Reuver 6-Brevendia 6  2-2

Reuver 6 – Brevendia 5  

Ruststand   1 - 1

Eindstand   2 - 2

 

Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.  Een wedstrijd die vooral in het teken staat van het afscheid van onze vaste scheidsrechter Guido Hermans. Daarnaast presenteerden Erol en Jos zich voor het laatst in hun actieve voetbalcarrière aan  het Reuverse thuispubliek.  Speciaal voor deze gelegenheid hadden we onze Reuverse huisfotograaf voor één duel weten te contracteren : Ton Ravier zou geheel belangeloos de verrichtingen van deze helden op de gevoelige plaat vastleggen. Ondanks de communiefeesten die deze zondag in de Reuverse gemeenschap werden gehouden had dit niet al te veel invloed op het aantal afmeldingen: Patrick, Leon, Frank en Fran hadden zich afgemeld. Ron had nog te veel last van een blessure en kon vandaag ook niet spelen. Gelukkig vordert het herstel echter dermate snel dat Ron er in Swalmen waarschijnlijk al weer bij is. En dus stonden er 14 namen op het wedstrijdformulier, een hele luxe in vergelijking met vorige week. Om 10.00 uur kon Guido de beide doelen goed zien en floot hij voor het begin van zijn afscheidswedstrijd.

Met Koek, Lon en Eddie op de reservebank schoten we als een speer uit de startblokken.  De verslaggever was nog rustig de namen van de reserves aan het opschrijven toen de bal al achter de Stramproyse doelman lag.  Brevendia had de volledig vrij staande Lau over het hoofd gezien en Lau’s voorzet was precies op maat voor Jos die wel raad wist met dit buitenkansje: 1-0.  Nog geen vijf minuten later liet Roel op het middenveld iedereen zijn hielen zien met opnieuw een mooie pass op Jos als resultaat. Jos was nog aan het nagenieten van zijn eerste doelpunt want nu maaide hij volledig naast de bal. En zo speelden we een sterke eerste helft, jammer alleen dat we ons niet beloonden met nog een doelpunt. Rob was er wel dichtbij; na 20 minuten schoot hij van grote afstand op het Brevendia doel. Zijn poging miste het doel op een haar. En Lau had ons ook aan een grotere voorsprong kunnen helpen. Hij draaide zich goed vrij en plaatste de bal laag in de lange hoek. De Stramproyer doelman kon er op het laatste moment toch nog een hand tegen krijgen en ranselde de bal nog uit het doel. Na 25 minuten was het voor Lau op; een blessure moest hem de strijd doen staken. Lon kwam hem vervangen. Groot was de teleurstelling toen Brevendia een paar minuten voor rust  volkomen onverwacht profiteerde van een enorme communicatiefout in onze verdediging: 1-1. Bij deze stand bleef het tot aan de rust.

De 2e helft begonnen we met de twee resterende verse krachten binnen de lijnen. Koek en Eddie losten Thijs en Erol af in de verdediging.  Opnieuw viel het doelpunt weer erg vroeg, echter nu viel het aan de andere zijde. Weer ging een opeenstapeling van een aantal Reuverse fouten hieraan vooraf voordat Brevendia de bal in het doel kon schuiven: 1-2. Gezien het aantal kansen dat we de eerste helft wisten te creëren was er echter geen reden om bij de pakken te gaan neerzitten. Na 5 minuten zette Marius goed voor en René schoot hoog over. Weer 5 minuten later bereikt Rob uit een mooie vrij trap Lon die echter net mist. En ook Jos, via Lon en Roel kon de bal niet in het Stramproyer doel krijgen. Toch werden we na een kwartier in de 2e helft beloond voor ons goede spel; Marius geloofde nog in een lange bal en perste er nog een geweldige voorzet uit. Koek misleidde de Brevendia verdediging zodanig door net te doen of hij bal wou raken. Uiteindelijk belandde de bal bij de achter hem staande Roel. Roel toonde zich uiterst koelbloedig en schoot prima in: 2-2. 10 minuten later had Lon geen geluk bij een mooi afstandsschot, via de buitenkant van de paal ging de bal naast. En zo bleef het tot het einde van de wedstrijd spannend alvorens Guido na 70 minuten een einde maakte aan dit sportieve duel en aan zijn actieve scheidsrechtercarrière . Meteen na afloop begaven we ons naar de middencirkel waar Peter met een mooi afscheidswoord Guido als dank voor de vele jaren jaren dat hij ons elftal wilde fluiten nog even in het zonnetje zette. Tevens boden we Guido na afloop een kleine attentie aan in de vorm van een bierpakket aan; ongetwijfeld weet hij hier wel raad mee.  Voor iedereen die er niet bij was, of die dit ontroerende moment nog even wil herbeleven : de prachtige foto’s die Ton heeft gemaakt zijn te bewonderen op onze website.

Zo kwam er met deze wedstrijd vandaag tegen Brevendia een einde aan de loodzware serie van 4 achtereenvolgende wedstrijden waarbij we tegen de gehele top 4 moesten spelen. De laatste tegenstanders Leveroy, Swalmen en RKHVC zouden ons , tenminste op papier, wat beter moeten liggen.  Zoals jullie inmiddels misschien al weten zal de eerstvolgende uitwedstrijd, komende zondag 5 mei in elk geval niet gespeeld worden omdat Leveroy niet voldoende spelers op de been kan brengen. Eventueel wordt deze wedstrijd komende donderdag 2 mei 2013 om 20.00 uur in Leveroy vooruit gespeeld. Definitief bericht hierover volgt nog.