Reuver 6 - RKHVC 4  1-2

Wedstrijdverslag  Reuver 6  –  RKHVC 4

Ruststand   0 - 1

Eindstand   1 - 2

 

Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor onze tweede thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander RKHVC 4 uit Hunsel, een ploeg die net als ons met 6 punten aan de wedstrijd begon. Uiteraard was ik zeer benieuwd hoe onze spelers met hun nieuwe status zouden omgaan, immers de hoge positie op de ranglijst schept natuurlijk verwachtingen. Onze afmeldingen kwamen van Fran,  Hen, Marius en de beide heren Janssen.  Eén van de heren Janssen was vandaag wel op het sportpark; door een hardnekkige blessure heeft Mark dit seizoen nog geen minuten kunnen maken. Komende donderdag probeert hij het eerst op de training en als alles meezit is hij zondag tegen Swalmen weer van de partij. Als gastspeler hadden we vandaag Paul Peeters er bij, wiens jeugdig enthousiasme en snelheid ons ongetwijfeld van pas zou komen.  Zoals gezegd was Hen er niet (culinaire verplichtingen) waardoor Patrick Babos vandaag weer in het doel stond. Gezien de puike prestatie van Patrick vorige week was dat natuurlijk jammer, maar het was niet anders. Onze vaste scheidsrechter Guido zou ’s middags ook bij het 1e elftal in Horn moeten vlaggen.  Aangezien het  voor een mens natuurlijk onmogelijk is om op één dag zoveel concentratie te kunnen opbrengen had Guido voor onze wedstrijd dan maar zijn voetbalschoenen aangetrokken zodat hij ’s middags bij het 1e elftal optimaal kon presteren. Gelukkig hadden we in André Hutz een prima vervanger.

Even na 10.00 uur blies André voor het begin van de wedstrijd. We kwamen furieus uit de startblokken, de leider was nog rustig de gegevens aan het opschrijven toen Ron Paul bediende maar Paul schoot hoog over. Toch ging het aanmerkelijk stroever dan de laatste twee weken, en we hadden moeite met onze Hunselse tegenstander. Na een twintigtal minuten haalde Lon prima uit maar zijn schot ging net naast.  Meteen daarna moest Frank zich al laten vervangen door Rob. Even later was het Paul die met een prima schot ook net naast schoot.  Maar aan de andere kant was het ook RKHVC dat een aantal malen gevaarlijk voor Patrick opdook. Het gemis van die andere heer Janssen (carnavalsverplichtingen in Winthagen) deed zich dan ook zeer voelen.  Op slag van rust belandde een Hunselse counter onverwacht bij hun spits die Patrick van dichtbij kansloos liet: 0-1.

Toch wel een kleine tegenvaller op een wel heel vervelend moment zo net voor de rust, maar we hadden nog 35 minuten om het recht te zetten. Peter wou zijn basisplaats tegen Swalmen veilig stellen en liet zich wisselen voor Roel. Ook de tweede helft waren we enkele keren weer dicht bij een doelpunt, maar waar we de laatste twee wedstrijden de kansen bijna aaneenregen ging het nu allemaal veel moeizamer. Rob met een mooi schot en Thijs van grote afstand waren nog dicht bij een doelpunt. Helaas viel het doelpunt aan de andere kant en kwam RKHVC in de 57e minuut op 0-2. We probeerden het nog maar echt dichtbij kwamen we niet meer; tot ineens de slotminuut aanbrak. De Hunselse keeper kon de bal vrij eenvoudig wegschieten maar Lon versperde hem de weg; kennelijk schrok de doelman zo van de aanwezigheid van Lon dat hij de bal pardoes tegen hem aanschoot en  via Lon’s dijbeen rolde de bal in het Hunselse doel de keeper verbijsterd achterlatend: 1-2. Zat het er dan toch nog in? Bijna wel, want Ron had zich onsterfelijk kunnen maken. Helaas was het geluk aan Hunselse kant en stonden keeper en paal de Reuverse gelijkmaker in de weg.  En zo blies de uitstekend leidende André na 70 minuten voor het einde van de wedstrijd en was de eerste nederlaag van het seizoen een feit.

You win some, you lose some en vandaag zat het er helaas niet in. Felicitaties dus aan de Hunselse tegenstander en complimenten voor hun sportieve gedrag. Volgende week spelen we wederom thuis op sportpark Dijckerhof, tegenstander is Swalmen zodat we ons na een aantal jaren weer eens op kunnen maken voor een echte derby.  Zeker voor Peter natuurlijk een bijzondere wedstrijd, ik ben er van overtuigd dat hij er alles aan zal doen om in elk geval niet te laat te komen. Bovendien is het waarschijnlijk dat we volgende week over een nagenoeg complete spelersgroep kunnen beschikken, dit zou erg mooi zijn. De voor vandaag geplande bespreking is dan ook uitgesteld naar volgende week.  Tevens zal Ton weer een mooie elftalfoto proberen te maken, dus voor de spelers die nog een afspraak met hun kapper, stylist of schoonheidsspecialiste willen maken verzoek ik dan ook om dit deze week dan ook tijdig te doen. Onze gastspeler Paul natuurlijk weer bedankt  om ons uit de nood te helpen.