FC ODA 6-Reuver 6

FC Oda 6  - Reuver 6  

Ruststand   1 - 0

Eindstand   3 - 0

 

Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen FC Oda 6, de trotse koploper uit onze klasse.  Vorig jaar speelden we bij Oda een heuse kampioenswedstrijd, het FC Oda 6 van vorig jaar pakte namelijk in de thuiswedstrijd tegen ons destijds de titel.  Als het FC Oda 6 van dit jaar vorige week  in Hunsel niet een 2-0 voorsprong had verspeeld  had de geschiedenis zich herhaald en hadden ze vandaag weer een kampioenswedstrijd kunnen spelen, echter RKHVC knokte zich vorige week nog naar een gelijkspel zodat een kampioenschap voor FC Oda vandaag niet tot de mogelijkheden behoorde.   Konden we vorige week nog het recordaantal van 17 beschikbare spelers noteren, vandaag hing de vlag er beduidend anders bij.  Toen we vanmorgen het aantal spelers moesten tellen kwamen we niet verder dan 11. Afgelopen donderdag waren de afmeldingen van Patrick, Marc, Marius, Frank, Eddie en Ron ons al bekend. Gisteren kwam er nog een afmelding van Lon bij, die thuis van de trap was gevallen en hierdoor te geblesseerd was om mee te kunnen doen.  Eerder deze week verraste Lon ons al door een mailtje te sturen voor een teamuitstapje. In dit mailtje stonden een aantal data die helemaal niet bestonden, dus het vermoeden bestaat dat Lon al veel eerder deze week van de trap was gevallen, maar dit uit schaamte waarschijnlijk niet eerder heeft durven te vertellen. Fran was vanmorgen ook niet aanwezig, maar dit was ons bekend, hij ging rechtstreeks vanuit Venlo. Waar we echter niet vanuit waren gegaan was de afwezigheid van Erol. Erol was weliswaar twee weken gelden geblesseerd uitgevallen maar we hadden toch goede hoop dat hij er vandaag toch bij zou zijn. Helaas was dit niet het geval. Onze laatste hoop was nog gevestigd op de plaatselijke rommelmarkt die vandaag bij de manege plaatsvond. Het zou immers goed kunnen dat Erol als reactie op zijn herhaaldelijk blessureleed, en het feit dat hij toch al heeft aangegeven er volgend seizoen mee te stoppen, hier zijn voetbalschoenen te koop zou aanbieden. Helaas ontbrak ook hier van Erol elk spoor. Gelukkig had Peter gisteren Lou nog gevraagd of hij zijn tas mee wou nemen, zodat we tenminste met één reservespeler naar Weert konden vertrekken.

Was het vorige week nog een grote puzzel om een aantal reserves aan te wijzen, vandaag was dit geen enkel probleem. Met Lou als grensrechter hadden we immers maar één wisselspeler tot onze beschikking. Mocht iemand vandaag de 70 minuten niet vol kunnen maken , dan zou Lou zelfs zijn debuut maken want in geen enkele wedstrijd van dit seizoen was Lou in actie gekomen.  Net na 10.00 uur blies de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Kregen we in de thuiswedstrijd geen kans van Oda om in de wedstrijd te komen, vandaag liep het heel anders.  We zagen een goed combinerend Reuvers team in het veld staan en doordat er veel werd bewogen werd telkens de vrije man gevonden. Oda stelde hier eigenlijk weinig tegenover. Na 10 minuten bereikte Rob uit een vrije trap Leon maar zijn kopbal miste de juiste richting. Na een kwartier hadden we eigenlijk op voorsprong moeten komen. Fran speelde zichzelf uitstekend vrij en kwam alleen voor de Oda keeper.  Ik telde het doelpunt al,  maar dat bleek toch iets te voorbarig; Fran kreeg de bal niet achter de Oda doelman.  Zonder al te veel in problemen te zijn geweest kwamen we na een half uur toch op achterstand. Onze buitenspelval werkte niet goed genoeg en voor Oda was het vervolgens een koud kunstje om hiervan te profiteren: 1-0. Was dit het geluk van de toekomstige kampioen? In elk geval zaten we niet bij te pakken neer en in…. Helaas beste lezers, dit was mijn laatste aantekening want met nog een paar minuten te spelen in de 1e helft moest de verslaggever het veld op omdat Thijs krimpend van de pijn op de grond lag. Na een korte behandeling was één ding duidelijk: Thijs kon niet meer verder. En dus beleefden we in de 16e wedstrijd van dit seizoen het debuut van Lou en werd de verslaggever grensrechter.  Voor het maken van aantekeningen van de 2e helft was dus geen gelegenheid meer.

In het kort nog even het vervolg van dit verslag.  Veel te bespreken viel er in de rust niet, wissels hadden we niet meer, de mensen die nu in het veld stonden daar moesten we het mee doen. In de 2e helft kwam Oda op uiterst gelukkige wijze aan 2 doelpunten: een ongelukkige uittrap belandde via het lichaam van Koekie met een grote boog over Hen heen in het doel en een strafschop die Hen keurig stopte maar die opnieuw mocht worden genomen. Voorin hadden we niet meer de kracht om het Oda echt lastig te maken en dus stond er na 70 minuten een 3-0 eindstand op het wedstrijdformulier.  Oda komt hierdoor weer een stapje dichter bij het kampioenschap, misschien is het volgende week zover als ze zelf niet hoeven te spelen maar hun concurrenten RKSVV en Altweerterheide tegen elkaar spelen.  Wel dient een groot compliment te worden gemaakt voor Lou. Lou speelde een zeer overtuigende 2e helft, het was niet te zien dat het al een hele tijd geleden was dat Lou zijn voetbalschoenen nog eens had aangetrokken. Ondanks dat Lou ook nog eens gekoppeld werd aan de lokale Usain Bolt bleef hij echter goed overeind.  Maar goed dat Peter hem zaterdag nog heeft gevraagd.    

Volgende week spelen we alweer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Brevendia 5 is dan te gast op sportpark Dijckerhof.  Deze wedstrijd staat vooral in het teken van het afscheid van een aantal personen voor het Reuverse thuispubliek. Ten eerste onze vaste scheidsrechter Guido Hermans. Guido heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen met fluiten en fluit daarom volgende week zijn laatste wedstrijd.  Daarnaast zijn Jos, Erol en Roel volgende week voor het laatst te bewonderen op de Reuverse velden.  Roel was dit jaar voor het eerst lid van ons elftal en ontpopte zich dit seizoen mede door zijn tomeloze inzet en werklust als de grote aanjager op het middenveld. Zijn thuissituatie en het voetballen op de zondagmorgen gaan op dit moment niet zo goed meer samen en we hebben er dan ook alle begrip voor dat Roel heeft besloten het voetbal even op een lager pitje te zetten.  Erol is gedwongen door aanhoudende blessures ook een streep te zetten door zijn actieve carrière.  En dan is er nog Jos: zet je de nog spelende leden van VV Reuver op een rijtje en sorteer je dit rijtje vervolgens op het aantal jaren dat ze lid zijn van de club dan prijkt één naam helemaal bovenaan: Jos Verstappen.  Sinds 1 september 1971 is Jos al lid van de vereniging, volgende week zondag speelt hij dus samen met Guido, Erol en Roel voor het laatst op de Reuverse velden.