Swalmen 5-Reuver 6    2-3

Swalmen 5 - Reuver 6

Ruststand 1 -1

Eindstand 2 - 3

 

Vandaag, dinsdag 7 mei, kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen Swalmen 5. Vooraf aan deze wedstrijd hadden diverse spelers voorgesteld om met de fiets naar Swalmen te gaan, echter de weergoden waren ons vandaag niet gunstig gezind. Het was kletsnat in Reuver toen ik op het sportpark aankwam. Na wat puzzelwerk konden we uiteindelijk toch 14 spelers op het wedstrijdformulier zetten. De afmeldingen kwamen voor rekening van de beide Janssens, René, Marius, Thijs, Peter en Eddie. Met name de afmelding van Peter is natuurlijk een groot persoonlijk drama. Ruim van te voren plant Peter zijn wisselbeurten zodanig dat hij tegen Swalmen in elk geval van de partij is. Totaal onverwacht viel Peter afgelopen donderdag tegen Leveroy geblesseerd uit en deze blessure bleek zo hardnekkig dat Peter de laatste 2 wedstrijden van dit seizoen aan zich voorbij moet laten gaan. Naast de hierboven gemelde afmeldingen was er ook goed nieuws: Ron, Frank en Patrick waren vandaag gelukkig ook weer eens van de partij. Tevens had Paul Peeters van het 5e elftal zich bereid verklaard ons vandaag uit te helpen. De reservebeurten kwamen op naam van Lou, Erol en Leon.

Om 19.00 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Na 20 minuten had ik nog niets genoteerd wat de moeite van het vermelden waard toen we op voorsprong kwamen. Fran begon nietsvermoedend aan een solo en net zoals in het verhaal van Mozes en de Rode Zee verleende de verdediging van Swalmen Fran alle medewerking door hem vrije doortocht te verlenen naar het Swalmer doel. Toen de keeper er zich ook maar bij ging liggen was het voor Fran een koud kunstje om de bal op zijn gemak in het lege doel te schieten: 0-1. Behalve het doelpunt kunnen we over de 1e helft erg kort zijn: we kwamen totaal niet in ons spel. Aan de bal waren we erg onrustig en waar soms een rustig balletje breed ook een optie was, kozen we te vaak voor de moeilijkste oplossing. Gelukkig was de tegenstander niet echt gevaarlijk en als ze al eens voor Hen verschenen was men erg onzorgvuldig in de afwerking. Toch kregen we net voor de rust nog een tegenvaller te verwerken toen onze verdediging een Swalmen speler over het hoofd zag die plots de gelijkmaker kon inschieten : 1-1.

In de rust waren we het allemaal met elkaar eens: dit moest echt beter wilden we de 3 punten meenemen naar Reuver. Met de wissels van Jos en Lau, die in de 1e helft onze aanval vormden, kregen we de 2e helft een geheel nieuwe voorhoede: Leon werd verlost van zijn plek op de bank en kwam in het veld en Lon schoof door van het middenveld naar de voorhoede. De 2e helft was net bezig toen Erol dacht wat Fran kan, kan ik ook. Helaas kwam hij na een indrukwekkende solo op het laatste moment net wat adem te kort. Wel kropen we door het oog van de naald toen Swalmen vrij voor Hen een vrije kop kans kreeg, echter de bal ging nogal knullig naast. Na 45 minuten bereikte Fran Lon die met een geplaatst schot de keeper probeerde te verschalken. Helaas lette deze goed op. Een minuutje later kaatste Leon op Rob die met een vlammend schot de keeper onder vuur nam. Deze kon de bal echter nog net weg stompen. Na 60 minuten kwamen we toch weer op voorsprong: Frank geloofde in een mooi pass aan de linkerzijde van het veld; zijn voorzet op Leon Kessels was perfect op maat en Leon toonde zich weer eens een meester in de afwerking: 1-2. Vaak is het de doelpuntenmaker die men zich herinnerd, in dit geval ging echter alle lof naar Frank wiens voorzet op Leon van een ongekende schoonheid en zuiverheid was. Ook onze naar Swalmen meegereisde webmaster Ton Ravier genoot met volle teugen. Vijf minuten na onze tweede treffer wisten we onze voorsprong te vergroten: Leon legde de bal klaar voor Rob die vernietigend hard uithaalde en de bal achter de vertwijfeld graaiende keeper schoot: 1-3. Wie het verslag van vorige week heeft gelezen weet dat Rob nieuwe schoenen had gekocht, geweldig dat deze aankoop zich al zo snel weer helemaal terugbetaald. In het resterende gedeelte van de 2e helft kregen we voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen. Fran met een ver schot dat nog net door de keeper uit het doel werd getikt en Roel geheel vrij voor de keeper konden Swalmen niet de genadeslag toedienen. De tweede 35 minuten zaten er al op toen Swalmen nog iets terugdeed en de wedstrijd nog spannend maakte: 2-3. Paul had vervolgens de wedstrijd kunnen beslissen door na een uitstekende rush vrij voor de keeper te scoren, maar hij miste. Swalmen had echter te weinig tijd om nog iets aan de stand te veranderen en zo sleepten we sinds lange tijd weer eens een overwinning uit het vuur.

Het was grote delen van de wedstrijd erg pover wat we lieten zien maar in dit geval maakte de overwinning veel goed. Ik denk wel dat we van elke willekeurige tegenstander uit onze klasse in de vorm van vandaag hadden verloren, gelukkig miste Swalmen echter de vorm om het ons echt lastig te maken. Na komende zondag zit het huidige seizoen er echt helemaal op. We spelen dan om 10.00 uur in Hunsel tegen RKHVC onze laatste wedstrijd. Voor Jos en Erol is hun actieve voetbal carrière dan echt voorbij. Roel neemt een sabbatical en Hen hangt zijn keeperstenue aan de kapstok. Volgend seizoen is Hen als vaste scheidsrechter van ons elftal te bewonderen. Voor Lon en Fran was het vandaag al de laatste wedstrijd; zondag kunnen zij er niet bij zijn. Dit laatste geld ook voor Marius die ook de wedstrijd van vandaag aan zich voorbij moest laten gaan. Blessures van Peter en Thijs zorgen er vermoedelijk voor dat zij waarschijnlijk zondag aan de zijlijn de verrichtingen van ons team moeten gadeslaan in plaats van tussen de lijnen. We zullen zondag zien hoe het allemaal uitpakt!