Reuver 6-MMC Weert 7 Uitslag 2-1

Wedstrijdverslag  Reuver 6   –  MMC Weert 7

Ruststand   2 - 1

Eindstand   2 - 1

 

Vandaag kwamen we op een zonovergoten sportpark bij elkaar voor onze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Dit was meteen ook onze allereerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Gelukkig waren er heel wat meer eigen spelers op komen dagen voor  onze seizoenopening dan bij de laatste oefenwedstrijd tegen VCH, zodat er in elk geval weer een herkenbaar Reuver 6 in het veld stond.  Toch misten we nog door blessures Hen, Mark en Frank en geniet Eddy momenteel nog van een welverdiende vakantie. En eerlijk is eerlijk: zij hebben wat gemist vandaag!  Ons keepersprobleem werd vandaag intern opgelost;  Patrick Babos bood vrijwillig aan om tussen de palen te gaan staan en bleek een prima vervanger voor Hen. Konden we het dan helemaal alleen af? Nee, 2 gastspelers  waren bereid om ons uit te nood te helpen; René Janssen en Leon van de Winkel van het 3e team verblijden ons met hun aanwezigheid en uiteraard werd dit beloond met een plek in de basis. Zeker voor Leon was het al weer een tijdje geleden dat hij de schoenen nog eens had aangetrokken maar het ging hem prima af.

Net na 10 uur floot onze vaste scheidsrechter Guido voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het begin ontwikkelde zich een gelijk opgaande wedstrijd waarbij beide ploegen kansen zouden krijgen.  Zoals de laatste oefenwedstrijden al te zien gaven zijn we er wat betreft veldspel aanzienlijk op vooruit gegaan, het oogde wederom zeer verzorgd. Voorin staat met Fran en Jos een gevaarlijk koppel in het veld die elkaar steeds beter  weten te vinden.  Na 6 minuten bereikte Rob Fran en zijn lobje was net tekort om de keeper te verschalken.  Even later een onverwachte tegenvaller toen een MMC –speler profiteerde van een kleine onachtzaamheid in de Reuverse verdediging: 0-1.  Waar een tegendoelpunt vorig seizoen meestal het begin van het einde betekende, doen  we er dit jaar echter een schepje bovenop en gaan we zijn allen op zoek naar de gelijkmaker. En deze kwam na 25 minuten; vanuit de counter belandde de bal bij Roel. Roel keek goed om zich heen en zag dat er een   leeg veld voor zich bevond met in de verte een eenzame MMC keeper. Op volle snelheid ging Roel op hem af en hij rondde heel erg beheerst af: 1-1.  Een kleine 4 minuten later liet Leon zien dat hij het voetballen nog lang niet verleerd was; een prachtige pass precies op maat kwam bij Jos terecht en ook hij kon op de MMC keeper afstormen, de afwerking was wederom prima: 2-1. Even later was een mooie kopbal van Fran net te kort om weer te kunnen juichen. En ook op slag van rust waren we dichtbij een 3e treffer toen Rob goed inschoot maar de Weerter keeper redde bekwaam.

En zo zochten we met een 2-1 voorsprong het kleedlokaal op. Jos had van te voren al aangegeven dat hij slechts één helft kon spelen omdat hij weg moest en ook René moest nog met het 3e elftal mee zodat 2 wissels vast stonden. De laatste wissel kwam voor rekening van Ron. Onze nieuwe verse krachten waren Marius, Lon en Errol. Errol had de dag ervoor de zaterdag-veteranen ook al uit de nood geholpen, het was te hopen dat hij het conditioneel nog zou volhouden.

Lieten we in de laatste 2 weken oefenwedstrijden ook al zien dat we verdedigend best ons mannetje kunnen staan, ook vandaag weer een compliment voor de laatste linie. Koekie Martins Indi en Thijs maakten wederom een zeer betrouwbare indruk.  Zat Louis afgelopen vrijdag nog met samengeknepen billen op de bank in de Arena,  voor de leider van vandaag was daar geen aanleiding toe met dit verdedigingscentrum. Ook Ton Ravier , momenteel nog actief als webmaster voor ons elftal en hoffotograaf van het 1e elftal, was op het sportpark aanwezig. En Ton zag dat het goed was. Na 55 minuten had een mooi afstandschot van Leon een beter lot verdiend; het ging net naast. Even later floot Guido af; helaas nog niet voor het einde maar voor een drinkpauze. Dat was wel nodig bij deze tropische temperaturen. Fran maakte de rest van de wedstrijd niet meer mee, hij moest zich laten vervangen door Ron. En het was nou net Ron die nog het dichtste bij een derde doelpunt was; een tweetal keren haalde Ron van afstand hard uit, maar allebei de keren was de Weerter keeper hem de baas. Maar net als 2 weken eerder werd er in de 2e helft door beide partijen niet meer gescoord en was onze eerste zege van nieuwe seizoen een feit. En dat meteen in onze 1e wedstrijd!

 Hopelijk kunnen we volgende week de zege een vervolg geven als we op bezoek gaan bij Laar. Informeer nog even naar de vertrektijd want we moeten al om 09.30 uur voetballen, dus dat wordt de wekker zetten. Leon en René van harte bedankt voor jullie bijdrage aan de wedstrijd. Uiteraard werd er na afloop nog onder genot van een heerlijk pilsje nog gezellig nagepraat.

Nadat ik afgelopen seizoen te kennen had gegeven om te stoppen als leider wilde ik toch even komen kijken dat ik de eerste helft had gemist was te wijten aan de OUD PRINSJESDAG van de Voetbalclub Reuver.De 2e helft heb ik dan helemaal gezien de doelpunten jammergenoeg niet maar het schokeffect heeft ook bij het 6e geholpen moest ik als leider lang wachten op de eerste overwinning nu Henk en Peter de touwtjes in handen hebben werd er direct de eerste wedstrijd gewonnen.Ik wens jullie heel veel succes in de competitie.

 

Groetjes Ton Ravier