Reuver 6-Altweerterheide 4  1-1

Reuver 6 – Altweerterheide 4   

Ruststand   1 - 0

Eindstand   1 - 1

 

Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor alweer de voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Onze tegenstander Altweerterheide 4 is één van de ploegen die lang streden om het kampioenschap, echter in onze uitwedstrijd wisten we de drie punten mee te nemen naar Reuver via een mooie maar ook onverwachte 2-1 overwinning.  Om een of andere reden zijn onze spelers enorm gemotiveerd om tegen de ploeg uit Altweerterheide te willen voetballen.  Immers voor de uitwedstrijd waren 17 spelers beschikbaar en ook vandaag konden we over ditzelfde aantal spelers beschikken. Zelfs Rob had zich de afgelopen week klaargestoomd om toch maar weer te kunnen voetballen. Met Thijs en Eddie hadden we nog meer spelers waarbij het uitspelen van de wedstrijd niet bij voorbaat vast stond.  Om het zekere voor het onzekere te nemen begonnen ze dan ook allemaal in de basis. Uiteraard was onze reservebank rijkelijk gevuld: René, Lau, Roel, Patrick, Leon en Marius namen plaats op de reservebank.  Marius had dit overigens geheel aan zichzelf te wijten; zoals afgesproken begonnen de spelers die vandaag het wasgeld nog niet hadden betaald op de bank. Helaas kon Marius niet aan deze verplichting voldoen. De twee afmeldingen hadden we nog niet genoemd: Ron en Erol kwamen niet in actie. Wel weer van de partij was onze vaste scheidsrechter Guido, die om 10.00 uur voor het begin van de wedstrijd blies.

Net als in de uitwedstrijd kon de tegenstander de 1e helft zijn hoge positie op de ranglijst niet of nauwelijks waarmaken. We stoorden hun opbouw al in een vroege fase en Hen kwam dan ook niet echt in de problemen. Na een klein kwartier was onze eerste wapenfeit te noteren. Fran speelde zich prima vrij en kwam oog in oog met de keeper te staan. Helaas bleef zijn inzet een beetje onder de doelman liggen zodat deze de bal nog kon oppakken. Meteen hierna was het voor Rob tijd om te wisselen, dit hadden we reeds vooraf afgesproken. René kwam hem vervangen. Na een half uur kwam Lon aan de linkerzijde van het veld in balbezit; zijn goede voorzet werd door iedereen gemist, maar Peter geloofde wel in de afgeslagen bal. Hij zocht de achterlijn op en bereikte de vrijstaande Jos. Hoewel de aanname van Jos niet optimaal was, was de afwerking dit wel, uiterst koelbloedig schoof hij de bal heel rustig in de lange hoek buiten het bereik van de keeper van de tegenstander:  1-0. Uit een tegenaanval kwamen we met een bal op de paal overigens wel goed weg. De laatste actie die ik wil noemen is een mooi technisch hoogstandje van Frank.  Hij kapte zich heel knap vrij en schoot met links mooi in. Helaas miste de bal het doel maar net.  En zo gingen we net als in de uitwedstrijd met een 1-0 voorsprong rusten.

Natuurlijk zagen we in de 2e helft een héél ander Reuvers team in het veld staan, logisch bij zo’n groot aantal beschikbare spelers. Peter, Marc, Koekie, Thijs en Jos konden uitrusten van hun inspanningen en de reserves kwamen allen in het veld. Na 10 minuten sprongen we allemaal op toen Leon in de lucht hing en met een halve omhaal probeerde te scoren. Helaas lukt dit niet bij velen en ook Leon’s inzet ging dan ook over.  Even later kwam de tegenstander op gelijke hoogte: 1-1. Guido zorgde meteen voor een nieuwtje. Na een akkefietje tussen Leon en een speler van Altweerterheide mochten beide spelers 10 minuten afkoelen. Een prima beslissing van de scheidsrechter.  Beide ploegen kregen in de resterende tijd nog kansen op meer. Patrick had een mooie kapbeweging in huis en zijn schot richting linkerhoek mocht er ook zijn. En ook Lon had nog bijna gescoord, maar of hij dat gemerkt had betwijfel ik, immers de bal werd tegen hem opgeschoten en rolde nog vervaarlijk richting doel van de tegenstander. Helaas miste de bal snelheid om de keeper van de tegenstander echt te verontrusten. Dit was ook zo’n beetje de laatste actie van Lon, hij moest geblesseerd opgeven. Koekie vervang hem nog voor de resterende minuten. De laatste kans kwam op naam van Marius, maar ook hij kon ons niet meer aan de overwinning helpen.

En zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en ik denk dat iedereen daar wel mee kon leven. We hadden de wedstrijd zeker kunnen winnen, maar voor hetzelfde geld hadden we hem ook zomaar kunnen verliezen.  Eén moment uit de wedstrijd wil ik wel nog even noemen:  onze aanvoerder Peter, normaal gesproken toch het braafste jongetje van de klas, verloor tijdens de wedstrijd heel even zijn zelfbeheersing. Hoewel natuurlijk niet goed te praten bleef het gelukkig bij een scheldkannonade aan het adres aan een speler van Altweerterheide.  Zo zie je maar dat zoiets iedereen wel eens kan gebeuren.  Volgende week gaan we op bezoek naar de koploper  FC Oda. Benieuwd of we ook daar voor een stunt kunnen zorgen.