MMC Weert-Reuver

MMC Weert 7 - Reuver 6

Uitslag
Ruststand 0 - 1
Eindstand 2 - 1


Doelpunten
Lau van Leersum

Wie waren van de partij?
Basis
Andy Claessen
Lou Dingelstad (terug van weggeweest)
Raymond van Engelen
René Joosten
Lau van Leersum
Thijs van der Logt (afgetraind en klaar voor de volle 70 minuten!)
Lon Smeets
Peter Smits
Eddie Teeuwen
Rob Verkoelen
Marcel Nooyen (gastspeler Reuver 3)

Reserve
s

Leon Kessels
Ron Timmermans


Wedstrijdverloop
Vandaag kwamen we op het stralende sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen MMC Weert 7 uit Weert-Zuid. Liefst twee keer eerder stond de wedstrijd op het competitie-programma van de KVNB , echter was op 27 oktober van het vorig jaar een triest sterfgeval binnen de Weerter club reden tot afgelasting, op 22 december kampte onze tegenstander met personele problemen waardoor de wedstrijd toen niet door kon gaan. Vandaag was er echter geen enkele reden tot afgelasting al moesten wij flink puzzelen om een elftal op te kunnen stellen. Was ik in mijn verslag van de laatste uitwedstrijd tegen Brevendia nog zo enthousiast dat onze ziekenboog helemaal was leeg gelopen, vandaag zag het wat dat betreft er toch ineens weer heel anders uit. Zo kampen Frank (zonder krullen) en Fran met blessures ; beiden zijn zeker minimaal 3 weken uitgesteld. Frank (met krullen) gaat verhuizen van Venlo naar Roermond en heeft de weekenden in maart hard nodig om deze verhuizing zo goed mogelijk laten te verlopen. Daarnaast hebben we ook spelers die wel eens moeten werken op zondag; vandaag was Marc (AH XXL) weer eens aan de beurt. Vervolgens de spelers die de kinderopvang thuis moeten verzorgen ( Marius) en tenslotte die ene spelers die dit jaar wederom naast de titel Windjbuujelprins 2014 greep en dit nog steeds niet heeft kunnen verwerken (Koekie). Gelukkig was Lou weer beschikbaar als speler en konden we terugvallen op Marcel Nooyen van het 3e elftal. Als je alles bij elkaar optelt stonden er dus 13 spelers op het wedstrijdformulier, echter toen we naar Weert wilden vertrekken ontbrak er toch één: van Leon ontbrak elk spoor. Echter Leon is een echte spits een neus voor de goal en die wil je natuurlijk niet graag missen. En dus besloten we bij hoge uitzondering om bij Leon thuis langs te rijden om te kijken of hij toch misschien in staat mee naar Weert te vertrekken. En warempel, Leon had zich slechts verslapen en stapte verheugd over zoveel aandacht achter in de auto in.


Iets later dan de geplande aanvangstijd van 09.45 uur blies de scheidsrechter op het Weerter kunstgras voor het begin van de wedstrijd. Resultaten in het verleden bewezen dat we op deze ondergrond best goed uit de voeten konden, helaas voor ons moesten we echter op het slechtste van de twee aanwezige kunstgrasvelden voetballen . Als reserves waren Ron en Leon aangewezen. Het eerste wapenfeit kwam van Reuverse kant; Marcel zag Lau vrij staan maar zijn schot was veel te wild om de MMC-keeper te kunnen verontrusten. Daarna waren er verschillende Reuverse tiki-taka combinaties te bewonderen; de tegenstander gaf ons de ruimte om te voetballen en daar maakten we dankbaar van gebruik. Na 20 minuten had MMC de volledig vrijstaande Andy compleet over het hoofd gezien; Andy bediende vervolgens Lau op maat en zijn boogbal over de Weerter keeper heen daalde op het laatste moment net genoeg om in het doel te vallen: 0-1 .
Toen nog binnen de minuut een vrije trap van MMC Weert via de bovenkant van de lat achter de kansloze Raymond niet in het doel verdween leek het vandaag zo'n dag te kunnen worden, dat het eens allemaal meezat. Naarmate de resterende tijd van de 1e helft verstreek bleek de Weerter scheidsrechter voor sommige spelers een onuitputtelijke bron van irritatie. De man floot zeker geen gelukkige wedstrijd, maar zijn beslissingen waren in elk geval niet bepalend voor het verloop van de wedstrijd. Bovendien schiet je er helemaal niets mee op, sterker nog je benadeeld gewoon je eigen ploeg! Met nog een paar minuten ging Lau verbaal over de schreef en moest van de scheidsrechter stoom af gaan blazen. Tot aan de rust veranderde in de stand vervolgens niets meer.

De eerste 8 minuten van de 2e helft moesten we als gevolg van de afkoelingsperiode van Lau met 10 spelers door zien te komen. Peter en Lou maakten plaats voor Ron en Leon. Opmerkelijk genoeg hielden we de eerste 8 minuten vrij gemakkelijk stand; hoewel de tegenstander een stuk feller speelde werden ze zelden gevaarlijk. Wij echter wel; uit een snelle counter werd Leon gelanceerd, maar zijn boogbal was net iets minder nauwkeurig dan die van Lau. Toen Lau vervolgens weer terug in het veld kwam zou je zeggen dat we het met 11 spelers toch op zijn minst net zo goed zouden doen als met eentje minder. Toch was ineens de organisatie achterin even helemaal zoek en kon MMC nagenoeg ongehinderd de gelijkmaker na 45 minuten binnen tikken: 1-1. Jammer dat Lau na een mooie kaats met Lon zijn schot niet wat meer richting mee kon geven; nu belandde zijn schot uit de draai recht in handen van de MMC keeper. Even later moest René zwaar gehavend het veld verlaten; René's gezicht had op onprettige wijze van dichtbij kennis gemaakt met het stroeve kunstgrasveld zodat hij zich even moest laten behandelen. Gelukkig kon Lou hem gedurende een tiental minuten vervangen. Hoe belangrijk Lou voor ons vandaag wel niet was bleek even later; hij was nauwelijks aan de kant toen vanaf de zijkant een als voorzet bedoelde poging ineens in het Reuverse doel leek te belanden. Thijs kon niets anders doen dan de bal maar weg te slaan uit het doel. Gelukkig had de scheidsrechter echter clementie met Thijs; hij mocht blijven staan. Hoewel Raymond er wel heel dichtbij zat werd de strafschop onberispelijk verzilverd: 2-1.
Met man en macht probeerden we toch op zoek te gaan naar de verdiende gelijkmaker. René was er dicht bij toen hij na een mooie steekpass de MMC keeper kon omspelen. Helaas was de hoek waaruit hij het nog moest proberen nagenoeg onmogelijk en ging deze kans verloren. Toen de scheidsrechter vervolgens een buitenspelsituatie van Rob verkeerd inschatte en Rob hierdoor ook helemaal verbaal door het lint ging waardoor hij kon gaan afkoelen beseften we dat het er vandaag wederom niet in zat.


Bijzonderheden
Man Of The Match
Lou Dingelstad: Toeval of niet, toen Lou het veld verliet was de organisatie totaal zoek.


What's next?
Mochten jullie vinden dat de wedstrijd vanmorgen wel erg vroeg (09.45 uur) was, volgende week kan het nog vroeger!

In Laar trappen we om 09.30 uur af voor de 5e (!) achtereenvolgende uitwedstrijd!
Dus Leon: wekker zetten!!!