Laar-Reuver

Laar 8 - Reuver 6

Uitslag
Ruststand 1 - 2
Eindstand 7 - 3


Doelpunten
Ron Timmermans
Leon Kessels
Marius Kersbergen

Wie waren van de partij?
Basis
Andy Claessen
Raymond van Engelen
Marc Janssen
Marc "K"Janssen
Leon Kessels
Thijs van der Logt
Lon Smeets
Peter Smits
Ron Timmermans
Rob Verkoelen
Rob Boonen (gastspeler Reuver 3)

Reserve
s

Lau van Leersum
Marius Kersbergen


Wedstrijdverloop
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de 5e (!) uitwedstrijd op rij. Ondanks het vroege tijdstip, wij zouden 08.15 uur vertrekken, waren alle spelers keurig op tijd. Donderdagavond hadden we, samen met onze gastspeler Rob Boonen van het 3e elftal, slechts 11 eigen spelers tot onze beschikking. Gelukkig kwam daar vandaag nog Rob bij. Rob had zich donderdag nog met griepverschijnselen afgemeld voor de wedstrijd van vandaag, maar dankzij een uitgebalanceerd dieet van kruidendrankjes en veel rust was hij vandaag toch in staat om te voetballen. De afmeldingen kwamen van de beide Franks, Fran, Eddie en René. Dus vertrokken we met 13 spelers naar Laar. Wij waren de Mariastraat nog niet uit toen we al geconfronteerd werden met de eerste tegenslag. Net voordat we de Bergerhofweg opdraaiden stak een zwarte kat voor onze auto de weg over. Ondanks dit voorteken besloten we om toch door te rijden naar Laar. Daar aangekomen had men ons zo vroeg nog niet verwacht, want we moesten nog enkele minuten wachten voordat de kantinejuffrouw van Laar de deur naar de kantine voor ons opende. Tot vreugde van velen mochten we op het hoofdveld van Laar voetballen; een kunstgrasveld dat ongetwijfeld tot de één van de besten van Limburg kan worden gerekend. Een heel ander verhaal dan het stroeve kunstgrasveld van MMC Weert waar we een week eerder op moesten aantreden. Bovendien konden we hier nog enkele goede resultaten uit het verleden voor de geest halen, dus de sfeer binnen het elftal was erg goed. Uiteraard konden er 2 spelers de wedstrijd vanaf het begin niet meemaken; Lau en Marius namen plaats op de reservebank, waarbij Marius de rol van de afwezige Lou overnam en de 1e helft ging vlaggen. We hadden trouwens nog wat goed te maken , want thuis werden we op een 1-8 nederlaag getrakteerd. Toeval of niet, ook toen was Rob Boonen gastspeler.


Vanaf het eerste fluitsignaal, 09.30 uur in Laar, namen we het heft in handen. Kennelijk heeft kunstgras een positieve uitwerking op ons spel, want de 1e helft waren we de bovenliggende partij. We lieten de bal lekker lopen op het mooie veld en waren veel feller in de duels dan onze tegenstander. Na 8 minuten controleerde Rob V de bal prima en zijn schot met de wreef was een eerste waarschuwing aan het adres van Laar. Peter leek begonnen te zijn aan zijn 2e jeugd want aan de rechterzijde van het veld werd hem geen strobreed in de weg gelegd en kon hij keer op keer de achterlijn halen. Na 12 minuten werden we beloond voor ons goede spel. Ron kreeg weer alle ruimte en zette vanaf de rechterzijde de bal strak voor, waarna de laatste man van Laar de bal volkomen verkeerd raakte die vervolgens met een mooie curve achter de kansloze Laar doelman in het doel viel: 0-1. Even later leken we onze voorsprong uit te breiden toen Rob V een mooie combinatie met Ron opzette en vervolgens prima uithaalde. De keeper had echter goed zicht op de bal en pakte hem prima. Na 20 minuten kregen we aan de linkerzijde van het veld een vrije trap op een mooie plaats. Om te zeggen dat we overlopen van de specialisten gaat te ver maar Leon naam achter de bal plaats. Hard en loepzuiver draaide Leon met een boog de bal achter de kansloze Laar doelman in de rechterhoek van het doel: 0-2. Een echte beauty waarmee Leon zich moeiteloos in het rijtje Platini, Juninho, Van Hooydonk en Nilis schaart. Precies daarom hadden we vorige week ook zoveel moeite gedaan om Leon nog thuis op te halen. Het eerste half uur was er geen vuiltje aan de lucht toen Raymond ineens een totale black-out kreeg. Volkomen onverwacht liet Raymond een vrije bal totaal onnodig uit zijn handen glippen. Ondanks dat hij vervolgens nog vermoede pogingen deed om zijn fout te herstellen was het voor de Laar spits een koud kunstje om de bal in het doel te schuiven: 1-2. En dat scheelde toch wel een slok op een borrel zo net voor de rust. Raymond heeft het elftal een vat bier in het vooruitzicht gesteld mochten we onze 1e overwinning behalen. Geruchten dat hij na de verdiende voorsprong de bui al zag hangen of het door sommige spelers in de mond genomen woord "matchfixing" verwijzen we echter naar het rijk der fabelen.

Met onze topscoorder Lau en Marius in de ploeg begonnen we aan de 2e helft. De moegestreden Marc en Lon stonden hun plaats af. Opmerkelijk was dat Lon zijn plaats vrijwillig afstond terwijl Koekie eigenlijk aan de beurt was. Lon wilde echter zo weinig mogelijk veranderen aan het systeem en dus werd er alleen op positie gewisseld. Toeval? Komende woensdag zijn de gemeenteraadsverkiezingen in onze gemeente, waarbij Lon als lid van de lokale VLP met het motto "Dienstbaarheid Centraal" probeert zoveel mogelijk kiezers aan zich te binden. Waarschijnlijk heeft Lon met deze actie nog enkele zwevende Reuver 6-kiezers over de streep weten te trekken. Nog geen 10 minuten later konden alle tactische plannen echter weer in de prullenmand worden gegooid. Toegegeven de 2-2 was van enorme schoonheid, maar aan de 3-2 ging een uiterst discutabele uitleg over de buitenspelregel van de scheidsrechter vooraf. Alleen je schiet er zo weinig mee op, we stonden ineens met 3-2 achter. Laar liet zich wat inzakken en wij gingen op zoek naar de gelijkmaker. De uitvallen van Laar werden echter met een dodelijke precisie uitgevoerd: binnen 2 minuten liep men uit naar een 5-2 voorsprong. Even dreigde een net zo grote afstraffing als in de thuiswedstrijd maar nu bleven we tenminste voetballen. Andy speelde zich geweldig vrij en zag vanuit zijn ooghoeken de volkomen vrijstaande Marius. Uiterst beheerst schoof Marius de bal onder de kansloze Laar doelman door binnen: 5-3. Voor de statistieken maakte Laar in de slotfase nog 2 doelpunten zodat uiteindelijk toch een grote 7-3 nederlaag op het wedstrijdformulier moest worden genoteerd. Achteraf is het makkelijk praten maar als we de 2-0 voorsprong mee de rust in hadden kunnen nemen hadden we vermoedelijk hier vandaag voor een stunt kunnen zorgen, maar als telt niet in de voetbalsport.

Bijzonderheden
Man Of The Match
Leon Kessels: als je een vrije trap zo mooi binnenschiet kun je niet om hem heen.


Aan alles komt een einde

Nadat Raymond vorige week al bekend maakte te stoppen met voetballen maakten René en Marius vandaag bekend er na dit seizoen een punt achter te zetten.

What's next?
Volgende week mogen we eindelijk weer eens thuis spelen.

Om 10.00 uur is MMC Weert 7 te gast op sportpark Dijckerhof.
Met het goede spel van vandaag, en ook de uitwedstrijd tegen MMC van vorige week, nog in gedachten moet het toch eindelijk mogelijk zijn om Raymond van zijn vat bier te verlossen.