Brevendia-Reuver  3-1

Brevendia 5G - Reuver 6

Uitslag
Ruststand 0 - 0
Eindstand 3 - 1


Doelpunten
Leon Kessels

Wie waren van de partij?
Basis
Frank van Baden
Marc Niet-Koekie Janssen
René Joosten
Marius Kersbergen
Leon Kessels
Lau van Leersum
Frank Martijn
Fran van de Mortel
Peter Smits
Eddie Teeuwen
Ron Timmermans

Reserves
Andy Claessen
Thijs van der Logt
Lon Smeets
Rob Verkoelen

Wedstrijdverloop
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen Brevendia uit Stramproy. Thuis kwamen we er met een 1-6 nederlaag zeker in de 2e helft niet of nauwelijks aan te pas, dus we beseften goed dat het vandaag anders zou moeten. Onze vaste keeper Raymond was vandaag niet aanwezig en dus moesten we binnen onze selectie iemand zoeken die vandaag tussen de palen wou gaan staan. Ron bood zich spontaan aan zodat we ook van dat probleem waren bevrijd. De Reuverse ziekenboeg is inmiddels geheel leeggelopen zodat we vandaag met liefst 15 spelers naar Stramproy konden vertrekken. Behalve Raymond had alleen Koekie zich voor vandaag afgemeld maar het was te betwijfelen of we aan Koekie iets zouden hebben gehad vandaag, immers de heerschappij over 't Windjbuujelriek was ook dit jaar wederom aan zijn neus voorbij gegaan. Zoveel onrecht kun je beter thuis samen met je gezin verwerken, hiervoor hadden we ook het volste begrip. Maar goed, het blijft een flinke aderlating voor ons team. Geluk bij een ongeluk want Thijs maakte na lang blessureleed weer zijn rentree. Uit voorzorg had hij al aangegeven liever op de bank te willen beginnen en natuurlijk willigden wij zijn verzoek in. Immers een fitte Thijs kon nog wel eens van cruciaal belang zijn in de laatste fase van de competitie.


Omdat alle spelers op tijd waren moesten we dus behalve Thijs nog liefst 3 spelers aanwijzen die de 1e helft vanaf de reservebank zouden moeten starten. Andy, Lon en Rob waren de uitverkorenen. Dat was al een hele tijd niet meer voorgekomen, een dergelijke luxe. Toen de scheidsrechter in Stramproy net na 10.00 uur voor het begin van de wedstrijd floot zagen we een van Reuverse kant moeizame 1e helft. We hadden gekozen voor het vertrouwde 4-3-3 systeem omdat ons dat toch iets beter ligt. Toch ging er voor rust meer fout dan goed en grossierden we in verkeerde keuzes en verkeerde passes. Na bijna een kwartier kwamen we pas het eerst een beetje in de buurt van het Brevendia doel; Marius zette prima voor en Krullen Frank kwam een paar stappen te laat om binnen te schieten. Even later verraste Krullen Frank met een snelle, verre ingooi de Brevendia verdediging en stelde Leon in staat om gevaarlijk te worden. Veel meer dan een slap schotje van Leon zat er niet in. Tot het stichten van veel meer gevaar waren we deze 1e helft echter niet in staat en het was aan geweldig keeperswerk van Ron te danken dat we met een 0-0 stand konden gaan rusten.

De 2e helft vielen Lon, Andy en Rob in voor Krullen Frank, Marc en Peter. Ging het de 1e helft toch allemaal wat moeizaam, de 2e helft zagen we een ander Reuvers elftal in het veld staan. Natuurlijk, jullie zullen wel denken dat is logisch als je 3 spelers wisselt maar niet alleen dat, de bezieling en werklust die we de 1e helft minder konden opbrengen waren helemaal terug. Er stond een Reuvers team dat bereid was om de mouwen op te stropen en dat geloofde in een goed resultaat. Maar ja zoals zo vaak als je in de hoek zit waar de klappen vallen (en dat mag je wel zeggen met een laatste plaats en 1 punt) hadden we het geluk wederom niet aan onze kant. Bij een inzet van een Brevendia speler veranderde Marius de bal dermate ongelukkig van richting dat hij buiten bereik van Ron tegen het net plofte : 1-0. En toen waren er pas enkele minuten gespeeld. Maar zoals reeds eerder gezegd er stond een team dat wilde vechten voor een goed resultaat en warempel nauwelijks één minuut na de openingstreffer kwamen we uit een heel mooie aanval langszij. Marius speelde de bal geweldig in op Leon die met Lon de combinatie aanging en Lon de diepte instuurde. Leon kreeg hem vervolgens precies op maat weer terug van Lon en met een bekeken schot liet hij de Brevendia doelman volkomen kansloos: 1-1. Er hing iets moois in de Stramproyer lucht. Precies 4 minuten konden we nagenieten van deze mooie aanval en de gelijke stand. Onze verdediging stond te slapen bij een voorzet vanaf de zijkant en de Brevendia spelers konden ongehinderd richting Ron naar het Reuverse doel oprukken. De afwerking van hun was koel en efficiënt : 2-1. Na een dik kwartier besliste Thijs dat er iets moest gebeuren. Sinds 22 september was hij niet meer in actie gekomen, maar gelukkig kwam aan deze bijzonder lange periode van blessureleed vandaag een einde: Thijs kwam in de ploeg en Eddie verliet het veld. Omdat het verdedigingsblok René & Kale Frank goed functioneerde begon Thijs aan een voor hem wat onwennige positie: linksback. Met man en macht probeerden we de gelijkmaker te forceren. En wat waren we er weer dichtbij: uit een corner torende Lon boven alles en iedereen uit en kopte de bal snoeihard in buiten het bereik van de kansloze Brevendia-doelman. Maar ook nu zat het weer niet mee en bracht de onderkant van de lat redding voor de ploeg uit Stramproy. Natuurlijk moesten we achterin wat meer risico nemen om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen en met nog zo'n 5 minuten te spelen profiteerde de ploeg uit Stramproy hiervan en zetten ons op een kansloze 3-1 achterstand. Einde wedstrijd, dit verschil was te groot. Aan deze stand veranderde ook niets meer.

Gelukkig gaf de 2e helft van vandaag voldoende aanknopingspunten voor een mooi 2e gedeelte van de competitie.
Eens zal het geluk toch ook eens aan onze kant zijn?


Bijzonderheden
Man Of The Match
Ron Timmermans, je moet het maar kunnen: de laatste jaren niet of nauwelijks tussen de palen staan en dan toch zo'n puike wedstrijd afleveren. De tijd lijkt geen vat op hem te kunnen krijgen zo soepel en stijlvol zag het er uit. Mocht Louis nog een goede keeper zoeken voor in Brazilië dan kan hij altijd Ron nog bellen.


What's next?
Volgende week spelen we de wedstrijd van het jaar.

Willen we nog iets van het seizoen maken, dan telt maar één resultaat: winnen!
Om 10.00 uur moeten we alles uit de kast halen om tegen Swalmen de eerste overwinning van het seizoen uit het vuur te slepen.