Reuver (vet)-Reuver 7

Reuver veteranen Reuver 7 verslag.docx
Word – 12.0 KB 9 downloads
Reuver veteranen Reuver 7 verslag.pdf
PDF – 123.4 KB 15 downloads

Reuver veteranen  –  Reuver 7

Ruststand 2-2

Eindstand 4-3

 

Een dag nadat een verschrikkelijk noodweer ons sportpark aanzienlijk had beschadigd kwamen we bij elkaar voor onze eerste (en tevens enige) oefenwedstrijd. Omdat dingen die goed zijn niet moeten worden vergeten stond vandaag net als een jaar geleden een oefenwedstrijd op het programma tegen VV Reuver Veteranen.

Natuurlijk waren we erg benieuwd hoe onze spelers de zomervakantie hadden doorstaan.  Gelukkig heeft onze coach Ton op Margrat del Mar de contracten van John-Naldo en Ron-Naldo weer voor een jaar verlengd. Zorgde de late zomervakantie vorig jaar nog voor een puzzel bij het maken van de opstelling, dit jaar hadden we erg geen last van. We hadden slechts 3 afmeldingen (Dennis, Rob en Patrick) maar voor de rest konden we dus allemaal eigen mensen opstellen. Bovendien had Guido na zijn geslaagd debuut in Swartbroek voor vandaag ook weer zijn schoenen aangetrokken.  Zo konden we vandaag dus uit 15 spelers kiezen, een prachtig begin.

Om 17.10 blies scheidsrechter Peter Beurskens voor het begin van de wedstrijd. We hadden het experiment in de laatste thuiswedstrijd tegen Cranendonck met een wedstrijd verlengd: Coen stond wederom in de spits opgesteld.  Vanaf het 1e fluitsignaal lieten we de bal goed rondgaan; de zomervakantie had ons goed gedaan, er werd gewoon goed gespeeld.  Na 10 minuten rondde  Fran na een mooie combinatie met Marius mooi af : 0-1. Na 25 minuten benutte Marius zijn snelheid optimaal en kon hij alleen op de keeper afgaan.  Helaas kon hij dit buitenkansje niet verzilveren en bleef de stand hetzelfde. In de 27e minuut bracht Lon via een mooie actie Coen in stelling en hij rondde bekwaam af : 0-2.  Door twee  discutabele momenten (de scheidsrechter negeerde een vlagsignaal van onze vlagger Lou en wel of niet hands in het strafschopgebied) kwamen de zaterdag-veteranen nog voor rust op gelijke hoogte: 2-2.

Begonnen we de 1e helft nog helemaal op het achterste veld, werd echter mede op verzoek van de toeschouwers de 2e helft hervat op het hoofdveld.  Ook nu  begonnen we weer prima; in de 47e minuut plaatste Marius de bal op fraaie wijze buiten het bereik van de veteranen-keeper in de rechterhoek : 2-3.  Helaas konden we deze stand echter niet vasthouden;  de zaterdag-veteranen profiteerden kwamen  via een mooie boogbal over onze doelman Hen op gelijke hoogte : 3-3. En vijf minuten voor tijd kwamen ze zelfs op voorsprong : 4-3. Aan deze stand veranderde in de resterende tijd niets meer.  Helaas viel Fran enkele seconden voordat Peter voor het einde blies nog geblesseerd uit. Het zag er niet goed uit (scheuring?) maar hopelijk valt het mee.

Terugkijkend kunnen we terugkijken op een leuke, zeer sportieve, wedstrijd met dank natuurlijk aan de zaterdag-veteranen. Dat er daarbij, zeker de eerste helft, ook nog goed werd gevoetbald geeft goede hoop voor een leuk seizoen.  De 3e helft was ook nu weer prima verzorgd; onder genot van een deels gesponsord drankje en een lekkere barbecue  maakten de beide elftallen met hun supporters en aanhang er nog een gezellige avond van.  Aan een ieder die hierin heeft bijgedragen : bedankt!  Zonder iemand tekort te willen doen een speciaal dankwoord voor onze chef-de-barbecue Thijs Engelen en Fred met zijn kantinepersoneel. Tot volgend jaar!