Reuver 6-VCH  3-5 Vriendschappelijk

Wedstrijdverslag  Reuver 6   –  VCH 6

Ruststand   3 - 5

Eindstand   3 - 5

 

Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor onze tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen;  tegenstander VCH 6, een ploeg die uitkomt in de reguliere seniorencompetitie. Was het een week geleden tijdens onze traditionele seizoenopening tegen de veteranen nog bloedheet, vandaag was het een heel stuk aangenamer. Aan water ook geen tekort , het grootste gedeelte van de wedstrijd regende het.

Als al datgene wat vandaag mis ging een voorbode is voor het nieuwe seizoen bij VV Reuver dan beloofd het helaas niet veel goeds:   Liefst 9 afmeldingen waren om diverse redenen bij ons te noteren, twee thuisspelende elftallen zaten zelfs zonder scheidsrechter. Kortom het was een grote chaos. Gelukkig hadden we donderdag al 2 gastspelers weten te strikken; Leon Kessels & Rik Levels. Maar dit bleek nog niet genoeg om 11 spelers op te kunnen stellen.  Prima dat het 5e elftal ons uit de brand kon helpen;  Boy Peeters & Vincent van Gils deden bij ons mee; om hun ook te kunnen laten spelen besloot Peter als scheidsrechter bij het 5e elftal op te treden.  Onze vaste scheidsrechter Guido was nog op vakantie en werd vervangen door Jack Hendriks.  Als keeper stond vandaag Errol in het doel. Omdat we ook geen grensrechter hadden probeerde Hen ondanks zijn belroos nog  te vlaggen; dit ging gelukkig wel. Met de tegenstander waren we overeengekomen om 40 minuten te voetballen. Hen probeerde

Om 10.30 uur begonnen we aan onze wedstrijd.  Binnen 5 minuten had Errol al twee keer kunnen vissen en er dreigde een fikse afstraffing. Het was duidelijk dat we wel even moesten wennen aan met name de veel jeugdige tegenstander, die de eerste paar minuten hun snelheid prima wisten te benutten.  Echter binnen 10 minuten waren we in staat al weer iets terug te doen toen Patrick de bal prima binnen schoot : 1-2.  Niet veel later lag de bal echter weer achter Errol en was het verschil weer 2 doelpunten. Dit was duidelijk tegen de zin in van Ron;  hij haalde van een flinke afstand schitterend uit buiten bereik van de Venlose doelman : 2-3. Even later leken we op gelijke hoogte te komen toen Leon een mooie kans net naast schoot.  Na een half uur kwamen we toch gelijk toen Leon uit de draai de bal in de lange hoek schoot: 3-3. We wisten dit helaas niet vast te houden tot aan de rust en Errol moest nog twee keer vissen. Zo gingen we met 3-5 de rust in.

De tweede helft hadden we niet veel keuze, gelukkig was Marius in de loop van de 1e helft toch nog komen opdagen, zodat we tenminste weer een wissel hadden. Ook in de 2e helft konden we gelukkig gebruik blijven maken van de twee spelers van het 5e elftal.  Vielen de doelpunten in de 1e helft nog als rijpe appelen uit te boom, de 2e helft werd er niet meer gescoord.  Een mooie bal van Leon op de lat had echter meer verdiend.  Maar zoals gezegd veranderde er niets meer aan de stand.

Terugkijkend kunnen we concluderen dat we net als vorige week veel kansen weten te creëren, als dit in de competitie net zo gaat kunnen we misschien wel eens voor een verrassing zorgen.  Het grote aantal afmeldingen baart natuurlijk wel zorgen; gelukkig was het maar vriendschappelijk.  Volgende week met de kermis wordt er waarschijnlijk niet gevoetbald; waarschijnlijk spelen we de wedstrijd tegen Heythuysen op onze eerste vrije competitiedag in oktober. Heythuysen ging hier al mee akkoord , Jan van den Beucken moet alleen nog de bevestiging krijgen van de KNVB. Nadere informatie volgt nog.