Leveroy 4-Reuver 6   4-3

Leveroy 4 - Reuver 6  

Ruststand   2 - 2

Eindstand   4 - 3

 

Vandaag, donderdag 2 mei,  kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd naar Leveroy 4.  Komende zondag was Leveroy niet in staat om een team op de been te brengen en daarom had men zaterdag al gevraagd of wij bereid waren om de wedstrijd vooruit te spelen op donderdagavond. Omdat men in Leveroy beschikte over een lichtinstallatie was het tijdstip van de wedstrijd geen probleem.  En zo kwamen we dus ineens op een prachtige donderdagavond bij elkaar om in Leveroy om 20.00 uur te gaan voetballen. Natuurlijk zorgde de keuze voor de donderdagavond er wel voor dat er toch wat bekende gezichten ontbraken, maar ook dat er wat nieuwe gezichten aan de selectie van Reuver 6 waren toegevoegd.  Het 3e elftal had drie van hun spelers ter beschikking gesteld: Kai Schouten en Kevin Achten waren afgelopen zondag al gecontracteerd en Rik Levels werd op het laatste moment nog toegevoegd. Van onze kant ontbraken Patrick, Marc, René, Marius, Hen, Frank, Ron en Jos. Lau ging wel mee naar Leveroy maar was nog te geblesseerd om te kunnen spelen. En ook een rol als doelman was helaas niet voor hem weggelegd. Bij afwezigheid van Hen was het vandaag Erol “Rüstü” Senturk die tussen de palen stond. Deze plek onder de lat is Erol helemaal niet vreemd , immers toen Erol nog in zijn heel jonge jaren in Turkije woonde was hij een zeer bekwame jeugdkeeper. En dus vertrokken met 13 fitte spelers richting Leveroy. Na een korte rit kwamen we vervolgens aan op het mooie nieuwe sportpark aan de Graanmolen, wat pas sinds 2010 bij SV Leveroy  in gebruik is. Ik werd keurig ontvangen door de leiders van de thuisclub die het zeer op prijs stelden dat wij bereid waren geweest om de wedstrijd vooruit te spelen. Tevens werd ons verteld dat de na de wedstrijd door de thuisclub werden getrakteerd op een portie frikandellen. De terreinknechten hadden hun werk goed gedaan want het hoofdveld lag er ondanks de droogte prima bij. In combinatie met een aangenaam zonnetje maakte het goed vertoeven in Leveroy. Veel puzzelwerk leverde de opstelling niet op, immers onze gastspelers begonnen natuurlijk in de basis en bovendien hoefden we slechts 2 reserves aan te wijzen.  Rob en Fran waren de klos en moesten op de reservebank plaatsnemen. Voor Rob toch wel een kleine teleurstelling omdat hij zich nu net voor deze wedstrijd nieuwe voetbalschoenen had aangeschaft.  Geen ouderwetse zwarte Quicks of Copa Mundials  maar supervette exotisch gekleurde Nikes!  Voor het eerst dit seizoen was er ook een basisplaats weggelegd voor Lou. Zijn optreden tegen Oda was hem zo goed bevallen dat Lou besloot de laatste wedstrijden wat vaker zijn voetbalschoenen aan te trekken.

Er was nog voldoende licht toen de scheidsrechter om 20.00 voor het begin van de wedstrijd floot. Vanaf het begin ontwikkelde zich een gelijk opgaande wedstrijd met twee goed voetballende elftallen. In Reuver had Leveroy geen geweldige indruk op ons gemaakt maar vanavond stond een veel sterker Leveroy in het veld. Bovendien bleek de thuisclub over een paar sterke aanvallers te beschikken. Na 10 minuten had Leon met een bekeken schot bijna succes, maar het ging net naast. Een minuut later lag de bal echter al voor de 1e keer achter Erol: 1-0. Onze gastspelers zorgden voor veel dynamiek  op het middenveld en dit leidde tot een paar goede mogelijkheden. Vlak na de openingstreffer schoot Rik de bal uit een vrije trap prima in, echter de bal werd nog net onder de lat weggetikt. En diezelfde Rik gaf een strakke voorzet op Lon die de bal echter net miste. Na een dik kwartier volgde toch de verdiende gelijkmaker. Kai haalde van grote afstand geweldig uit en zijn schot zeilde in de bovenhoek van het doel: 1-1.  Lang konden we niet genieten. In het rijtje van meest curieuze doelpunten mocht de 2e treffer van Leveroy er ook zijn; via het hoofd van Lou ketste de bal via de lat terug in het veld zodat het  voor de Leveroy spits een koud kunstje was om binnen te tikken: 2-1. Vijf minuten soleert Kai door de gehele Leveroy defensie en geeft aan de linkerzijde van het doel keurig voor op Lon. Helaas kon Lon de bal onvoldoende snelheid mee geven zodat de bal nog net voor de lijn weg kon worden gehaald.  Even later was Lon wel beslissend.  Hij nam het Leveroyse doel onder vuur, maar zijn inzet kwam via een aantal spelers plots voor de voeten van Kevin, die gemakkelijk kon binnentikken: 2-2. Wat doelpunten was het dat wat de 1e helft betreft.

De 2e helft kwamen onze wisselspelers  Rob en Fran natuurlijk allebei in actie. Met het oog op de eerstkomende wedstrijd tegen Swalmen had ik uiteraard al een vermoeden wie zich als 1e reserve aanbood. En inderdaad, mijn vermoeden werd bevestigd: Peter wilde wel wisselen, hoewel hij zelf aangaf dat dit helemaal niets te maken had met het veiligstellen van een zekere basisplaats tegen Swalmen. Roel was de andere reserve, beiden bleven echter beschikbaar.  Voor de 2e helft had men op het sportpark tevens de lichtinstallatie ingeschakeld. Na 45 minuten werden we met een flinke tegenvaller geconfronteerd. Nadat Thijs de 1e helft ook al een tijdje geblesseerd op de grond had gelegen kon hij nu toch echt niet verder en moest hij zich laten vervangen door Roel. Omdat Thijs de aanvoerdersband al in de rust had overgenomen van Peter moesten we dus een nieuwe aanvoerder kiezen. Uiteindelijk viel de keuze op onze rots in de branding Koek. Het was jammer dat Ton Ravier er niet bij was om van dit moment een paar mooie foto’s te maken, immers dit zou een onuitwisbare indruk hebben gemaakt op de Prinsencommissie van de Windjbuujels, zodat een voorspoedige verkiezing als dorsluchtige hoogheid 2014 niets meer in de weg stond.  Bijna kwamen we voor het eerst op voorsprong na een goed schot van Rik.  En ook pech stond een Reuverse voorsprong in de weg toen Leon de bal buiten bereik van de Leveroyse doelman op de paal schoot. Maar helaas was het weer de thuisclub die na een dik kwartier weer op voorsprong kwam:  3-2. Rik had een prima actie in huis maar zijn inzet werd door de Leveroy doelman toch nog uit de bovenhoek geranseld. Toch kwamen we weer langszij toen Kai vrij voor de keeper kon afwerken, maar de keeper een prima redding verrichte. De bal belandde echter voor de voeten van Leon die de bal rechtdoor in het doel schoot: 3-3. Maar zoals de hele wedstrijd al was gebleken bleef de thuisclub voorin gevaarlijk. Het moet gezegd de 4-3 was van grote schoonheid toen Erol in de bovenhoek werd gepasseerd. En weer moesten we dus in de achtervolging. Helaas lukte het ons niet meer in de resterende tijd een puntje uit het vuur te slepen.

En dus bleven na een heerlijke wedstrijd van 70 minuten de punten in Leveroy. Soms moet je gewoon een beetje geluk hebben om een dergelijke wedstrijd in winst te kunnen omzetten, aan inzet en kansen had het zeker niet gelegen. En hoe was het met Lou? Had Lou al de pech in de wedstrijd tegen Oda de snelste speler uit onze klasse tegenover zich te hebben staan, de tegenstander van vandaag was niet veel langzamer en in elk geval een stuk gevaarlijker. Door een geweldige werklust kon Lou hem toch redelijk in bedwang houden en was hij in staat om toch hij zijn 1e volledige wedstrijd tot een goed einde te brengen. Gelukkig kwam hij na een overheerlijke Warsteiner en een een lekkere frikandel weer enigszins op krachten. Er blijven nu nog 2 wedstrijden over om weer eens de volle 3 punten op onze naam te schrijven. De 1e gelegenheid is komende dinsdag als we om 19.00 uur aftrappen voor een onvervalste derby  bij onze buren uit Swalmen.  Tot dan!