Reuver 6 - Leveroy 4  2-2

Reuver 6 – Leveroy 4  

Ruststand   2 - 1

Eindstand   2 - 2

 

Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen Leveroy 4, alweer de laatste tegenstander uit de heenronde van onze competitie. Hoewel de ploeg uit Leveroy minder punten als wij heeft was het tot nu toe wel de enige ploeg uit onze klasse die koploper FC Oda punten heeft weten af te snoepen, en ook nog wel in Oda. Als er één Sinterklaasliedje vandaag van toepassing was, dan was het wel “Hoor de wind waait door de bomen”.  Het kon niet anders dat de titel van deze klassieker van grote invloed zou zijn op de wedstrijd.  Wat betreft het beschikbaar aantal spelers waren de voortekenen erg gunstig: tot afgelopen donderdag hadden we slechts één afmelding (Lon). Het enige vraagteken was Peter die pas na de warming-up zou beslissen of hij fit genoeg was om te spelen. En aangezien ook Peter deze test goed doorstond kwamen we op een nieuw record uit: 17 beschikbare spelers!  Hierdoor belandde uiteraard ook een record aantal spelers op de reservebank: met Erol, René, Patrick, Koekie, Marius en Frank barstte de dug-out dan ook uit zijn voegen.

Net na tienen blies Guido voor het begin van de wedstrijd.  Rob probeerde het na 4 minuten van afstand: Leveroy was gewaarschuwd. Veel gaven we de 1e helft niet weg; het was dan ook een flinke tegenvaller dat de gasten na een kwartier onverwacht op voorsprong kwamen: 0-1.  Een tweede tegenvaller viel te noteren door het uitvallen van Jos; Marius verving hem. Lang konden de gasten gelukkig niet genieten van hun voorsprong.  Na 20 minuten haalde Rob fantastisch uit; zijn schot zeilde (gedragen door de harde wind) buiten het bereik van de Leveroy keeper in de linkerbovenhoek van het doel: 1-1.  Een kandidaat voor het “Reuver 6 doelpunt van het jaar”!  Even later hadden we al op voorsprong kunnen komen toen een mooi schot van Fran net over de lat scheerde. En ook Rob, met opnieuw een mooi schot, was dichtbij een tweede Reuverse treffer. Na een half uur kwamen we dan toch verdiend op voorsprong;  bij de middencirkel kreeg Eddy op de rand van buitenspel de bal. Guido negeerde het vlagsignaal van de grensrechter van onze gasten en liet doorspelen waardoor Eddy op weg kon gaan naar het Leveroyse doel. Hoewel de weg naar het doel nog lang was maakte Eddy geen fout en omspeelde hij de Leveroy keeper en schoof de bal in het lege doel : 2-1. In de consternatie  na de aftrap toonde Guido een Leveroy speler de rode kaart. Op slag van rust hadden we de wedstrijd al bijna kunnen beslissen toen een mooie voorzet van Peter door Marc in vrije positie werd gemist. Tot aan de rust veranderde er niets meer.

Zoals afgesproken gooiden we het elftal in de rust helemaal om: Thijs, Roel, Marc, Peter en Eddy bleven aan de kant en de overgebleven reserves van de 1e helft kwamen allen tegelijk in het veld.  Met deze verse krachten en een mannetje meer zouden we toch in staat moeten zijn de punten in Reuver te houden. We begonnen goed: Fran haalde van afstand mooi uit en Lau kwam net te laat om de bal binnen te tikken. Toen vervolgens Marius met een prima rush de hele Leveroy verdediging zijn hielen liet zien en Ron een niet te missen kans bood sprong de hele dug-out al juichend op.  Helaas kon Ron deze uitgelezen kans niet verzilveren en ging de hele dug-out weer zitten.  Erol, de laatste wedstrijden toch al geteisterd door kleine pijntjes en blessures, kon het niet meer belopen en moest zich al na 15 minuten speeltijd laten vervangen door  Roel.  Hadden we de 1e helft (behalve het doelpunt)  weinig te duchten van onze gasten uit Leveroy kwamen ze in korte tijd toch een paar maal gevaarlijk opzetten voor het doel van Hen.  Na 55 minuten was Lau met een mooie kopbal dichtbij zijn eerste treffer, maar hij miste net wat geluk.  Na 65 minuten zette Lau Ron opnieuw vrij voor de Leveroy keeper. En net als in de vorige situatie sprong de hele dug-out weer juichend op en ging vervolgens weer teleurgesteld zitten. Het is een ongeschreven voetbalwet dat als je zelf de kansen mist je zelf het deksel op de neus krijgt. En zo was het ook: bij een laatste wanhoopspoging van Leveroy stonden er ineens een drietal Leveroy spelers vrij voor Hen om af te werken, wat ze dan ook feilloos deden: 2-2. Misschien was het toen ook maar goed dat Guido even later afblies voor het einde van de wedstrijd want het was een flinke tik die we zo net voor tijd moesten incasseren.

Na afloop waren we natuurlijk erg teleurgesteld dat we de voorsprong niet vast konden houden, en ook nog wel tegen een tegenstander die de gehele 2e helft met 10 spelers moest spelen. Als we één van de vele kansen zelf hadden benut was de wedstrijd ongetwijfeld gespeeld geweest, maar ook dat hoort bij voetbal. Laten we die kansen volgende week maar benutten als Heythuysen op bezoek komt op sportpark Dijckerhof.