Reuver-Heythuysen  1-2

Reuver 6 - Heythuysen 6

Uitslag
Ruststand 1 - 1
Eindstand 1 - 2


Doelpunten
Lon Smeets (1-1)


Wie waren van de partij?
Basis
Frank van Baden
Andy Claessen
Lou Dingelstad
Raymond van Engelen
Marc Janssen
Thijs van der Logt
Lon Smeets
Peter Smits
Ron Timmermans
Eddie Teeuwen
Rob Keuben (gastspeler Reuver 5)

Reserve

Leon Kessels
Lau van Leersum
Rob Verkoelen


Wedstrijdverloop
Vandaag kwamen we op paasmaandag bij elkaar voor de inhaalwedstrijd tegen Heythuysen 6. Nu het einde van het seizoen met rasse schreden nadert een van de weinige kansen die ons nog resten om dit seizoen nog eens een overwinning in de wacht te slepen. Dit moesten we dan wel doen zonder de langdurig geblesseerden Frank en Fran, onze rots in de branding Koekie, snelheidsduivel Marius en de koning van de weg René. Wel hadden we Rob Keuben van het 5e elftal kunnen strikken als gastspeler. Omdat er slechts 2 thuiswedstrijden op het programma stonden, onze wedstrijd en aansluitend het 2e elftal, had terreinknecht Wiel Schoolmeesters alleen het hoofdveld voor vandaag in gereedheid gebracht. Om er helemaal zeker van te zijn dat alles prima zou verlopen had Wiel al aangegeven om eerst bij ons en meteen daarna ook bij het 2e elftal te komen vlaggen. Onze vaste vlagger Lou kon zich zo volledig richten op de wedstrijd. Wie goed keek zag op deze paasmaandag nog een vertrouwd gezicht aan de aftrap staan: Guido Hermans. Onze vaste scheidsrechter Hen Levels was al ver van tevoren vastgelegd door het 2e elftal om te fluiten en kon het niet maken om op het laatste moment toch voor ons te kiezen. En zo sneed het mes vandaag aan 2 kanten want beide teams waren immers geholpen.


Het was prima voetbalweer toen Guido om 10.00 uur stipt voor het begin van de wedstrijd blies. Leon Kessels, die vandaag zijn 44e verjaardag vierde, was ervan overtuigd dat hij op zijn verjaardag in de basis zou starten. Op basis van het aantal reservebeurten was Leon echter de eerst aangewezene om als reserve te beginnen. Helaas voor Leon maakte Peter echter voor Leon geen uitzondering op deze regel; samen met Lau en Rob nam hij morrend op de reservebank plaats. Naarmate de 1e helft vorderde deden de heren in hun handelen en uitspraken steeds meer denken aan het legendarische duo Statler en Waldorf (Red.: De oudere lezers kennen deze oude mannetjes uit de televisieshow De Muppetshow, die elke show aanwezig waren om kritiek te uiten op alles wat er gebeurde op het podium). Hadden zij recht van spreken? Dat viel wel mee. Zeker ging er veel fout, maar we zagen toch ook goede dingen. Het meeste balbezit de 1e helft was voor Reuver, zonder echt heel dreigend te worden. Voorin maakte Frank een gedreven indruk, zo vaak hadden we dit seizoen ook niet van hem kunnen genieten. Maar na wat kansen om zeep te hebben geholpen; twee keer kon onze voorhoede Lon & Frank alleen op de keeper afgaan, maar beide keren werden ze achterhaald door een verdediger van de gasten, gebeurde wat zo vaak dit seizoen gebeurt. Een kwartier was er gespeeld toen Heythuysen geen strobreed in de weg werd gelegd bij de openingstreffer, vanaf de middellijn kon men bijna ongestoord het veld oversteken en de bal achter Raymond binnenschieten: 0-1. Het gemis van Koekie liet zich hier duidelijk voelen. Op de reservebank nam het gemor direct toe. Lang liet het Reuverse antwoord echter niet op zich wachten. Bij een vlijmscherpe Reuverse counter vond Andy met een precieze pass de aan de rechterzijde van het veld meegelopen Rob K. die de bal strak en perfect op maat voorgaf aan de voor het doel vrijstaande Lon. Lon bleef uiterst kalm en tikte de bal beheerst binnen: 1-1. Aan deze stand veranderde, tot groot ongenoegen van onze 3 Muppets Lau/Leon/Rob, de eerste helft niets meer.

De 2e helft zou het echter heel anders gaan. Immers Lau, Leon en Rob hadden de eerste helft de tegenstander en ons eigen team uitvoerig geanalyseerd en wisten nu precies waar en waarom het bij ons fout was gegaan. We hoefden alleen nog maar hun aanwijzingen en omzettingen te volgen en toe te passen en niets stond een Reuverse overwinning in de weg. Peter, Thijs en Eddie kwamen aan het begin van de 2e helft niet meer in actie. Bijna vanaf de aftrap had Rob K. de 2e Reuverse treffer op zijn schoen. Op een paar meter van het doel van de tegenstander kwam Rob K. oog in oog te staan met de keeper van Heythuysen. Waar een geplaatst schot waarschijnlijk voldoende zou zijn geweest probeerde Rob de bal echter over de keeper heen te lobben. Helaas mislukte zijn poging en was de lob te kort. Even later liet Frank zich weer van zijn goede kant maar zijn vliegend schot ging toch nog vrij ruim naast. Ook nu was er een kwartier gespeeld toen het achterin bij ons weer mis ging. We verdedigden slecht uit en de spits van Heythuysen kon met een briesende Andy in zijn nek alleen op het doel van Raymond af gaan. In een uiterste poging om de bal nog te onderscheppen raakte Andy vooral veel tegenstander en vooral weinig bal. Het kwam ons bovendien wel heel slecht uit dat hij dit binnen het strafschopgebied deed. Guido kon niets anders doen dan de gasten een penalty te geven, die feilloos werd benut: 1-2. Even later kreeg Lon een tik en kon hij niet meer verder; Eddie kwam hem vervangen. Het leek of Eddie wat goed te maken had. Misschien wilde hij zijn eigen doelpunten van dit seizoen doen vergeten, in elk geval bruiste hij van de energie en nam hij het elftal bij de hand. Nauwelijks in het veld begon Eddie aan een indrukwekkende solo waarbij hij de gehele Heythuysen verdediging als houten klazen achter liet. Alleen de keeper kon op het laatste moment nog een hand tegen de bal krijgen die uiteindelijk nog bij Lau belandde. Helaas was deze kans niet aan Lau besteed. Leon dacht wat Eddie kan, dat kan ik ook, zeker op mijn verjaardag. In navolging van Eddie legde ook hij de gehele verdediging van Heythuysen in de luren en bood Marc een niet de missen kans. Hoewel Marc in het dagelijkse leven wel weg weet met XL-kansen was deze vandaag echter niet aan hem besteed; meer dan een onzuiver rollertje zat er niet in. Net zoals het hele seizoen waren ook vandaag de mooiste kansen niet aan ons 6 besteed. En toen Lau in de slotseconden niet verder kwam dan een ongevaarlijke kopbal wisten we dat een nieuwe nederlaag niet meer viel te vermijden. Daar konden zelfs onze 3 Muppets de 2e helft niets meer aan veranderen.


Bijzonderheden
Man Of The Match
Frank van Baden; zo goed hadden we hem dit seizoen nog niet gezien.


Beterschap
Onze webmaster Ton Ravier verblijft op dit moment in het ziekenhuis.
Namens alle spelers en leiders wensen wij Ton veel beterschap toe en hopen dat we hem volgende week weer op ons sportpark mogen begroeten.
Derhalve bereikt jullie dit verslag bij wijze van uitzondering via de mail en niet via onze website.

What's next?
Volgende week staat om 10.00 uur op ons eigen sportpark de jaarlijkse Reuver 6 brunch op het programma.

De week daarna staat al de allerlaatste uitwedstrijd van dit seizoen op het programma; op zondag 4 mei zijn wij dan om 10.00 uur te gast bij Wilhelmina'08 in Weert.