeg om vandaag zijn eerste competitieminuten van dit seizoen te maken.  Tevens verwelkomden we vandaag onze nieuwste aanwinst Frank Martijn die na lange tijd weer eens zijn voetbalschoenen uit de kast had gehaald.  De afmeldingen kwamen van Coen, Rob, Dennis, Lou en Thijs.  Gelukkig konden we eventueel gebruik maken van Rob Dohmen en Roel Franssen  van het 6e elftal.

En zo begonnen we onder heerlijke weersomstandigheden om 10.00 uur aan de wedstrijd. In verband met het goede spel van de laatste weken mochten we op het hoofdveld spelen. Marius fungeerde bij afwezigheid van Lou als grensrechter en gastspeler Rob begon op de bank. . Na 5 minuten een fikse tegenvaller: John-Naldo viel met een spierblessure uit en moest vervangen worden door Rob. Aansluitend kregen we ons eerste kansje: Lon liep goed weg uit de rug van zijn bewaker en schoot naast.  Even later klapte onze buitenspelval niet goed dicht en was het aan  het attent opletten en goed uitlopen van Hen te danken dat de stand gelijk bleef. Na een kwartier  een tweede tegenvaller:  Merefeldia kreeg bij een counter een strafschop welke onberispelijk werd benut: 0-1.  Na 25 minuten weer een tegenvaller: Frank Martijn was het hoge tempo te veel en ook hij moest  met een spierblessure uitvallen. Gelukkig was Errol (hoewel nog niet warm gelopen) inmiddels gearriveerd en kon hij Frank vervangen.  Na een half uur kregen we weer een prima kans nadat een splijtende pass van Koekie Patrick bereikte die goed inschoot maar de Merefeldia doelman redde prima.  Net daarna was het weer Patrick die zichzelf knap vrijspeelde en met links net over schoot. Net voor de rust kwamen we toch aan onze verdiende gelijkmaker:  Helemaal in de hoek van het veld zag Ron aan de linkerkant Rob vrijstaan en Rob schoot in de lange hoek prachtig binnen: 1-1 Op slag van rust was het weer eens tijd voor een Reuver 7-classic ;  Patrick nam de bal op het middenveld  aan; hij keek naar de Nederweertse doelman en zorgde er met een prachtige lob voor dat de bal net op tijd daalde achter de vertwijfeld graaiende Merefeldia-doelman: 2-1! Waar de laatste wedstrijden het dubbeltje niet onze kant op wou vallen zat het vandaag eindelijk wel eens mee.   En zo gingen we met een onverwachte voorsprong de rust in.

Na de rust weer een tegenvaller; ook Jos kon niet verder en hij werd vervangen door gastspeler Roel. Marius werd van grensrechter veldspeler en Mark was onze enig overgebleven reserve. Gelukkig kon Jos wel nog vlaggen.  De tweede helft  moesten we proberen om onze voorsprong tot aan het eind te verdedigen. Dit ging ons goed af.  Hen had de verdediging voor zich goed neergezet en bleef tot het einde toe attent keepen.  De tegenstander kreeg nog wel enkele kleinere kansen maar in de counter waren we veel gevaarlijker. Na 45 minuten had Rob de beslissing op zijn voet maar hij stuitte op de Merefeldia doelman. Na 55 minuten weer een tegenvaller;  Fran kon zijn eerste competitiewedstrijd niet uitspelen en ook hij moest zich laten vervangen door Mark.  Met een hartverwarmende inzet hielden we in het resterende gedeelte van de wedstrijd  de voorsprong vast. Dat we bij onze uitvallen de wedstrijd niet definitief in het slot konden gooien was na afloop dan ook snel vergeten.