Reuver 6 - Swalmen 5   3-2

Wedstrijdverslag  Reuver 6  –  Swalmen 5

Ruststand   1 - 2

Eindstand   3 - 2

 

Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor alweer een  thuiswedstrijd met als tegenstander onze buren uit Swalmen. Uiteraard was dit voor onze leider Peter (van geboorte Swalmenaar) een zeer speciale wedstrijd. Peter had vorige week al zijn reservebeurt gepakt dus in feite stond niets een basisplaats in de weg.  Natuurlijk vergooide Peter deze plek niet door te laat te komen en was hij, net als al onze spelers, keurig op tijd. Voor het eerst sinds lange tijd waren we vandaag nagenoeg compleet, alleen Rob ontbrak op het appel. Dit kwam goed uit wat vandaag hadden we een fotosessie gepland met Ton Ravier. Eén voor één mochten we op het Coen Schoeren bankje plaatsnemen waarna Ton er een mooi plaatje van schoot. En ook de traditionele  elftalfoto werd door Ton weer keurig vastgelegd. De resultaten van deze fotosessie zijn binnenkort te bewonderen op de website. Door het grote aantal opgekomen spelers moesten we natuurlijke wel een aantal spelers teleurstellen, er kunnen er immers maar 11 spelen. Drie reserves waren snel gevonden: Patrick (de enigste speler die tot nu toe alle competitieminuten had volgemaakt),  Eddy (licht geblesseerd) en  Marius (strafbeurt) . Als laatste werd Ron aangewezen. Vandaag was het ook de terugkeer van Mark, die tegen Swalmen pas zijn eerste minuten ging maken. De leiding tegen Swalmen was vandaag weer eens in handen van de heer Hermans, alleen dit maal de jongere versie (Robin) De vlag werd gehanteerd door Wiel zodat voor Lou slechts een rol als verzorger/mental coach was weggelegd.

En dus blies Robin net na tienen voor het begin van de wedstrijd. De wedstrijd was nog maar kort bezig toen Fran het al eens voorzichtig probeerde; Swalmen was gewaarschuwd. Na 10 minuten spurtte Jos op volle snelheid richting het doel van de tegenstander maar zijn poging werd tot corner verwerkt. En ook Roel probeerde het met een leep balletje. Na een kwartier schudde Lon een mooie actie uit de mouw maar de Swalmen keeper redde prima. Swalmen kon daar niet al te veel tegenover stellen maar had voorin wel flink wat snelheid lopen. Na een half uur kwamen we toch wel enigszins verassend op achterstand,  nauwelijks vijf minuten kwam Swalmen via een razendsnelle counter zelfs op 0-2. Swalmen was de voorsprong nog aan het vieren toen de bal bij Lon terecht kwam, zijn controle leek niet optimaal maar door zijn actie viel de bal voor de voeten van Jos die met een geplaatst schot de Swalmer keeper kansloos liet: 1-2 . Een héél belangrijk doelpunt zo net voor de rust!

 De rust konden we gebruiken om wat om te zetten; Patrick, Marius, Ron en Eddy kwamen in de ploeg voor Frank, Mark, Fran en Errol. Errol was helaas te geblesseerd om nog te kunnen invallen. Na 45 minuten kregen een vrije trap welke genomen werd door Peter. Zijn voorzet was prima; hoog boven iedereen uitstekend kwam de bal op het hoofd van Roel die prima binnenkopte: 2-2. Hiermee liet Roel nogmaals zien dat hij zo’n beetje onmisbaar voor ons begint te worden. Zijn inzet en werklust werkt aanstekelijk voor het hele team en bovendien blijkt Roel ook nog eens over scorend vermogen te beschikken! Na 50 minuten kwamen we voor een overtal situatie te staan; na een grove overtreding op Lon werd de Swalmer dader bestraft met een rode kaart.  Dat dit niet altijd een garantie is voor de overwinning bleek even later wel; de snelle Swalmer spits leek te gaan scoren maar Hen wist met een cruciale redding dit toch nog te voorkomen. Een héél belangrijke redding! Lon bleek toch teveel last te hebben van de overtreding dat hij zich moest laten vervangen. Fran was onze laatste troef.  Bijna had Peter zich onsterfelijk gemaakt maar zijn schot met links miste de juiste richting en ging hoog over. Toch bleven de drie punten in Reuver; na 65 minuten kwam de bal bij Marius die een scherpe voorzet afleverde richting tweede paal. Waarom de Swalmer keeper het nodig vond om alvast naar de rechter hoek te duiken was me een raadsel , maar hij maakte het Fran hierdoor wel erg gemakkelijk om de winnende treffer binnen te tikken: 3-2.  Aan deze stand veranderde niets meer.

Eind goed, al goed zullen we maar zeggen. Het was misschien niet altijd even goed maar op de inzet en instelling, zeker in de 2e helft was niets aan te merken. Gelukkig kunnen we nog een hele tijd nagenieten van deze overwinning want volgende week staat er voor ons namelijk geen wedstrijd op het programma. Wij hervatten de competitie op 14 oktober met opnieuw een thuiswedstrijd. We heten dan het team van RKSVV 3 uit Swartbroek welkom op sportpark Dijckerhof. Tot dan!