Heythuysen-Reuver   3-1

Heythuysen 6 - Reuver 6

Uitslag
Ruststand 3 - 0
Eindstand 3 - 1

Doelpunten
Lau van Leersum (penalty)


Wie waren van de partij?
Basis
Andy Claessen
Raymond van Engelen
Marc Janssen (Eddie /35.)
Marc Koekie Janssen (Lon / 60.)
René Joosten
Lau van Leersum
Fran van de Mortel
Lon Smeets (Marius /35.)
Peter Smits (Frank / 35.)
Ron Timmermans
Rob Verkoelen

Reserve
Marius Kersbergen
Frank Martijn
Eddie Teeuwen

Wedstrijdverloop
Het regende vanmorgen in Reuver dus was het even afwachten of er signalen uit Heythuysen kwamen dat de wedstrijd geen doorgang zou vinden. Deze signalen bleven echter uit zodat we rond de klok van 09.00 uur vertrokken richting Heythuysen. We misten alleen Marius, van hem ontbrak elk spoor. Hoewel de wintertijd al enige tijd weer is ingegaan is dit moment kennelijk aan huize Kersbergen voorbij gegaan. Een andere verklaring voor zijn afwezigheid kan ik verder niet bedenken, zeker gelet op het feit dat Marius ook vandaag als chauffeur op de lijst stond. Gelukkig reisde Marius op eigen gelegenheid met enige vertraging toch af richting Heythuysen.

Bijna precies om 10.00 uur blies de scheidsrechter uit Heythuysen voor het begin van de wedstrijd.
Ik had de spelers vooraf al gewezen op het belang van deze wedstrijd en dat was in het veld goed te zien. Onze start was sterk, goed positiespel gekoppeld aan een prima inzet van alle spelers precies zoals de leiders het graag willen zien. De eerste kans liet dan ook niet lang op zich wachten. Na 8 minuten kwam de bal na een prima actie van René voor de voeten van Lon die alleen voor de keeper vrij kon uithalen. Helaas had Lon niet de rust om deze kans te verzilveren en schoot hij onbesuisd over. Aan de andere kant liet Heythuysen zien hoe het wel moest: uit een snelle counter kwam men na 10 minuten op voorsprong: 1-0. Gingen de laatste wedstrijden na een tegendoelpunt de kopjes al snel omlaag, vandaag was hier geen sprake van. Net 2 minuten na de tegentreffer speelde Fran zich prima vrij aan de linker kant van het veld. Uit zijn ooghoek zag hij Lon vrij staan voor de keeper en zijn pass was perfect op maat en zo bood hij Lon een nog grotere kans als enkele minuten eerder. Lon schoot de bal wel tegendraads in echter de keeper van Heythuysen kon de bal toch nog uit zijn doel ranselen. Zo zagen we dus een goed spelend Reuvers team, alleen de afwerking liet te wensen over. Heel anders ging het bij de gastheren uit Heythuysen. Onze opbouw werd verstoord en razendsnel en uiterst effectief ging men met de kansen om. En zo stond er na een half uur geen gelijke stand maar een keiharde 3-0 achterstand op het scorebord. Aansluitend aan het derde doelpunt van Heythuysense stormde Lau samen met Lon richting doel van de tegenstander. Met de eerdere missers van Lon in zijn achterhoofd ging Lau dit keer voor eigen succes. Waarschijnlijk is de terreinknecht van Heythuysen de bal nog aan het zoeken. Tot aan de rust veranderde aan de 3-0 stand niets meer.

De 2e helft begonnen we met 3 nieuwe krachten: Frank, Eddie en Marius kwamen in het veld voor Lon, Marc en Peter. Aanvankelijk golfde de wedstrijd op en neer zonder echte grote Reuverse kansen. Na 55 minuten kwam uit een corner de bal bij Rob die zag dat de keeper de korte hoek had vrijgelaten. Zijn schot ging net aan de verkeerde kant van de paal achter. Dit was het signaal voor een laatste Reuverse stormloop. Deze had meteen resultaat want na 57 minuten kregen we hulp van de scheidsrechter via een gemakkelijk gegeven strafschop. Lau nam zijn verantwoordelijkheid en nam plaats achter de bal. Onberispelijk schoot hij de penalty binnen: 3-1 . Als extra surprise haalde Peter Koekie naar de kant en stuurde Lon naar de frontlinie. Na 65 minuten was de keeper van Heythuysen kansloos toen een corner bij Fran belandde. Zijn inzet was prima maar een verdediger schoot de doelman nog te hulp en werkte de bal nog van de lijn.
In de slotminuut ontweek Lau handig de buitenspelval en kon samen met René en Lon alleen op het doel van Heythuysen afgaan. De vraag was eigenlijk alleen wie van de drie het tweede Reuverse doelpunt zou mogen maken. De praktijk bleek toch iets anders in elkaar te zitten: Lau sloeg René over en bood Lon de niet te missen kans. Geheel in het beeld van de wedstrijd konden we ook deze kans weer niet verzilveren. En zo stond na 70 minuten de 3-1 eindstand op het scorebord en had Heythuysen ons wat betreft effectiviteit volledig afgetroefd.


Bijzonderheden
Man Of The Match
Lau van Leersum; hij rekende vol overtuiging af met het Reuver 6 penalty-syndroom.


Afwerking
Wat betreft inzet, passie en veldspel was er helemaal niets aan te merken vandaag.

Het ontbrak ons vandaag in de afwerking toch aan het nodige geluk.
Kennelijk moet de gifbeker helemaal leeg.

Medisch wonder deel 2
Vorige week bereikte Andy een mijlpaal door een hele helft te spelen.
Vandaag stond er wederom geen maat op Andy en speelde hij de hele wedstrijd uit!
Andy overweegt nu om zijn grenzen verder te verleggen aan na afloop van onze eerstvolgende wedstrijd nog een helft bij het 1e elftal mee te doen.

What's next?
Voorlopig helemaal niets!

Volgende week hoeven we niet in actie te komen.
Over 2 weken op zondag 24 november halen we thuis de uitgestelde wedstrijd tegen Brevendia in.