Reuver-Swalmen

 

Reuver 6 - Swalmen 5

Uitslag
Ruststand 0 - 1
Eindstand 2 - 1


Doelpunten
Ron Timmermans (1-1)
Lon Smeets (2-1)Wie waren van de partij?
Basis
Frank van Baden
Raymond van Engelen
Koekie Janssen
Marc Janssen (Lon Smeets/35.)
René Joosten
Marius Kersbergen
Leon Kessels
Lau van Leersum (Rob Verkoelen/35.)
Peter Smits
Eddie Teeuwen (Andy Claessen/35.)
Ron Timmermans

Reserve

Andy Claessen
Lon Smeets
Rob VerkoelenWedstrijdverloop
Aan alles komt een einde, dus ook aan een voetbalseizoen. Vandaag stond dan ook de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma, de derby tegen onze buren uit Swalmen thuis op ons eigen sportpark. Normaal gesproken zitten we in de wedstrijden tegen Swalmen vaak aan de goede kant van de score, maar de uitwedstrijd in Swalmen had al aangetoond dat we het niet gemakkelijk zouden krijgen vandaag. Met hangen en wurgen sleepten we er op 6 oktober van het vorig jaar een 3-3 gelijkspel uit het vuur. De eerste overwinning van dit seizoen, vorige week bij Wilhelmina, gaf de burger echter moed. Tevens dient te worden vermeldt dat de de opkomst de laatste 2 wedstrijden uitstekend is; behalve de langdurig geblesseerden Fran & Frank had alleen Thijs zich voor afgemeld. We hadden dus weer de beschikking over 3 reservespelers, met onze grensrechter Lou nog als laatste troef achter de hand. Velen keken echter verbaasd op toen ze Frank Martijn ineens met een sporttas de kantine binnen zagen komen. Was Frank in Servië geweest voor een behandeling met paardenplacenta om de laatste wedstrijd van dit seizoen toch nog mee te kunnen maken? Helaas niet, Frank was nog te geblesseerd om te voetballen. We hadden Frank echter wel uitgenodigd voor onze jaarlijkse elftalfoto en daarop wilde hij natuurlijk niet ontbreken. Toen het al tegen 09.30 uur aan liep en we de poppetjes eens gingen tellen ontbrak echter nog één belangrijke schakel. Koekie Janssen, vorige week nog Man Of The Match, meende kennelijk nog te kunnen nagenieten van zijn nieuwe status als aanvoerder en was ruim te laat. Toen ik hem hierop aansprak kwam hij mompelend niet verder dan het woord "opstartproblemen". Vanwege de uitzonderlijke prestatie van vorige week ontsprong Koekie echter de dans en mocht hij in de basis starten. Lon, Rob en Andy hadden echter minder geluk en moesten de 1e helft vanaf de bank toekijken.


Het was net na tienen toen onze vaste scheidsrechter Hen Levels floot voor het begin van de wedstrijd. Wie dacht dat we wel zouden kunnen aanhaken aan het niveau van vorige week kwam echter bedrogen uit. Was het gemakzucht na de overwinning van vorige week? In elk geval hadden we de vorm van de dag deze 1e helft totaal niet. Veel verkeerde en foute passes die niet aankwamen en een gebrek aan creativiteit brak ons het grootste gedeelte van de 1e helft lelijk op. Gelukkig bakten onze gasten uit Swalmen er ook niet veel van zodat er voor de neutrale toeschouwer deze 1e helft bitter weinig viel te genieten. We hadden onze huisfotograaf Ton Ravier gevraagd om naast de jaarlijkse elftalfoto ook nog wat mooie actiefoto's te maken. Hoofdschuddend verliet Ton echter in de rust reeds het sportpark. Toch had hij wel een mooie openingsgoal van Swalmen gezien; vanaf de rand van het strafschopgebied lieten ze na 20 minuten onze keeper Raymond met een mooi binnendraaiend schot kansloos: 0-1. Met een beetje geluk hadden we deze achterstand voor de rust nog ongedaan kunnen maken. Eerst bereikte Lau de vrijstaande Leon maar zijn inzet was veel te zacht; een minuut later was het weer Lau die dit keer Marius bereikte. Marius omspeelde vervolgens met een prima actie de Swalmer keeper maar zijn inzet hierna miste alle kracht. Toen we de kleedkamer opzochten voor de rust konden we ons met een gedachte troosten: veel slechter dan deze 1e helft was eigenlijk niet mogelijk.

Aan Lon, Rob en Andy de zware opdracht om ons elftal de 2e helft van nieuwe elan te voorzien. Marc en Eddie namen plaats op de bank, voor Lau zat het seizoen er op; hij ging lekker douchen. De verse krachten brachten schwung in het Reuverse aanvalsspel, Swalmen was zichtbaar verrast door de omzettingen. Frank profiteerde optimaal van geschutter in de Swalmer defensie en gaf vanaf links prima voor op de vrijstaande Leon. Normaal weet Leon wel raad met dergelijke kansjes door gecontroleerd binnen te schieten echter nu koos hij voor een kopbal. Zo veel was er niet mis met Leons poging maar met kunst- en vliegwerk kreeg de Swalmer verdediging toch nog een voet tegen de kopbal zodat de bal niet onder maar net over de lat achter het doel verdween. We voerden de druk nog op en na 10 minuten in de 2e helft schudde Lon op het middenveld een paar mensen van zich af. Hij zag dat Ron, die aan de rechterzijde van het strafschopgebied was meegelopen, door de gasten uit Swalmen over het hoofd was gezien. Zijn pass was mooi op maat en met een geplaatste strakke schuiver in de lange hoek bracht Ron de ploegen weer op gelijke hoogte: 1-1. In het resterende gedeelte van de 2e helft deden we er alles aan om een tweede overwinning op rij te behalen. Bij een tweetal counters kwamen we echter goed weg. Eerst redde Raymond prima op een inzet van dichtbij; vervolgens verdedigde Marius ijzersterk. En dus leek het tweede duel van dit seizoen tegen Swalmen opnieuw uit te draaien op een gelijkspel. De 35 minuten zaten er in feite al lang en breed op toen de bal ineens in het strafschopgebied voor de voeten van Lon viel. Lon nam de bal eerst helemaal verkeerd aan, vervolgens had hij ook nog eens ruzie met diezelfde bal en leek er zelfs over te struikelen. En Swalmen? Swalmen stond er bij en keek er naar. En dat werd onze gasten uiteindelijk noodlottig. Want toen men Lon vervolgens ook nog eens de tijd gunde om op doel te schieten was het te laat: 2-1. En daarmee was de wedstrijd beslist. En kwam er een einde aan dit seizoen.


Bijzonderheden
Man Of The Match
Voorin kwam je Marius tegen; aan de linkerkant kwam je Marius tegen; aan de rechterkant kwam je Marius tegen en ook achterin was Marius vandaag nadrukkelijk aanwezig.

Kortom Marius was vandaag Man Of The Match.

He's back

In de Reuverse dugout was een bekend gezicht te bespeuren; Patrick Gregoor onze dynamische middenvelder met Nijmeegse roots heeft besloten volgend seizoen de voetbalschoenen weer aan te trekken.
Welkom terug, Patrick!

What's next?
Niets, nichts, nothing.

Het seizoen is ten einde.
De laatste twee wedstrijden brachten de lach terug op de Reuverse gezichten, zodat we toch nog konden terugkijken op een goed slot van dit seizoen.

Een aantal Reuver 6 spelers zijn nog te bewonderen op het Reuvers Treffen: of als speler, of als scheidsrechter of als vrijwilliger.
Voor alle andere spelers gaan de voetbalschoenen de kast in om straks na een welverdiende vakantie in september er weer uit te worden gehaald.
Hoe, waar en in welke samenstelling we dan aan de competitie beginnen kunnen we nu nog niet zeggen, maar daar zullen de komende maanden ongetwijfeld uitsluitsel over geven.