Reuver-Brevendia

Reuver 6 - Brevendia 5G

Uitslag
Ruststand 1 - 2
Eindstand 1 - 6

Doelpunt
Marius Kersbergen


Wie waren van de partij?
Basis
Andy Claessen
Lou Dingelstad
Marc Koekie Janssen
René Joosten
Marius Kersbergen
Leon Kessels
Lau van Leersum
Hen Levels
Fran van de Mortel (Rob Verkoelen / 35.)
Peter Smits
Ron Timmermans

Reserve
Rob Verkoelen

Wedstrijdverloop
Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen Brevendia op het programma. De eerste in een reeks van 3 thuiswedstrijden op rij. Frank had zich zaterdag afgemeld met buikgriep, maar het zou ook zo maar kunnen zijn dat hij er vandaag toch zou zijn. Om Frank alvast tegemoet te komen speelden we op het hoofdveld, zo dicht mogelijk bij de wc's. Zou Frank immers moeten aanzetten voor een sprint dan kon hij, indien nodig, meteen kunnen door sprinten naar de pot. Echter Frank ontbrak vanmorgen. Op doel stond een oude bekende: Hen Levels. Terug van een half jaartje weggeweest als keeper. Met de terugkeer van Leon zien we de ziekenboeg langzamerhand leegstromen. Momenteel zijn alleen Frank van Baden en Thijs nog aan het herstellen van hun blessures. Omdat de man in het zwart, Peter Beurskens, vergeten was een eigen horloge mee te nemen begonnen we iets later dan gebruikelijk aan onze wedstrijd.


Waar we de laatste wedstrijden goed uit de startblokken waren gekomen ging het vandaag aanmerkelijk stroever en bepaalde Brevendia het tempo in de beginfase. Toch was de eerste kans toch voor Reuver. Na 10 minuten kwam de bal voorin bij Leon. Nog ietwat roestig in de heupen draaide Leon zich prima vrij en schoot de bal rakelings langs de lange hoek. Na een kwartier profiteerden de gasten uit Stramproy van een misverstand in de Reuverse verdediging en kwamen zij op voorsprong: 0-1. We lieten ons echter niet uit het veld staan. Nadat een Brevendia verdediger volkomen naast de bal maaide kwam de bal aan de rechterzijde bij Andy. Andy behield het overzicht en zag Marius voor het doel helemaal vrij staan. Zijn pass was op maat en Marius schoof de bal uiterst beheerst langs de Brevendia keeper: 1-1. Op slag van rust was het toch weer Brevendia dat de leiding nam: 1-2. De tijd was te kort om voor de rust nog iets terug te doen.

Met slechts één reserve waren de wissel mogelijkheden beperkt. Rob kwam als verse kracht het middenveld versterken en verving Fran. Ook de beginfase van de 2e helft was voornamelijk voor Brevendia, wij konden geen gevaar stichten, terwijl de gasten gevaarlijk bleven. Een 3e Brevendia doelpunt lag dan ook meer in de lijn van de verwachting dan de Reuverse gelijkmaker. En zo geschiedde: na 20 minuten kwam Brevendia op een 1-3 voorsprong en gingen de Reuverse kopjes omlaag. Bij de meesten gingen de kopjes pas weer omhoog toen Thijs met een vol blad vol bier in de kantine voor hun gezicht stond. Maar toen had Brevendia nog 3x het net gevonden en had Peter al lang voor het einde van de wedstrijd gefloten.

Bijzonderheden
Man Of The Match
Lou Dingelstad; conditioneel zat het wel snor bij Lou vandaag.


The Return Of A Legend

Het was al weer een tijdje geleden dat hij tussen de palen stond, maar vandaag was hij weer terug. Hen Levels.
Oké, bij het eerste Brevendia doelpunt zag hij er niet erg gelukkig uit en herleefden oude tijden op Dijckerhof maar verder kon hij er ook weinig aan doen vandaag.

Doelpunten

Met 5 doelpunten waren wij tot vandaag één van de minst scorende ploegen uit onze klasse.
Toch kon het nog slechter: Brevendia had tot vandaag slechts 2 doelpunten weten te maken.
Inderdaad: Tot vandaag!


What's next?
Volgende week spelen we dus opnieuw thuis.

Wilhelmina '08 is dan te gast op sportpark Dijckerhof.