RKSVV 3-Reuver 6 4-1

RKSVV 3  - Reuver 6  

Ruststand   2 - 1

Eindstand   4 - 1

 

Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen RKSVV 3.  RKSVV 3 strijdt samen met Oda en Altweerterheide om het kampioenschap in onze klasse, maar nadat men vorige week in Leveroy niet verder kwam dan een gelijkspel lijkt de titel dit jaar toch naar Oda te gaan. Thuis waren we met een 0-3 nederlaag vrij kansloos, maar vandaag kon het zo maar anders zijn. De afmeldingen vandaag kwamen van Marc (Koekie), René, Thijs, Frank en Rob. Thijs en Rob gingen wel mee als supporter.  Tevens had onze vaste grensrechter Lou zich ook afgemeld.  Dus vertrokken we met 14 spelers naar sportpark Molenzicht te Swartbroek.

Het aangenaam aanwezige zonnetje in combinatie met de prachtige molen De Hoop op de achtergrond geeft het sportpark in Swartbroek  een feeëriek oud Hollands tintje.  Bang voor afgelasting hoefden we in elk geval niet te zijn, want in Swartbroek wordt bijna altijd gevoetbald. Zo ook vandaag, en dus blies om 10.00 uur de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Fran, Marc en Marius beleefden het begin van de wedstrijd vanaf de bank, maar lekker  in het zonnetje was dit niet echt een straf.  Rob had de taken van Lou overgenomen en begon als grensrechter. Vanaf het eerste fluitsignaal zagen we een zeer gemotiveerd Reuvers team in het veld staan. Peter had weer gekozen voor een 4-4-2 opstelling met Leon en Jos als spitsen. Voor Erol duurde de wedstrijd slechts 6 minuten; geblesseerd moest hij zich toen al laten vervangen door Fran. Binnen het kwartier kwamen we op voorsprong; uit een corner belandde de bal bij Patrick die uit een scrimmage helaas net niet wist te scoren. Gelukkig viel de bal voor de voeten van Leon die genadeloos uithaalde: 0-1. Hoewel de gastheren wel een overwicht hadden gaven we dankzij een tomeloze werklust toch vrij weinig kansen weg. Het was dan ook een grote tegenvaller dat RKSVV toch op gelijke hoogte kwam.  Een afstandsschot  stuitte via de onderkant van de lat terug in het veld; via de rug van Hen rolde de bal vervolgens in het doel: 1-1. Even later zette Peter zich prima door aan de achterlijn en bereikte hij Fran, die helaas toch vrij royaal naast schoot.  Na een half uur was Roel door niets of niemand te stoppen op het middenveld, vervolgens gaf hij Leon de bal die de bal met een bekeken schot net naast krulde. Terwijl beide partijen zich al verzoend hadden met een gelijke stand bij rust, kwam RKSVV toch nog op voorsprong; bij de middenlijn ontsnapte de spits van Swartbroek aan de buitenspelval en vervolgens omspeelde hij de ver voor het doel staande Hen en schoof hij de bal beheerst in het lege doel: 2-1. Wederom een tegenvaller op een heel ongelukkig moment, zeker omdat er op ons spel niets viel aan te merken.

De 2e helft begonnen we met Marc en Marius in de plaats van Peter en Lon.  Konden we de 1e helft de tegenstander nog goed partij geven, in deze 2e helft lukte dit veel minder gemakkelijk. Binnen de 10 minuten wist RKSVV de kleine voorsprong uit te breiden naar 3-1, wat het allemaal nog veel moeilijker maakte. Na 55 minuten profiteerde Leon van slordig balverlies in de opbouw bij RKSVV. Hij bereikte Jos die echter naast schoot.  Ook een acrobatisch kunststukje van Patrick, waarbij hij zich zelf mooi vrij speelde had een beter lot verdiend. Hij schoot de bal prima in maar de doelman wist de bal nog uit de linkerhoek te halen. Langzaam begon echter het hoge tempo bij onze spelers toch zijn tol te eisen. Lau moest zich nog moegestreden laten vervangen door Lon.  Nog voor het einde maakte RKSVV definitief een einde aan de Reuverse illusies: 4-1 .Vervolgens speelden ze de wedstrijd professioneel uit.

Al met al een verdiende overwinning voor de gastheren uit Swartbroek, maar ze hebben  er wel hard voor moeten werken. Onze voorbeeldige wedstrijdinstelling was super, jammer dat  de tegendoelpunten de 1e helft zo ongelukkig tot stand kwamen.  Maar als telt niet in het voetbal . 

Voor Erol duurde de wedstrijd slechts 6 minuten. Zoals zo vaak de laatste tijd lukte het hem weer niet om de 70 minuten vol te maken. Voor de wedstrijd heb ik Erol gevraagd naar zijn plannen voor het volgend seizoen. Hij twijfelde nog wat hij volgend seizoen ging doen, hierover zou hij na de laatste wedstrijd van dit seizoen een beslissing nemen.  Helaas komt het niet eens zover. De nieuwe tegenvaller van vandaag gaf voor Erol de doorslag:  hij stopt er na dit seizoen mee.  Net als Jos zit de actieve voetbalcarrière voor Erol er over een paar wedstrijden dus op. Erol, een hartstochtelijk Trabzonspor supporter,  is sinds het seizoen 1994/’95 lid van onze vereniging.  Bijna 20 jaar al dus!  Al die jaren was Erol een speler op wie je altijd een beroep kon doen, zelden was hij geblesseerd en afmelden daar dacht Errol nooit aan. Het is heel jammer dat een hardnekkige blessure Erol heeft doen besluiten om na dit seizoen er mee te stoppen!