Reuver-MMC Weert  2-2

Reuver 6 - MMC Weert 7

Uitslag
Ruststand 0 - 0
Eindstand 2 - 2


Doelpunten
Leon Kessels
KOEKIE!

Wie waren van de partij?
Basis
Andy Claessen
Raymond van Engelen
Marc Janssen
René Joosten
Marius Kersbergen
Leon Kessels
Lau van Leersum
Lon Smeets
Peter Smits
Ron Timmermans
Rob Verkoelen

Reserve
s

Eddie Teeuwen
Marc "K" Janssen


Wedstrijdverloop
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor 1e thuiswedstrijd (!) van 2014. Tegenstander: MMC Weert 7 , een ploeg waar we net 2 weken geleden op vrij ongelukkige wijze met 2-1 van verloren. Voor de meesten ook weer even wennen: echt gras! De laatste wedstrijden bij Laar en MMC Weert moesten we op kunstgras aantreden. Met de ongelukkige nederlaag van 2 weken geleden nog in het achterhoofd beseften we dat het wel eens een mooie dag zou kunnen worden. Immers destijds waren we minstens gelijkwaardig aan de gasten uit Weert. Aan mensen ook geen gebrek, volgens het wedstrijdformulier zouden er 15 spelers beschikbaar moeten zijn. Maar die waren er toch niet allemaal. Naast de reeds langer geblesseerden Frank M. en Fran was Frank v B. nog steeds thuis ijverig aan het verhuizen. Thijs had zich vanmorgen nog af moeten melden met een vervelende rugblessure, maar kon ons in elk geval wel nog komen aanmoedigen. Wel misten we Lou. Tenminste ik, en ook de andere spelers, hadden de indruk gekregen uit het recente mailberichtenverkeer dat Lou er vandaag zou zijn, maar niet als grensrechter. Hieruit hadden we eigenlijk opgemaakt dat Lou in elk geval weer eens wou voetballen. Echter toen de klok het tijdstip van 10.00 uur naderde was er van Lou nog steeds geen spoor te bekennen, en ook tijdens en na de wedstrijd kwam hier geen verandering in. Dus bleven er uiteindelijk 13 topfitte spelers over die het vandaag zouden moeten toen. Eddie en Koekie waren de wisselspelers voor de 1e helft, waarbij Koekie de taken van Lou als grensrechter overnam. Ook onze vaste scheidsrechter Hen Levels stond net na 10.00 uur met de fluit in de mond weer eens aan de aftrap. De laatste keer dat we onder Hen zijn leiding mochten spelen, was inmiddels alweer een hele tijd geleden; 8 december 2013 om precies te zijn. Destijds drukte hij al kwistig strooiend met gele kaarten een groot stempel op de wedstrijd. Kennelijk was hem dit prima bevallen, maar hierover later meer.


De opstelling kende weinig verrassingen, omdat we vandaag kozen voor een 2-mansvoorhoede moesten Lau en Leon voor de doelpunten zorgen. Lon zakte een linie terug naar het middenveld. Net als twee weken geleden waren wij de 1e helft vanaf de aftrap de bovenliggende partij. Onze eerste wapenfeiten waren 2 afstandsschoten; eerst Leon en even later Rob probeerden het van grote afstand. Inmiddels had een oude bekende plaatsgenomen op de Reuverse reservebank; Patrick Gregoor kwam eens kijken of we het voetballen nog niet verleerd waren. Nog binnen de 10 minuten vond Lon de vrijstaande Lau die de nog meer vrijstaande Leon een niet te missen kans bood. Waar de Reuverse bank het doelpunt al wou vieren slaagde Leon er toch nog in om de kans niet te verzilveren. We hadden de teleurstelling van het missen van de kans nog maar net verwerkt toen Lon van dichtbij uithaalde. Hij raakte de bal niet optimaal, maar misschien wel daarom verkeek de MMC doelman zich totaal op zijn schot en leek de bal via via naast de paal binnen te vallen. Op miraculeuze wijze echter bracht de paal redding en bleef de stand gelijk. Aan de andere kant van het veld moest Raymond alle zeilen bijzetten om een MMC voorsprong te voorkomen. Op fabuleuze wijze wierp hij zich bij een vlijmscherpe Weerter counter voor de voeten van de tegenstander en verhinderde zo een zeker lijkende achterstand. Na 24 minuten waren wij weer aan de beurt. Lau kreeg op een goede positie net buiten het 16-meter gebied de bal en kon vrij uithalen. Echter veel te gehaast schoot hij mijlenver naast. Net voor de rust kregen we aan de rechterzijde van het veld een hoekschop die door Rob prima in de linkerbenedenhoek werd gekopt. Wederom was de Weerter keeper kansloos maar de binnenkant van de paal stond wederom Reuvers succes in de weg en de doelman kon de bal nog net voor de doellijn weghalen. Zolang wij bij Reuver 6 nog niet over doellijntechnologie kunnen beschikken zal het altijd de vraag blijven of de doelman de bal voor, op of achter de doellijn oppakte. In feite maakt het ook niet uit; het eventuele doelpunt werd niet gegeven en de zo bleef de stand tot aan de rust 0-0. En zo hadden we er met zijn allen alles aan gedaan om op voorsprong te komen, alleen het wil om één of nadere reden maar niet lukken dit seizoen. Het middenveld met de vliegensvlugge Marius, de aanjager Rob, de strateeg Marc en de zeer sterk spelende Lon waren hun tegenstander keer op keer de baas. Het was jammer dat we ons niet beloonden voor het goede spel.

Dan moest het maar in de 2e helft gebeuren. Eddie en Koekie kwamen in de ploeg, terwijl René en Peter voor hun plaats maakten. Peter zou de 2e helft vlaggen. Wel was duidelijk dat we de 2e helft niet meer zo konden controleren als we de 1e helft deden. Toch was Lau met een schot net over toch bijna dichtbij de inmiddels meer dan verdiende Reuverse voorsprong. En even later gebeurde datgene waar je op kon wachten. Als de ene ploeg de vele kansen niet kan of wil verzilveren is het vaak aan de andere kant wel raak. En zo geschiedde; door concentratiegebrek achterin kreeg MMC een counter in de schoot geworpen welke feilloos werd afgemaakt: 0-1. Toch lieten we ons hierdoor niet uit het veld slaan. Wederom zorgde een stil spelmoment voor gevaar voor het Weerter doel. Bij een corner had men Eddie over het hoofd gezien. Hoewel het doel liefst 7,32 meter breed is en Eddie de hoek voor het uitkiezen had slaagde hij er in om de bal in de handen te koppen van de midden in het doel staande MMC keeper. Toen vervolgens na een prima voorzet van Marius ook nog eens net naast de paal werd geschoten leek het weer eens zo'n zondag te worden die we dit seizoen al zo vaak hadden meegemaakt; goed spel, de bovenliggende partij zijn, maar na 70 minuten steeds met lege handen staan. Helemaal toen MMC met nog een klein kwartier te spelen de stand op 0-2 bracht. Op dat moment richtte één speler in het bijzonder zich op: Koekie Janssen. Of hij zelf het idee had dat de Weerter openingstreffer aan hem was te wijten, of dat hij het misschien gewoon helemaal zat was dat onze spitsen vandaag de mooiste kansen om zeep hielpen was niet helemaal duidelijk. In elk geval ging hij zich na de 0-2 achterstand nadrukkelijk met het Reuverse aanvalsspel bemoeien en was hij nog maar zelden op zijn gebruikelijke positie in de verdediging terug te vinden. En met succes. Hij zag Leon rechts voor hem vrijstaan en verlengde de bal precies op maat tot bij Leon. Hoewel zijn inzet eerst leek te mislukken plaatste Leon na goed doorzetten de bal vervolgens met een mooie boog over de kansloze MMC doelman in het doel : 1-2. Vervolgens vond Hen het tijd worden om ook weer eens in het verslag genoemd te worden. Moeiteloos pakte hij de draad van de laatste thuiswedstrijd tegen SVC weer op en de ene na de andere MMC speler verdween van het veld. En net als in de laatste thuiswedstrijd tegen SVC mochten wij met 2 mensen meer op het veld proberen om nog wat aan de stand te doen. Net voor het einde van de wedstrijd had Lau een mooie actie aan de achterlijn in huis en zijn voorzet werd door Koekie hard en zuiver binnengeschoten: 2-2. Meer daar bleef het voor vandaag bij, sterker nog een kleine onachtzaamheid achterin was ons in de slotseconden zelfs bijna fataal geworden, maar gelukkig bleef ons dat bespaard.

Achteraf zaten we toch met gemengde gevoelens in de kantine. Als we alle kansen de 1e helft niet verprutst hadden, hadden we met een geruststellende voorsprong aan de 2e helft kunnen beginnen.
Echter als je na het missen van al die mooie kansen vervolgens tegen een 0-2 achterstand aankijkt weet je dat de kans op het vinden van de Maleisische Boeing 777 vele malen groter is dan de kans op een Reuverse overwinning.
Maar de Maleisiërs hebben dan ook geen Koekie.Bijzonderheden
Man Of The Match
Koekie Janssen: soms verguisd en door medespelers en leiders niet altijd te coachen, maar vandaag van onschatbare waarde voor ons team.

Met een assist en een doelpunt wint hij deze verkiezing op punten van de ijzersterk keepende Raymond.

What's next?
Volgende week staat om 10.00 uur op ons eigen sportpark de inhaalwedstrijd tegen RKHVC uit Hunsel op het programma.

Wie er dan allemaal aan de aftrap zullen verschijnen is nog niet bekend; het regende in elk geval afmeldingen voor de wedstrijd van volgende week.