Home » 2017-2018 Reuver 5 Wedstrijdverslagen » 2013-14 » Wilhelmina 08-Reuver

Wilhelmina 08-Reuver  1-3

 

Wilhelmina'08 4 - Reuver 6

Uitslag
Ruststand 1 - 1
Eindstand 1 - 3


Doelpunten
Leon Kessels (1-1)
Lau van Leersum (1-2)
Leon Kessels (1-3)


Wie waren van de partij?
Basis
Frank van Baden
Andy Claessen
Raymond van Engelen
Marius Kersbergen
Leon Kessels
Lau van Leersum
Thijs van der Logt
Lon Smeets
Peter Smits
Eddie Teeuwen
Rob Verkoelen

Reserve

Koekie Janssen
René Joosten
Ron Timmermans


Wedstrijdverloop
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de laatste uitwedstrijd van dit seizoen tegen Wilhelmina'08 4. Kennelijk is er bij de meesten het besef gekomen dat, als we dit seizoen nog goed willen afsluiten, we dit met zijn allen moeten doen. Zo hadden we liefst 15 inzetbare spelers tot onze beschikking. Alleen de langdurig geblesseerden Frank en Fran en de afwezige Marc waren er niet bij. Natuurlijk hoopten we dat de brunch van vorige week in het kader van teambuilding een positieve uitwerking zou hebben op onze spelersgroep, maar deze garantie heb je nooit. Rond 09.15 arriveerden we op het statige sportcomplex Drakesteyn. Van de status die de club Wilhelmina'08 in het verleden binnen Limburg had is inmiddels niet veel meer over; met één 1e elftal, twee allochtonenteams en één veteranenelftal is het dan ook al op. Omdat we nog tijd genoeg hadden besloten we eerst gezamenlijk een kopje koffie te gaan drinken in de kantine. In de kantine binnengekomen kreeg Lou de schrik van zijn leven: de keuken was en bleef gesloten. We pakten het lijstje met reservebeurten er eens bij, gingen er eens goed voor zitten en kwamen tenslotte met de namen van Koek, Ron en René op de proppen als reservespelers voor vandaag.


Het was enkele minuten na tienen toen de scheidsrechter van de gastheren voor het begin van de wedstrijd blies. We schoten prima uit de startblokken, de bal ging lekker rond, steeds vonden we de vrijstaande man. Het was ook totaal onverwacht dat de gastheren na slechts enkele minuten ineens op voorsprong kwamen. Er leek eigenlijk helemaal niet zo veel aan de hand in ons eigen strafschopgebied toen Wilhelmina ineens vanuit een lastige hoek onze doelman Raymond volkomen verraste met een venijnig schot: 1-0. Lang liet het Reuverse antwoord echter niet op zicht wachten; Marius zetten met een geweldige steekpass Lon in een goede scoringspositie. Lon legde met een mooie passeerbeweging de verdediger in de luren en leek de gelijkmaker binnen te gaan schieten maar de Weerter doelman redde op een Iker Casillias-achtige wijze. Slechts een corner restte Reuver. Toen aan de overkant Wilhelmina ook een corner kreeg te nemen leek een inzet van de gastheren opnieuw het Reuverse doel binnen te vliegen. Gelukkig bracht Eddie op de doellijn redding voor de reeds verslagen Raymond. Eigenlijk was het daarmee wel zo'n beetje gedaan met de Wilhelmina dadendrang want het overgrote gedeelte van de resterende speeltijd tot aan de rust was het toch vooral Reuver wat het spel bepaalde. Frank had na een dik kwartier weinig geluk toen hij prima uithaalde na wederom een uitstekende pass van Marius. Na 20 minuten gebeurde datgene wat al een tijdje in de lucht hing. Lau, die vanaf het begin van de wedstrijd al aan de seizoensafsluiting leek te zijn begonnen, kon vanaf de rechterkant ongehinderd voorzetten en zijn pass kwam precies op maat in de voeten van Leon. Leon bleef zoals altijd in een dergelijke situatie uiterst kalm en schoof de bal rustig en beheerst met een geplaatst schot achter de kansloze Wilhelmina doelman : 1-1.
Ondanks nog wat kleine kansen veranderde tot aan de rust aan deze stand niets meer.

De 2e helft maakten onze reserves Koek, Ron en René alle drie hun opwachting in ons team. Marius, Frank en Peter maakten voor hun plaats. In de rust ging Lou tegen beter weten in toch nog maar eens kijken of de Weerter keuken misschien toch open was. Nadat hij al snel tot de conclusie was gekomen dat dit vandaag echt niet meer goed zou komen, was Lou hierdoor zo van slag dat hij niet eens in de gaten had dat hij niet bij Wilhelmina'08 4 zat te kijken maar bij Wilhelmina'08 2. Het zou zelfs nog ruim een kwartier duren alvorens Lou zijn vergissing pas zou opmerken. Had hij veel gemist in de tussentijd? Dat viel wel mee. Hoewel Wilhelmina veel meer balbezit had dan in de 1e helft slaagden de gastheren er niet echt in om gevaarlijk te worden. Onze verdediging deed prima hun werk. Na ongeveer 20 minuten raakte Thijs zodanig geblesseerd dat hij niet meer verder kon. Marius verving hem. Thijs was vandaag aanvoerder van ons elftal en na kort overleg besloot hij Koekie de aanvoerderband te geven. Vanaf dat moment zag de Reuver 6 wereld er ineens heel anders uit. Onze schuchtere, soms onzekere, verdediger Koek verrees als een feniks uit zijn as en veranderde in een stoere zelfverzekerde leider die het team bij de hand nam. En zo geschiedde. Thijs had nog maar net strompelend het veld verlaten toen Koek op het middenveld voorop ging in de strijd en puur op karakter de ene na de andere Weerter middenvelde achter zich liet. Toen de bal uiteindelijk bij Lau belandde, verraste Lau de Weerter doelman volkomen met een geplaatst schot : 1-2.
Tien minuten was het weer aanvoerder Koek die met met zevenmijlspassen het middelveld overstak, hij bereikte met een geweldige pass Lau die vanuit zijn ooghoeken al had gezien dat Leon helemaal vrijstond. Leon maakte het in Kessels-style uiterst beheerst af: met een mooi stiftje liet hij de Wilhelmina'08 doelman volkomen kansloos: 1-3. Op dat moment beseften we dat de buit binnen was en dat we voor het eerst sinds 7 mei 2013 (!) weer eens 3 punten uit een uitwedstrijd mee naar Reuver konden nemen.


Bijzonderheden
Man Of The Match
Koekie Janssen, wat een aanvoerdersband al niet kan doen met een speler.


Geen woorden maar daden
In onze laatste wedstrijd vielen Rob, Lau en Leon alleen maar op door het leveren van kritiek op het spel van ons elftal en hun eigen medespelers.
Toen bleef het bij woorden, vandaag lieten ze hun voeten spreken. Rob speelde met een hartverwarmende inzet een sterke partij op het middenveld terwijl Lau en Leon voor onze volledige productie zorgden.
Zo willen we het zien heren!


What's next?
Aan alles komt een einde, ook aan een voetbalseizoen.

Daarom staat volgende week om 10.00 uur op ons eigen sportpark Dijckerhof de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma.
We ontvangen dan onze buren uit Swalmen.
Bij die wedstrijd is de Reuverse topfotograaf Ton Ravier aanwezig om ons elftal op de gevoelige plaat vast te leggen en enkele actiefoto's te knippen.