Reuver 6 - ODA 6      0-6

Reuver 6  - FC Oda 6  

Ruststand   0 - 2

Eindstand   0 - 6

 

Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper FC Oda 6. De geschiedenis herhaalt zich, immers vorig seizoen werd FC Oda in onze klasse met een straatlengte voorsprong kampioen. Het seizoen is nog niet halverwege maar het zal geen verrassing zijn als ze op sportpark Boshoven volgend jaar weer een kampioenschap kunnen vieren. Met de mooie overwinning op Altweerterheide van vorige week nog in het achterhoofd werd onze wedstrijd op veler verzoek verschoven naar het hoofdveld.  René was er na een paar wedstrijden in ons elftal achter gekomen dat de elftallen waartegen wij moeten spelen over een heel andere grasmat beschikken dat hij gewend was in het Venlose. Om zich hier optimaal tegen te wapenen had René zich dan ook een paar mooie nieuwe schoenen aangeschaft. Gezien een paar onverwachte valpartijen was het toch nog even wennen voor hem. De afmeldingen vandaag kwamen van Frank, Peter , Hen en Marc.  Ron zou Hen vervangen in het doel.  Gelukkig waren de beide doelen voor Guido zichtbaar vanaf de middencirkel en kon hij net na tienen fluiten voor het begin van de wedstrijd.

Meteen vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat FC Oda beschikte over een sterk, uitgebalanceerd team met vooral voorin veel snelheid. Met name Ron hoefde zich dan ook niet te vervelen in de 1e helft.  Na wat kansen voor Oda werden we via een corner van Marius, kopbal van Roel, pas na een kwartier voor het eerst gevaarlijk.  Na 20 minuten kwamen de gasten uit Weert echter toch op voorsprong: 0-1 . Vervolgens moesten we alle zeilen bijzetten om onze tegenstander bij te kunnen houden, gelukkig verkeerde Ron in een uitstekende vorm en groeide hij uit tot onze uitblinker. Echter na 25 minuten was hij kansloos bij de zoveelste Oda aanval: 0-2. Wel moest de Oda keeper zich nog even strekken toen een voorzet van Rob nog in het doel leek te verdwijnen. Op het laatste moment tikte de keeper hem nog onder de lat vandaan.  En met deze stand gingen we rusten.

Onze reserves Lau, Patrick en Fran moesten de 2e helft vol aan de bak om er nog iets moois van te maken maar makkelijk zou het niet worden. Rob, Roel en Jos maakten voor hun plaats. Ook in de 2e helft was het duidelijk dat FC Oda niet van plan was om gas terug te nemen en zetten ze ons al snel onder druk. Binnen 10 minuten liepen de gasten uit Weert middels 2 doelpunten uit naar een comfortabele 0-4 voorsprong en was de wedstrijd in feite gespeeld. Daarnaast verloren we nog twee spelers met (hopelijk lichte) blessures; Eddy en Erol moesten zich laten vervangen door Roel en Rob.  Toch kregen we de 2e helft nog een kadootje; niet van Oda maar wel van onze scheidsrechter Guido. In de 60e minuut bestrafte hij een lichte overtreding op René met een strafschop.  Als leider was ik uitermate benieuwd wie van onze spelers de verantwoording hiervoor durfde te nemen. Eerlijk gezegd kon ik me niet herinneren wie er het laatst van ons had gescoord vanaf de strafschopstip, wel weet ik dat het lang, héél lang geleden is dat we nog eens scoorden uit een penalty. Rob was vastbesloten om aan deze negatieve serie een einde te maken. Zijn inzet was helemaal niet slecht, maar toch kreeg de Weerter keeper een hand tegen de bal en dus weer geen doelpunt uit een strafschop! Vijf minuten later maakte Rob zijn fout een beetje goed door een prima pass op Marius te geven die alleen op de Oda keeper af kon gaan. Helaas slaagde hij er niet in om de keeper te verschalken en bleven we zonder doelpunt. In de slotminuten scoorde de koploper nog twee keer zodat er na 70 minuten de duidelijke cijfers  0-6 op het wedstrijdformulier moesten worden ingevuld. 
 

Vandaag heeft het er geen moment ingezeten. De tegenstander troefde ons op alle fronten af en was gewoon een paar maatjes te groot. Wij kunnen ons nu richten op volgende week als we op bezoek gaan bij Brevendia uit Stramproy.  Om 10 uur wordt daar volgende week zondag afgetrapt. Tot dan!