DESM-Reuver  3-2

DESM 7 - Reuver 6

Uitslag
Ruststand 1 - 1
Eindstand 3 - 2


Doelpunten
Lon Smeets 1-1
Marcel Nooyen 2-2

Wie waren van de partij?
Basis
Andy Claessen
Raymond van Engelen
Marc Koekie Janssen (Leon Kessels/35.)
René Joosten
Leon Kessels
Marius Kersbergen
Fran van de Mortel
Lon Smeets
Eddie Teeuwen
Rob Verkoelen
Marcel Nooyen

Reserves
Leon Kessels
Lou Dingelstad (alleen in geval van grote calamiteiten)


Wedstrijdverloop
Na een drietal thuiswedstrijden op rij zonder punten mochten we vandaag weer eens op vreemde bodem gaan proberen om de eerste overwinning in de wacht te slepen. Dat moest dan gaan gebeuren in Weert bij DESM. Niet de minste tegenstander, immers DESM stond voor aanvang van deze wedstrijd op de 2e plek op de ranglijst. Bovendien ging bij wedstrijden tegen DESM uit het verleden eigenlijk iedere keer de ploeg uit Moesdijk met de overwinning aan de haal. Maar met de inzet van vorige week tegen SVC nog in het achterhoofd konden we vandaag misschien wel voor een verrassing zorgen. Naast de gebruikelijke afwezigen (Thijs en Frank) konden we vandaag ook geen beroep doen op Ron, Marc, Peter en Lau. Maar gelukkig hadden we wel de beschikking over Marcel Nooyen van het 3e elftal, die voor de lastige opgave stond om onze topscoorder Lau voorin te doen vergeten. Bovendien had Lou wederom zijn sporttas meegenomen, mocht het nodig zijn. Maar een avondje Abba had er goed ingehakt bij Lou, zodat het vermoeden bestond dat Lou het helemaal niet erg vond om zijn functie als grensrechter te vervullen.


Omdat onze tegenstander de dag van te voren ook de bloemetjes flink hadden buitengezet begonnen we om het vreemde tijdstip van 10.30 uur aan de wedstrijd. Omdat we met Marcel al over een prima spits beschikten besloten om Leon aan de kant te houden. In feite gingen we verder waar we de vorige week mee gestopt waren. Vol overgave, passie en strijdlust traden we onze tegenstander tegemoet. Soms waren we nog iets te onrustig maar we bepaalden toch het eerste gedeelte van de wedstrijd. Volkomen onverwacht keken we echter binnen 10 minuten toch tegen een 1-0 achterstand aan. Maar wat we de laatste weken steeds zagen gebeurde ook vandaag, we lieten de Reuverse kopjes niet hangen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Nadat Lon met een afstandsschot er al dichtbij was geweest kwam deze er enkele minuten voor rust dan ook, en hoe! Marcel nam aan de rechterkant een corner en zag Lon net binnen het strafschopgebied helemaal vrijstaan. Lon kopte de bal vervolgens schitterend in de lange hoek onhoudbaar achter de DESM keeper: 1-1. Technisch een razendknap doelpunt! Wekelijks werkt Lon op het trainingsveld aan zijn conditie en aan de verbetering van zijn zwakkere punten. Afgelopen donderdag was hij dan ook weer de enige Reuver 6 speler die zich in de snijdende kou aan het afbeulen was. Zo zie je maar dat dit werk niet voor niets is geweest; het elftal vaart er wel bij! En met een beetje geluk had een combinatie tussen Lon en Marcel ook net voor de rust ook nog een doelpunt opgeleverd maar dat beetje geluk dat ontbreekt helaas de laatste wedstrijden. En dus gingen we met een gelijke stand rusten.

De 2e helft begonnen we met Leon in plaats van Koekie. Leon ging samen met Marcel voorin spelen en Lon zakte terug naar het middenveld. Tot grote opluchting van Lou hoefden we verder niet te wisselen. We hadden de thee nog maar net achter de kiezen toen we weer scoorden! Mocht men nu verwachten dat een uitzinnig van vreugde, uitbundig juichende Reuverse menigte het veld in kwam lopen, de harde werkelijkheid was helaas anders. Immers met een uiterste krachtsinspanning passeerde Frank niet de DESM doelman maar liet hij onze eigen Raymond kansloos: 2-1. Hoeveel pech kun je hebben? Maar ook nu bleven we het in het veld prima doen. Niet altijd pakten de keuzes in het veld altijd even gelukkig uit, de inzet was wederom hartverwarmend. Na een klein kwartier trapte een DESM speler onnodig na, en moest 10 minuten gaan afkoelen. De speler was nog maar net van het veld toen Eddy met een perfect ingespeelde steekpass Marcel bereikte. Marcel schoot vervolgens steenhard de bal in de korte hoek langs de DESM-keeper: 2-2. Eddy vertelde later in de kantine dat hij vroeger in de jeugd vaak met Marcel had samengespeeld en dat ze elkaar gewoon heel goed aanvoelden. Geweldig dat wij jaren later hiervan nog steeds konden profiteren. Uit deze treffer putten we weer moed en gingen op jacht naar onze eerste overwinning. Ook nu bleven we goed combineren en konden steeds de vrije man vinden. Leon was er na wederom een bekeken pass van Eddy dichtbij maar zoals gezegd hebben we op dit moment gewoon weinig geluk. Dit bleek helemaal toen even later Rob schitterend op doel kopte buiten bereik van de DESM keeper. Echter nu bracht de lat redding voor de kansloze doelman. Terwijl beide ploegen zich al verzoenden met een gelijkspel moest ook vandaag de gifbeker weer helemaal leeg: in de blessuretijd counterden de gasten zich naar een uiterst geflatteerde overwinning: 3-2.

Bijzonderheden
Man Of The Match
Lon Smeets, donderdag al de enige Reuver 6 speler op de training, vandaag liet hij het ook in de wedstrijd zien!


Kampfgeist deel 2

Hetzelfde verhaal als vorige week.
We kunnen ons weinig verwijten, inzet en werklust waren ook vandaag weer prima in orde.
Het ontbreekt gewoon aan een klein beetje geluk.

What's next?
Volgende week moeten we inhalen bij MMC Weert.

Om 09.45 uur trappen we daar af op het Weerter kunstgras.