Home » 2017-2018 Reuver 5 Wedstrijdverslagen » 2012-2013 Reuver 6 » Altweerterheide 4 - Reuver 6

Altweerterheide 4 - Reuver 6 1-2

Altweerterheide 4  - Reuver 6  

Ruststand   0 - 1

Eindstand   1 - 2

 

Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen Altweerterheide 4. Het was weer even wennen want het was koud op het sportpark, maar ja de winter begint er beetje bij beetje aan te komen. Gelukkig had het kersverse bestuurslid Theo Steeghs de koffie al klaar staan zodat we ons eerst al een beetje konden voorverwarmen.  Slechts één afmelding viel te noteren, en die was van Eddy. Voor te laat komers hoefden we gelukkig ook niet te vrezen immers iedereen had een uurtje langer kunnen slapen.  En zo viel er vandaag een nieuw record te noteren; liefst 17 spelers zouden er meegaan naar Altweerterheide.  Tenminste dat was de bedoeling, alleen van Marc ontbrak elk spoor; zou hij de thuisoverwinning van Ajax op Manchester City nog steeds aan het vieren zijn? We wisten het niet. Kennelijk is het rijschema ook niet door iedereen begrepen, want Marius arriveerde als aangewezen chauffeur op zijn fiets. Aangezien de fiets nog niet voorzien was van winterbanden en er geen vrijwilliger werd gevonden voor achter op de bagagedrager kroop Marius dan toch maar bij iemand anders in de auto. En dus vertrokken we met 16 spelers naar Altweerterheide. Het dorp Altweerterheide noemt zich op hun website de parel van Weert en onder aanvoering van Thijs werden inderdaad eerst de mooiste plekjes in de omgeving bezocht alvorens we op het sportpark Den Das arriveerden.  Het was even puzzelen maar uiteindelijk moesten er toch 5 spelers op de bank plaatsnemen; de ongelukkigen waren Erol, Marius, Frank, Ron en Jos.

Even na tienen floot de scheidsrechter voor de aftrap. Na 2 minuten deelde Patrick al een eerste waarschuwing uit aan de paars-witten door van afstand op doel te schieten. Het moet gezegd worden, de 1e helft waren we heer en meester. De tegenstander kon hun hoge plaats op de ranglijst geen enkel moment waarmaken. We lieten de bal het werk doen, het  veldspel was keurig verzorgd en het balbezit was veelvuldig voor ons. Alleen in de afronding waren we niet zo sterk. Proberen we het vaak via de combinatie vandaag gaven we er de voorkeur aan om het vooral van afstand te proberen. Op een uitzondering na ging ons dit echter niet zo goed af. Een paar minuten voor de rust kregen we een vrije trap aan de zijkant van het veld op een relatief ongevaarlijke plek. René nam plaats achter de bal en krulde de bal tot ieders verbazing achter de Altweerderheide keeper: 0-1.  Met deze meer dan verdiende voorsprong zochten we het kleedlokaal op voor de thee.

Zoals gebruikelijk waren de ongelukkigen van de 1e helft nu aan de beurt om te mogen spelen en dus mochten Koekie, Thijs, Lon, Peter en René op de bank plaatsnemen voor de 2e helft. De 2e helft stond er echter een heel ander Altweerterheide in het veld. De vele wissels deden ons geen goed en van het goede veldspel was niets meer terug te vinden. Altweerterheide bleek bovendien over een heel behoorlijke bank te bezitten want de thuisploeg trok na de rust de wedstrijd geheel naar zich toe. Na 40 minuten was er al geen houden meer aan en werd onze verdediging zoek gespeeld: 1-1.  Het piepte en kraakte achterin en Hen moest lijf en ledematen riskeren om de tegenstander van de voorsprong af te houden.  Met een niet eerder vertoonde souplesse en wat geluk (schot op de paal) hield Hen echter de  nul.  Na 55 minuten ging de Weerter aanvalsstorm iets liggen en kwamen we weer wat beter in ons spel. Met nog een paar minuten te spelen werd een hoge bal door de Altweerterheide keeper verkeerd beoordeeld en belandde voor de voeten van Lon die de bal vrij gemakkelijk in het lege doel kon schuiven :  1-2. Ook het laatste wapenfeit kwam op onze naam;  Lau had pech dat een snoeihard genomen vrije trap via de lat over het doel ging. Aan de stand veranderde niets meer en dus gingen de punten mee naar Reuver.

Tevreden gezichten na afloop dus, na 2 nederlagen weer een mooie overwinning op een hoog geplaatste tegenstander. Bovendien werd er de 1e helft ook nog eens gewoon goed gevoetbald. Volgende week kunnen we ons de borst natmaken als de koploper op bezoek komt in Reuver:  FC Oda 6 is dan te gast op Sportpark Dijckerhof.  Als Guido de beide doelen kan zien wordt er om 10 uur afgetrapt. Tot dan!