Reuver 6 - RKSVV 3  0-3

Wedstrijdverslag  Reuver 6  –  RKSVV 3

Ruststand   0 - 1

Eindstand   0 - 3

 

Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor opnieuw een  thuiswedstrijd met als tegenstander RKSVV 3 uit Swartbroek. RKSVV 3 stond net boven ons op de 3e plaats met 3 punten meer, maar ook met een wedstrijd meer gespeeld.  Al met al waarschijnlijk een van de betere ploegen uit onze klasse.  Slechts 2 afmeldingen waren te noteren: Marius en Hen. Voor de rest was het elftal compleet zodat we 3 reserves op het wedstrijdformulier konden noteren: Lon, Jos en Koek. Wederom hoefden we geen beroep te doen op gastspelers, wat de laatste jaren wel anders is geweest.  De wens om in Reuver 6 te mogen voetballen spreid zich langzamerhand uit over de hele  provincie; vandaag waren 2 spelers uit Venlo-Zuid op het sportpark aanwezig die te kennen hadden gegeven bij ons elftal te willen voetballen. Helaas was de tijd te kort om tijdig de overschrijving te kunnen regelen zodat we ze nog niet konden opstellen. Wel konden ze alvast kennisnemen van het spelpeil van onze klasse zodat ze voor zichzelf konden bepalen of aanvullende trainingsarbeid wel of niet nodig was. Echter vandaag was niet onze beste wedstrijd.

In verband met het overlijden van de ere-voorzitter van RKSVV begonnen we een minuut later dan normaal aan onze wedstrijd. Zoals gebruikelijk was Guido weer de scheidsrechter;  Rob verving Hen als keeper; verder waren er geen bijzonderheden. We schoten fel uit de startblokken: Erol (dus niet Errol!) bereikte met een mooie voorzet Fran die met een hoog balletje de RKSVV keeper probeerde te verschalken. Helaas was hij goed bij de les en tikte hij de bal onder de lat vandaan. Veel meer zat er de 1e helft eigenlijk niet meer in. Behalve een kleine kans na een half uur: het was weer Fran die gevaarlijk was maar zijn inzet werd voor de doellijn door een RKSVV speler weggehaald. Net van te voren was RKSVV door een verraderlijk afstandschot op voorsprong gekomen: 0-1 . Veel meer echte kansen waren er niet te noteren maar de meeste dreiging kwam toch voornamelijk van de gasten uit Swartbroek.

In de rust probeerden we wat te forceren door al onze wissels tegelijk in te zetten : Lon, Jos en Koek kwamen in het veld voor Thijs, Peter en Fran. Peter en Thijs bleven beschikbaar voor het restant van de wedstrijd, voor Fran was de wedstrijd afgelopen.  Aan het spelbeeld veranderde niet veel; we waren niet bij machte het de RKSVV echt lastig te maken, terwijl we zelf steeds alert moesten blijven voor hun gevaarlijke counters. Er waren net 5 minuten gespeeld toen RKSVV dé kans kreeg om de score uit te breiden: strafschop! Dit buitenkansje lieten de gasten zich niet ontnemen: 0-2. Jos kwam vervolgens met een mooi schot nog dicht bij de aansluitingstreffer, even later gevolgd door een mooie kopbal van Lon die een beter lot had verdiend. Echter ook nu bleek de RKSVV keeper niet te passeren. Na een uur maakte RKSVV aan alle onzekerheid een einde: 0-3. Hier veranderde niets meer aan.

Helaas kunnen we de goede vorm van de eerste wedstrijden van het seizoen op dit moment niet meer vasthouden. De wedstrijd tegen Swalmen was het al een stuk minder maar toen maakte het resultaat veel goed. Vandaag was de tegenstander beter, het spel minder en het resultaat viel ook nog eens tegen. Kregen onze aanvallers de eerste wedstrijden kans op kans, op dit moment gaat alles veel moeizamer. Het oogt allemaal wat slap en plichtmatig, dit moet de komende wedstrijden toch echt anders. Te beginnen volgende week in Heythuysen, als we het kermisduel gaan inhalen tegen Heythuysen 7, een ploeg die heel moeilijk scoort maar ook nauwelijks doelpunten tegen krijgt.  Benieuwd of onze Venlose jongens dan wel al speelgerechtigd zijn.