VV GKC-Reuver  4-2

VV GKC 4 - Reuver 6

Uitslag
Ruststand 2 - 1
Eindstand 4 - 2


Doelpunten
Leon Kessels (2-1)
Lau van Leersum (penalty) (4-2)


Wie waren van de partij?
Basis
Lou Dingelstad
Koekie Janssen
René Joosten
Leon Kessels
Lau van Leersum
Hen Levels
Thijs van der Logt
Lon Smeets
Peter Smits
Eddie Teeuwen
Rob Verkoelen

Reserve

Ron TimmermansWedstrijdverloop
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen GKC 4. Aangezien deze ploeg zijn thuiswedstrijden of in Grathem of in Kelpen-Oler speelt hadden we vooraf nagevraagd waar we vandaag moesten zijn.

Voor vandaag bleek Kelpen-Oler als locatie op het programma te staan. Afgelopen donderdag hadden we zegge en schrijven slechts 11 spelers op het wedstrijdformulier staan, dus Peter moest alles uit de kast halen om nog wat versterkingen voor vandaag te regelen. Na heel wat telefoontjes en mailtjes bleek gelukkig Hen Levels, in thuiswedstrijden onze vaste scheidsrechter, bereid om ons vandaag uit te helpen. En dat kwam bijzonder goed uit, immers onze vaste keeper Raymond had zich ook afgemeld, zodat Hen vandaag zijn oude stek tussen de palen weer in kon nemen. Zo vertrokken we met 12 spelers richting Kelpen-Oler, op weg naar sportpark 't Heukske.

Het voordeel van slechts 12 spelers is dat we niet lang hoefden te dubben wie we vandaag als reserve moesten aanwijzen. Kijkend op de lijst met reservebeurten kwamen we al snel tot de conclusie dat Ron vandaag de aangewezen persoon was om als reserve te starten. Aangezien onze vaste grensrechter Lou al binnen de lijnen actief was, nam Ron de vlag ter hand en nam hij zijn plaats in langs de zijlijn. Hierbij sneed het mes aan twee kanten, want én hadden we nu meteen de vacature van grensrechter vervuld én kon Ron zich zo optimaal voorbereiden op zijn invalbeurt in de 2e helft want nu kon hij deze eerste helft meteen gebruiken als warming-up.
Net voor 10.00 uur floot de scheidsrechter onder het genot van een lekker zonnetje voor het begin van de wedstrijd. Mensen die gedacht hadden dat GKC vanaf de aftrap hun hoge positie op de ranglijst wel zou willen bevestigen kwamen bedrogen uit. Het was nota bene de rode lantaarndrager uit Reuver die in de beginfase het beste van het spel had en voor het meeste gevaar zorgde. Na 10 minuten bereikte een verre strakke pass van René de geheel vrijstaande Rob aan de rechterkant. Helaas miste zijn schot precisie en ging zijn poging ruim voorlangs. Diezelfde René profiteerde bijna zelf van slecht uitverdedigen van de gastheren maar ook zijn schot ging net naast. Toch was het weer René die het dichtst bij een Reuverse voorsprong was, toen de GKC-keeper na een prima inzet van Lau vanaf de rand van het strafschopgebied de bal ineens voor zijn voeten stompte. Met veel geluk belandde de bal echter via de binnenkant van de paal toch weer in handen van diezelfde GKC-keeper. Maar als zo vaak dit seizoen kwam de tegenstander ineens vanuit het niets aan een voorsprong en zo stond het na 20 minuten toch weer 1-0. Echter bleven we op zoek naar de verdiende gelijkmaker, als de pass op de in het midden vrijstaande Lau iets scherper/nauwkeuriger was geweest had dit er misschien wel ingezeten, echter nu kon de keeper zich nog net voor de voeten van Lau gooien en deze kans onschadelijk maken. Even later functioneerde de Reuverse buitenspelval niet naar behoren en leek GKC de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Echter als in zijn beste jaren ranselde Hen de bal met één hand uit zijn doel. Na 25 minuten moest Hen echter toch capituleren toen hij kansloos was bij een geplaatst schot van net buiten het strafschopgebied: 2-0. Ook nu bleven we echter geloven in een goed resultaat met een prachtige aansluitingstreffer als gevolg. Peter zag op rechts de geheel vrijstaande René, die vervolgens zijn beste helft sinds zijn komst bij Reuver 6 bekroonde met een sublieme voorzet die over de GKC-keeper zomaar binnen leek te vallen. Met een uiterste krachtinspanning kreeg de doelman echter nog een hand onder de bal, echter deze belandde voor de voeten van Leon. Een koud kunstje voor deze geboren goaltjesdief, want ijskoud schoof hij de bal binnen: 2-1. Het had niet veel gescheeld of Leon had ook voor de gelijkmaker gezorgd, echter de keeper had goed zicht op de bal en kon hem mooi pakken. En dus stond er bij de rust een 2-1 stand op het scorebord. Letterlijk want de accommodatie van onze gastheren uit Kelpen-Oler ter beschikt over een state-of-the-art elektronisch scorebord waar keurig de stand en de gespeelde minuten op werden bijgehouden.

De 1e helft hadden we geknokt voor wat we waard waren, en had van veel spelers een hoop energie gevergd. Thijs kon niet meer verder na 35 minuten en zijn plaats werd ingenomen door Ron. Toen binnen 5 minuten een Kelpense counter perfect werd uitgevoerd en de gastheren uitliepen naar een 3-1 voorsprong leek het nog een heel lastige en vooral lange tweede helft te worden. Duidelijk aangeslagen hadden we een tiental minuten nodig om deze tegenslag te boven te komen, daarna pakten we de draad weer echter goed op. Na een kwartier kwam de bal bij Lau, die hoewel de afstand tot het doel wel erg groot was, het toch probeerde. Zijn schot werd door de keeper echter keurig onschadelijk gemaakt. Zo dreigend en gevaarlijk als we de 1e helft nog verschenen voor het GKC-doel, dit lukte ons in de 2e helft toch veel minder vaak. Even later kwamen de gastheren zelfs op een 4-1 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld. Toch was het slotwoord in deze wedstrijd voor de Reuverse bezoekers. Rob ging dreigend het strafschopgebied van GKC binnen en werd onreglementair ten val gebracht. Met de ruime voorsprong op het scorebord had niemand bij GKC er moeite mee dat de scheidsrechter floot voor een strafschop. Lau nam plaats achter de bal en schoot de strafschop niet goed maar wel hard in. Hierdoor kreeg hij in de rebound een herkansing en schoof hij de bal in het lege doel: 4-2.
In de resterende minuten veranderde aan deze stand niets meer.Bijzonderheden
Man Of The Match
Ondanks de nederlaag zagen we met name in de 1e helft een sterk spelend Reuver 6, dit was vooral te danken aan een uitmuntende teamprestatie op basis van een sterk collectief.

Of in termen van de legendarische Duitse voetbalcommentator Fritz von Thurn und Taxis te spreken: "Die Reuverse Mannschaft begeißterte durch Wahnsinns-Laufpensum und toller Kampfgeist".

What's next?
Volgende week staat om 10.00 uur op ons eigen sportpark de thuiswedstrijd tegen Heythuysen 6 op het programma.

Als we met dezelfde instelling als vandaag het veld opgaan moeten we toch eens keer aan de goede kant van de score blijven.