Laar 8 - Reuver 6

Wedstrijdverslag  Laar 8   –  Reuver 6

Ruststand   1 -2

Eindstand   1 - 5

 

Vandaag kwamen we in alle vroegte op het sportpark bij elkaar voor onze eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander Laar 8 uit Weert, een ploeg waar we goede herinneringen aan bewaarden,  immers vorig seizoen behaalden we na een prima wedstrijd op kunstgras een mooie overwinning.  Terug van weggeweest: Hen, die na lang blessureleed weer zijn opwachting zou maken tussen de palen. Onze afmeldingen kwamen van Eddy en Fran wegens vakantie-perikelen, Peter  wegens een uitstapje, Mark wegens een blessure en Frank wegens kinderopvang. Van Marius ontbrak vóór, tijdens en ook na de wedstrijd elk spoor.  De afwezigheid van deze spelers werd opgevangen door 2 gastspelers uit het 3e elftal: Kevin Achten & Marcel Nooyen en door Lou, die zijn tas meenam mocht de nood aan de man komen. We hadden één reserve (Koekie) en zoals gezegd Lou om in te vallen.

Even na 09.30 uur blies de Weerter scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd, ditmaal weer op gewoon gras. De scheidsrechter was met name voor Hen geen onbekende, immers vorig seizoen was het nu net deze leidsman die verantwoordelijk was voor onze enige gele kaart van dat seizoen. Kennelijk was ook de aanwezigheid van Jos hem toen bijzonder opgevallen want er werd ons medegedeeld dat Jos onder geen enkel beding mocht vlaggen, omdat hij het spelletje niet begreep.  Vreemd dat je dit kunt beoordelen maar goed we moesten het er maar mee doen. We waren net twee minuten onderweg toen Kevin de Laar-doelman alvast waarschuwde met een mooie kopbal. Het viel ook erg tegen dat we na 5 minuten toch op achterstand kwamen; de buitenspelval klapte wel dicht, maar helaas niet goed genoeg en de Laar spits  omspeelde Hen met een grote boog en schoof de bal in het lege doel: 1-0 . Maar net als in de voorgaande wedstrijden was het een signaal om er weer een schepje bovenop te doen. En net als de laatste wedstrijden was het veldspel ook vandaag weer prima verzorgd. Bovendien creëerden we veel, héél veel kansen. Ik zet ze even op een rijtje: 10e minuut Patrick brengt Marcel in een mooie positie: net langs. Dezelfde minuut is het Patrick die Jos mooi vrij zet: weer langs. Na 15 minuten heeft alweer Patrick de hoek voor het uitzoeken maar schiet hij te wild over. Na 20 minuten is het wederom Patrick; dit keer doet hij het helemaal zelf en ondanks dat de Weerter keeper zijn iets te slappe inzet in eerste instantie nog weet tegen te houden schuift Patrick de bal in 2e instantie toch binnen: 1-1 Na  25 minuten brengt Patrick (ja, hij was erg aanwezig de 1e helft!) de bal voor het doel maar zijn voorzet wordt door iedereen gemist.  Net voor de rust zet Marcel Jos helemaal vrij voor de keeper , maar Jos weet zich geen raad met deze grote kans. Gelukkig komen we net voor de rust toch op voorsprong;  Ron duikt vrij voor de Laar keeper op en schiet de bal ook weer met enige moeite binnen:  1-2. En met deze stand  gingen we de rust in. Al met al een prima tussenstand, maar gezien het aantal kansen had dit eigenlijk nog veel meer moeten zijn. Hopelijk zou ons dit niet nog opbreken.

Thijs bood aan om te wisselen, zodat Koekie zijn vertrouwde plek in de verdediging weer kon innemen. Uiteraard bleef Thijs ook nog beschikbaar voor de 2e helft. De tweede helft gingen we vrolijk verder met datgene wat we de 1e helft ook deden; goed voetballen en volop kansen creëren. Net na de aftrap bereikt Jos Rob maar zijn schot gaat helaas hoog over. Na een klein kwartier kwam een corner bij Roel uit. De bal had echter een vervelende stuit en hij kon er eigenlijk weinig tot niets mee. Toch besloot Roel het er maar op te wagen. Hoe hij het precies deed weet ik nog steeds niet maar via zijn linkervoet belandde de bal via een eigenaardige lob in het doel: 1-3. Een paar minuten laten besloot Marcel het ook maar eens op te wagen; van grote afstand verdween de bal in de lange hoek, de Laar-doelman sprakeloos achterlatend: 1-4 . Op dat moment beseften we dat de punten meegingen naar Reuver. Onze tegenstander was ook niet in staat om het ons lastig te maken, ze leden veel balverlies en kwamen nauwelijks tot kansen. Hen had een rustige morgen, hij keepte dan ook geheel foutloos.  Na het 4e doelpunt was er nog een goede kans voor Rob (na een mooie pass van de ingevallen Thijs) en voor Jos (ik had het hem gegund; het zou toch een mooi gebaar richting scheidsrechter zijn geweest dat Jos het spelletje wel degelijk begrijpt). Het slotwoord kwam van gastspeler Marcel; met een mooi hard schot zette hij de 1-5 eindstand op het scorebord.

En dus waren er alleen maar lachende gezichten te zien na de wedstrijd. Voor ons elftal is het een ongekende luxe: 2 wedstrijden gespeeld en 6 punten; ik kijk dan ook echt uit naar de overige uitslagen en stand in onze klasse. Echter één zwaluw maakt nog geen zomer, we dienen onze komende tegenstanders dan ook niet te onderschatten. Volgende week beginnen we weer op nul; dan is RKHVC 4 uit Hunsel te gast op ons sportpark. Na afloop is er een elftal-bespreking waarin we wat zaken op een rijtje zetten; ieders aanwezigheid wordt op prijs gesteld. Ook nu weer een woord van dank aan onze gastspelers; Kevin en Marcel van harte bedankt ! Je ziet dat door de aanwezigheid van deze 2 ervaren gastspelers het elftal beter functioneert, onze eigen spelers komen hierdoor ook beter in hun spel. Het maakt het voetballen toch net iets gemakkelijker.