MMC Weert 7 - Reuver 6  4-0

MMC Weert 7 - Reuver 6  

Ruststand   2 - 0

Eindstand   4 - 0

 

Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen MMC Weert 7. Op het spel stond de strijd om de 5e plaats. Immers samen met de gastheren uit Weert zijn wij voorlopig the best of the rest in onze klasse; het gat naar de 4e plaats is eigenlijk te groot.  Thuis waren we dankzij doelpunten van Roel en Jos nog met 2-1 te sterk voor MMC Weert, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Onze laatste wedstrijd dateerde inmiddels van 3 maart dus hopelijk zou het gebrek aan wedstrijdritme ons geen parten spelen. Liefst 7 afmeldingen waren voor vandaag te noteren, zo waren Marc, Marius, Frank, Fran, Erol, Rob en Thijs er vandaag niet bij. Dit is niet helemaal juist omdat Thijs er wel bij was vandaag, alleen niet als speler maar als leider/supporter. Gelukkig had het ingaan van de zomertijd niet gezorgd voor nog meer afmeldingen; iedereen was keurig op tijd! Gezien het aantal afmeldingen moesten we een beroep doen op een tweetal gastspelers, Leon Kessels en René Janssen.  Toeval of niet, René was er in de thuiswedstrijd tegen MMC ook al bij. Leon is een speler van de zaterdag-veteranen waarop we de afgelopen seizoenen al vaker met veel succes een beroep mochten doen.  Omdat de zaterdag-veteranen wegens gebrek aan spelers besloten hebben om dit seizoen niet meer in actie te komen heeft Leon te kennen gegeven om de rest van dit seizoen bij ons team af te maken, om vervolgens in het volgend seizoen als volwaardig lid van ons elftal te willen starten. Uiteraard is deze balvaste, scorende spits van harte welkom bij ons team. Onze laatste wisselspeler was Lou, die ondanks de kou  zijn sporttas had meegenomen om in nood ons nog te kunnen uithelpen. Dit is een hele prestatie, immers Lou komt meestal pas in actie bij temperaturen van 15 graden of meer . En zo vertrokken we met 14 spelers naar sportpark De Graswinkel te Weert.

MMC Weert beschikt sinds dit seizoen over 2 kunstgrasvelden, dus zoals we al gedacht hadden moesten het vandaag op deze, voor ons vrij onbekende, ondergrond proberen.  Met Lau en Ron naast mij op de reservebank, en Lou in zijn vaste rol van grensrechter , begonnen we om 09.45 uur aan de wedstrijd. Al binnen 2 minuten moest Hen de hulp van het houtwerk inroepen om een snelle achterstand te voorkomen, maar met kunst- en vliegwerk hield hij zijn doel schoon.  Na een klein kwartier was een eerste geslaagde actie te noteren; Lon bereikte Jos maar hij trapte mis.  Na 20 minuten hadden we op voorsprong moeten staan; Jos en Lon konden alleen op de Weerter keeper afgaan. Jos deed vervolgens alles goed en schoof de bal keurig in de voeten van Lon, die vervolgens de Weerter keeper kansloos liet. Helaas was zijn inzet te hoog gemikt en ketste de bal op de lat. En zoals zo vaak krijg je vaak het deksel op de neus als je dergelijke kansen niet benut. Via een tweetal counters liepen de gastheren uit naar een 2-0 voorsprong bij de rust. Het gebrek aan wedstrijdritme brak ons duidelijk op, bovendien konden we maar moeizaam wennen aan de ondergrond. De ploeg uit Weert ging hier veel beter mee om en speelde een heel bekeken wedstrijd. 

Veel keuze hadden we niet meer, we moesten de 2e helft vol op de aanval spelen;  Lau en Ron moesten voor de ommekeer zorgen. Patrick en Eddie maakten voor hen plaats. Maar ook de 2e helft bleken we onvoldoende in staat om het de keeper van de tegenstander echt lastig te maken.  We hadden nog steeds niet echt vat op de ondergrond en geslaagde combinaties kwamen slechts moeizaam tot stand. Na 10 minuten in de 2e helft kwam Roel met een goed schot tenminste wel nog  in de buurt van het doel van de tegenstander. Uit een vrije trap buiten het strafschopgebied kwam de bal via de muur van de tegenstander voor de voeten van gastspeler René die prima uithaalde. Helaas had de Weerter keeper echter een prima redding in huis. Veel meer viel er van onze kant eigenlijk niet te vermelden. Tussendoor probeerde Hen met allerlei capriolen zijn doel schoon te houden, met meer geluk dan wijsheid ging hem dit nog redelijk af; alleen op het einde van de wedstrijd waren twee snel uitgevoerde counters hem toch nog te machtig en bepaalden de gastheren de eindstand op 4-0.

Al met al een vrij duidelijke nederlaag en moeten we in de strijd om de 5e plek voorlopig pas op de plaats maken.  Bovendien treffen we in de komende 4 wedstrijden de bovenste  4 ploegen van de ranglijst. We beginnen deze loodzware reeks volgende week in Swartbroek als we op bezoek gaan bij RKSVV 3.