Brevendia 5 - Reuver 6    2-0

Brevendia  5 - Reuver 6  

Ruststand   1 - 0

Eindstand   2 - 0

 

Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen Brevendia 5 uit Stramproy.  Aangezien het de 11e van de 11e was waren we bang voor een hele reeks afmeldingen maar achteraf bleek dit allemaal mee te vallen. Zelfs het carnavalsbeest bij uitstek, Koekie, was aanwezig. Alleen Peter en Eddy (blessures) en Fran (werk) hadden zich voor deze wedstrijd afgemeld. Peter ging wel mee als leider en Eddy zou ook nog nakomen om ons te komen aanmoedigen. Hen had Eddy via de telefoon nog de laatste aanwijzingen gegeven hoe hij het beste kon rijden maar het vinden van het plaatsje Stramproy bleek echter voor onze ervaren chauffeur toch teveel van het goede en dus bleef Eddy in Reuver. Voor het eerst dit seizoen moest onze vaste grensrechter Lou ook verstek laten gaan en dus zou een speler vandaag moeten vlaggen.  Marc zou het stokje de 1e helft overnemen. En zo kwamen we met  4 reservespelers op het wedstrijdformulier op het zonovergoten sportpark De Steinakker aan. Als reserves werden Marius, Ron en Erol aangewezen; Marc had de leiders niet kunnen overtuigen met een geldige reden voor zijn afwezigheid tijdens onze laatste uitwedstrijd en moest derhalve een strafbeurt uitzitten. Er waren de laatste tijd wat opmerkingen gemaakt over spelers die zich niet zouden houden aan het rijschema; vandaag bleek dat de spelers zich dit toch wel hadden aangetrokken en was alles prima geregeld.  Compliment!  In de spits hadden we vandaag een primeur: Lau had aangegeven het eens te willen proberen voorin en hier gaven we als leiding gehoor aan.  Helaas werd Lau zeker in de 1e helft nauwelijks bereikt en daarom kon zijn optreden als spits vandaag nauwelijks goed op zijn waarde worden beoordeeld.

Net na tienen floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Waar we nog een sterke eerste vijf minuten kenden vielen we daarna echter ver terug. Binnen het kwartier werden we al gewaarschuwd toen Koekie een inzet van de doellijn moest halen. Echter na 15 minuten kwamen de gastheren uit een corner toch op voorsprong: 1-0. Het duurde tot aan de rust voordat we eindelijk weer eens een beetje in de buurt van het Brevendia doel kwamen via een geblokt schot van Patrick.  Op slag van rust was Hen kansloos bij een schot op de paal. De spits van Brevendia hoefde bal maar in het lege doel te schuiven echter hij faalde hopeloos.  En dus gingen we met een kleine achterstand de rust in.

Onze reserves Marius, Marc, Ron en Erol kwamen allen de 2e helft in het veld en voor hun maakten Lon, Rob, Frank en Jos plaats. In het eerste gedeelte van de 2e helft ging al niet veel beter. Na 45 minuten kwam Brevendia zelfs op een 2-0 voorsprong even dreigde een afstraffing.  Met wat geluk en sterk keeperswerk van Hen bleef de schade echter gelukkig beperkt. Langzamerhand kwamen we wat beter in de wedstrijd. RenĂ© zette zich prima door aan de rechterzijde en zijn strakke voorzet verdween via een Brevendia speler op de paal.  In de laatste minuten bereikte Patrick Ron die met een mooi vallend schot de Brevendia keeper testte. Deze gaf echter geen krimp en helaas voor ons was even later de wedstrijd afgelopen en bleven de punten in Stramproy

Het was jammer dat we pas zo laat aan het voetballen toekwamen. Als we begonnen waren zoals we eindigden had er misschien wel een beter resultaat ingezeten. We hebben 2 weken om hierover eens goed na denken, want onze eerstvolgende wedstrijd, thuis  tegen Leveroy is verplaatst van 18 november naar 25 november.