Reuver-SVC 2000

Reuver 6 - SVC 2000 9

Uitslag
Ruststand 1 - 1
Eindstand 2 - 3

Doelpunten
Lau van Leersum 1-0
Leon Kessels (penalty) 2-2

Wie waren van de partij?
Basis
Andy Claessen
Raymond van Engelen
Marc Koekie Janssen
Marc Janssen (Frank Martijn/35. > Lou Dingelstad/60.)
René Joosten
Leon Kessels
Lau van Leersum (Marius Kersbergen / 15.)
Fran van de Mortel
Lon Smeets
Eddie Teeuwen
Rob Verkoelen

Reserves
Frank Martijn
Marius Kersbergen


Wedstrijdverloop
Na een bewogen week waarin de WK-loting, het overlijden van Nelson Mandela en het aanvoerderschap van Koekie het nieuws bepaalde was vandaag SVC 2000 te gast op sportpark Dijckerhof. Zonder enig puntverlies stonden de gasten uit Maasniel stijf bovenaan in onze klasse. Een treffen ook tussen de beste aanval (36 doelpunten!) en de slechtste verdediging (32 tegendoelpunten!) Een bijna onmogelijke opgave. Maar gelukkig was Lou er vandaag weer bij, dat scheelt toch een slok op de borrel.


Uiterst punctueel blies onze vaste scheidsrechter Hen Levels om 10.00 uur voor het begin van de wedstrijd. Waar men een overdonderd begin van onze gasten uit Maasniel zou verwachten was het echter Reuver 6 dat meteen toesloeg. Nog geen vijf minuten waren er gespeeld toen Lon aan de rechterkant de bal ontving en op de SVC doelman kon afgaan. Waar een egoïstische spits voor eigen succes zou zijn gegaan zag Lon dat de meegelopen Lau er mogelijk nog beter voorstond. Lon bediende Lau op maat en voor hem was het een koud kunstje om de bal in het bijna lege doel te schieten: 1-0. Met zijn 3e treffer van deze competitie staat Lau nog vaster aan kop van de Reuver 6 topscoorderslijst. Lang kon Lau echter niet genieten van zijn succes, na een klein kwartier moest hij er geblesseerd vanaf. Snelheidsduivel Marius kwam hem vervangen. Lang konden wij ook niet genieten van de voorsprong want net na de wissel kwam SVC op gelijke hoogte: 1-1. In het resterende gedeelte van de 1e helft piepte en kraakte het behoorlijk aan Reuverse kant, echter de verdediging gaf geen krimp. René was onze gelegenheids laatste man en deze zet pakte prima uit. Als een veldheer stuurde René zijn medespelers en greep waar nodig sterk in. En kwam de koploper er toch door heen was er nog altijd Raymond. Als een leeuw gooide hij zich voor elke Roermondse doelpoging en dreef SVC meerdere malen tot wanhoop. Maar met het noemen van deze namen doen we eigenlijk de rest van het elftal te kort. Zonder uitzondering vochten we met zijn allen als leeuwen en streden voor elke meter. De beloning na 35 sterke minuten was er dan ook naar: een 1-1 ruststand had niemand voor mogelijk gehouden.

De 2e helft begonnen we met Frank in plaats van Marc. Vanaf de aftrap lieten we zien dat de 1e helft niet op toeval berustte. Marius gaf goed voor op Leon en zijn schot ging niet eens zoveel langs. Toch kwam de koploper na 8 minuten toch op voorsprong: 1-2. Waar we eigenlijk de laatste weken de kopjes lieten hangen bleven we er vandaag in geloven. Na 50 minuten leken we weer te kunnen juichen toen Leon alleen op de SVC doelman af kon gaan. De SVC verdediging kon niets anders dan Leon vanachter neer te leggen. Met een gele kaart (10 minuten straf) kwam de SVC verdediger erg goed weg. De vrije trap die we nog te goed hadden moest een aantal maal worden overgenomen wat leidde tot irritatie bij onze tegenstander. Rob probeerde het op twee verschillende manieren maar zijn poging had geen succes. Vijf minuten later gingen de gasten helemaal door het lint toen Hen een actie binnen het strafschopgebied met een penalty bestrafte. Weer een gele kaart voor SVC en de ideale kans om op gelijke hoogte te komen. Leon liet dit buitenkansje niet onbenut. Zonder stil te staan bij het Reuver 6 penalty-syndroom stuurde hij vol overtuiging de SVC doelman de verkeerde hoek in : 2-2. Vervolgens zetten we alles op alles om de 9 resterende SVC spelers op de knieën te krijgen. We waren er heel dichtbij, echter uit een counter lieten de gasten uit Maasniel zien waarom men bovenaan staat. Misschien waren we iets teveel bezig met aanvallen, in elk geval wisten de 9 SVC spelers toch te scoren tegen de 11 Reuver spelers! We slaagden er niet meer in om binnen de 70 minuten voor een derde keer te scoren zodat de gasten uit Maasniel uiteindelijk toch met een zwaarbevochten overwinning aan de haal gingen.


Bijzonderheden
Man Of The Match
Andy, Raymond, Koek, Marc, René, Leon, Lau, Fran, Lon, Eddie, Rob, Frank, Marius en Lou.

Oftewel het hele elftal!

Kampfgeist

Het had er wel eens aan ontbroken de laatste wedstrijden: de instelling en mentaliteit.
Vandaag was hier geen sprake van. Met een over mijn lijk mentaliteit gingen we vandaag de strijd aan en waren we heel dicht bij een enorme stunt.
Natuurlijk was men teleurgesteld over het resultaat, echter wat de spelers vandaag lieten zien was misschien nog veel belangrijker: passie en strijd. De juiste spirit!
Als we zo de komende 2 weken ook op het veld staan moeten de punten toch eens komen!

What's next?
Volgende week gaan we op bezoek bij DESM uit Weert (Moesdijk).

Een uurtje later als oorspronkelijk gepland: om 10.30 uur trappen we daar af.