Reuver 6-Laar 8      3-1

Reuver 6 – Laar 8  

Ruststand   0 - 1

Eindstand   3 - 1

 

Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen Laar 8. Uit waren we met 5-1 te sterk voor de ploeg uit Weert, dus de verwachtingen waren hooggespannen.  Afgelopen donderdag hadden we  slechts 1 afmelding (Patrick), maar toen we vandaag aan de aftrap verschenen kwamen er toch nog 3 afmeldingen bij. Marc en Fran hadden zich nog tijdig afgemeld,  Erol was voor ons echter een vraagteken: Artık yok Erol! Aangezien er nog 14 namen overbleven moesten er 3 spelers op de bank plaatsnemen; Roel en Koekie waren samen met Marius de klos. Peter kwam vandaag met een verrassing op de proppen : we zouden in een 4-3-3 opstelling gaan spelen.  En nog een verrassing: afgelopen donderdag had Guido te kennen gegeven zijn scheidsrechterfluit na dit seizoen aan de kapstok te hangen;  uitbreiding van de werktijd bij zijn werkgever laten het fluiten nauwelijks nog toe en tevens heeft het hoge tempo wat wij dit seizoen spelen toch zijn tol geëist. 

En zo floot Guido om 10 uur voor het begin van de wedstrijd . Over de 1e helft kan ik kort zijn, of het aan de opstelling lag of niet, er ging meer fout dan goed. Een schot van Lau en een kopbal van Jos uit een voorzet van Peter, daarmee was de koek toch echt op. Gelukkig was onze tegenstander niet veel beter met één belangrijk verschil: na een kwartier wist men uit een goed uitgevoerde counter Hen te verschalken: 0-1. Met die stand gingen we rusten.

De 2e helft kwamen Marius, Roel en Koekie in het veld en namen Jos, Frank en Thijs naast mij plaats op de bank. Thijs is onlangs op 24 februari 60 jaar geworden; geweldig wat hij elke week weer presteert!  De eerste 10 minuten waren nog wat stroef maar langzamerhand kwamen we steeds beter in ons spel; het baltempo ging omhoog en er was veel meer beweging. Lau was vlakbij de openingstreffer via een gevaarlijk schot. En ook Ron had uit een goede corner van Marius bijna succes maar de bal ging net voorlangs. Na 20 minuten volgde eindelijk de beloning. Lau kwam in scoringspositie voor de keeper maar schoot helaas tegen de lat aan; gelukkig was hij als eerste bij de terugspringende bal en kopte de bal in het lege doel:  1-1 . We waren nu veel sterker dan onze tegenstander en het geloof was ook helemaal terug. Marius kon alleen op de keeper afgaan maar deze redde goed. En ook Lau was weer gevaarlijk met een hoog schot.  De beloning volgde even later. Uit een corner belandde de bal ineens voor de voeten van Lon die zich niet bedacht en door een kluwen van spelers de bal in de lange hoek schoot: 2-1. Even later had Ron de wedstrijd moeten   beslissen maar hij slaagde er toch nog in om de bal van een halve meter afstand over te schieten. Het slotakkoord kwam wederom op naam van Lon. Uitgerekend Lon die heel hard werkte maar tot aan zijn doelpunt een erg ongelukkige wedstrijd speelde; net voor tijd schoot hij de bal onder de vertwijfeld graaiende Laar keeper door: 3-1 . Een mooie beloning voor Lon. Elke donderdagavond is Lon een vaste gast op de trainingen; super dat zijn noeste trainingsarbeid ook in de wedstrijden tot succes leidt!

Een mooie overwinning die hoop geeft voor de komende reeks van 3 achtereenvolgende uitwedstrijden. De 1e van deze reeks volgt volgende week in Hunsel waar we om 10 uur te gast zijn bij RKHVC.