Heythuysen 7-Reuver 6           3-1

Wedstrijdverslag  Heythuysen 7 - Reuver 6  

Ruststand   3 - 1

Eindstand   3 - 1

 

Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de inhaalwedstrijd tegen Heythuysen 7. Het sportpark leek wel uitgestorven, we waren dan ook het enige team van onze vereniging dat vandaag in aktie moest komen. Gelukkig opende Hen de kantine zodat we eerst nog konden genieten van een lekker kopje koffie voordat we naar Heythuysen vertrokken. De KNVB had ook niet stilgezeten deze week want onze nieuwe Venlose aanwinsten waren tijdig speelgerechtigd. Hierdoor zitten we toch wat ruimer in de spelers wat het invullen van de spelerslijsten op donderdagavond toch allemaal wat gemakkelijker maakt. Wel komt men door het groter aantal spelers natuurlijk wat vaker in aanmerking voor een reservebeurt. De afmeldingen kwamen van Frank, Thijs en Marius. Door de uitbreiding van ons elftal met de Venlonaren René Joosten en Gerard van Leersum (hierna ‘Lau’ genoemd) hadden we de beschikking over liefst 4 reservespelers. Hiervoor kwamen Patrick, Rob en Roel in aanmerking; de laatste reserve was Peter die zich beschikbaar hielt voor dat het nodig mocht zijn.  Voor onze 2 debutanten waren de posities van laatste man (René) en rechtshalf (Lau) weggelegd. Wegens ziekte in de afgelopen week zag het er  lang naar uit dat Lau zich moest afmelden maar op het laatste moment besloot hij toch te kunnen voetballen.

Even na tienen blies de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Ik was nog op het gemak de reservespelers aan het noteren toen de Heythuysen keeper  zich volkomen verkeek op een hoge voorzet van Lau, de bal glipte uit zijn handen en dit buitenkansje liet Jos zich niet ontnemen: 0-1. Helaas voor ons viel de gelijkmaker echter net zo snel. Bij een op het eerste oog onschuldig schot van afstand werd Hen het zicht versperd door de laaghangende mist waardoor de bal alsnog in de verre hoek verdween: 1-1.  Het veldspel was deze eerste helft best goed verzorgd, een verbetering ten opzichte van onze laatste thuiswedstrijd. Na een kwartiertje moest Erol de strijd staken; hij werd vervangen door Roel.  Na 20 minuten kreeg Lon een niet te missen kans na een geweldige voorzet van Lau aan de rechterkant. Daar waar wij hadden moeten scoren viel het doelpunt echter aan de andere kant. Niet goed ingrijpen van onze verdediging verschafte een Heythuysen speler een vrije doortocht naar onze keeper Hen. Helaas kon Hen hem het scoren niet meer beletten: 2-1.  Nauwelijks drie minuten later kreeg Heythuysen een uitgelezen mogelijkheid om de score te vergroten na een gemakkelijk gegeven strafschop. Hen redde in eerste instantie uitstekend maar in de rebound schoof de Heythuysen speler de bal toch in het doel: 3-1. Aan die stand veranderde voor de rust niets meer.

De tweede helft moesten we proberen snel te scoren om de wedstrijd nog te kunnen omdraaien. Patrick en Rob kwamen in het veld voor Marc en Eddy. Na 45 minuten kon Jos alleen op de keeper van de tegenstander  afgaan maar zijn tegenstander dwong Jos naar de linkerkant uit te wijken zodat hij met zijn mindere linkerbeen er niet in slaagde de keeper te passeren.  Voor Lau was het ondertussen toch allemaal iets te veel;  na 60 minuten moest hij zich uitgeput laten vervangen door Eddy.  Heythuysen speelde de wedstrijd vervolgens professioneel uit; waar tijd gepakt kon worden werd deze ook gepakt. Op het laatst van de wedstrijd verkeek de Heythuysen keeper zich opnieuw op een hoge voorzet; Roel was ditmaal echter niet gelukkig in de afwerking. Het laatste aanvallende feit komt voor rekening van Fran, maar zijn inzet met links miste scherpte. En zo stond na 70 minuten dezelfde stand op het scorebord als bij de rust: 3 -1.

Achteraf was er terdege het besef dat we vandaag niet hadden hoeven te verliezen. De doelpunten werden iets te makkelijk weggegeven en de tegendoelpunten vielen op zeer ongelukkige momenten. Hadden we iets beter opgelet en onze kansen zelf benut dan had een goed resultaat zeker tot de mogelijkheden behoort.  René en Lau lieten zien een versterking voor ons elftal te zijn en als we allemaal aan elkaar zijn gewend en op elkaar zijn ingespeeld kunnen we hier nog veel plezier aan beleven. Volgende week hervatten we de competitie weer met een uitwedstrijd tegen Altweerderheide, één van de toppers uit onze klasse. Maar voetbal is onvoorspelbaar en wie weet kunnen we daar voor een verrassing zorgen!