IVO-Reuver 3-2

IVO 6 - Reuver 8

Uitslag
Ruststand 3 - 0
Eindstand 3 - 2


Doelpunten
Barry Roox (3-1)
Leon Kessels (3-2)

Wie waren van de partij?
Basis
Andy Claessen (Koekie Janssen/15.)
Raymond van Engelen
René Joosten
Leon Kessels
Thijs van der Logt
Eric Mackenschins (George Janssen/45.)
Frank Martijn
Ron Timmermans
Rick Hermans, gastspeler Reuver 5 (Andy Claessen/80.)
George Janssen, gastspeler Reuver 5 (Patrick Gregoor/30.)
Barry Roox, gastspeler Reuver 7

Reserves
Koekie Janssen
Patrick Gregoor


Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen IVO 6. Op sportpark Dijckerhof hadden we lange tijd uitzicht op een overwinning totdat IVO met een zondagsschot in de laatste seconden nog een punt uit het vuur sleepte. Maar ja dat was toen en resultaten uit het verleden zijn niet altijd een goede graadmeter voor het resultaat van vandaag. Zoals elke week gebruikelijk zijn we afhankelijk van een aantal gastspelers. Dan moet ook wel want met Frank van Baden, Marc Janssen, Lau van Leersum, Peter Smits en Eddie Teeuwen hadden we 5 afmeldingen. En dus stonden er 3 gastspelers op het wedstrijdformulier: Rick Hermans en George Janssen zijn ondertussen goede bekenden geworden, zo vaak zien we hun bij onze wedstrijden terug. Aangevuld met Barry Roox van het 7 elftal maken zij het lijstje compleet. En zo vertrokken we met 13 spelers richting Velden. Daar aangekomen keken we onze ogen uit. De gemeente Venlo (of was het de Veldense Roman Abramovich) had zo'n 5 kilometer ten noorden van de stad Venlo een majestueuze kantine neergezet wat tot in de verre omtrek gezien mag worden. Twee reserves mochten de eerste helft op de bank beginnen. Patrick en Koekie. En daar was deze laatste het bepaald niet mee eens. Heel rustig nam ik met Koekie de lijst met reservebeurten door en langzaam drong tot hem het besef door dat hij toch echt wel aan de beurt was. Patrick had er geen moeite mee, volgende week staat voor hem de halve marathon tijdens de Venloop op het programma, da's wel even iets anders dan een potje voetballen. Voor velen is het met de auto al ver, laat staan te voet. En zo was het bijna precies 10.00 uur toen de scheidsrechter in het koude Velden voor de aftrap van de wedstrijd blies.

Wedstrijdverloop
Vorige week in 't Ven was ik zelf er niet bij maar naar horen zeggen speelden we daar een prima wedstrijd. Maar wat wij het eerste kwartier lieten zien was ronduit dramatisch. Weinig inzet, verkeerde passes, ongelukkige acties: kortom er viel niet veel te genieten. Om in termijn van wijlen Vitesse coacht Bert Jacobs te blijven: hotseknotsbegoniavoetbal! Niet dat onze tegenstander zo geweldig speelde, dat hoefden ze ook niet. Net toen het iets beter begon te lopen ging het achterin helemaal mis. De bal werd niet goed genoeg, of eigenlijk helemaal niet weggewerkt en de IVO-spits kon makkelijk binnenschieten: 1-0. Nog een 3 minuten eigenlijk van hetzelfde laken een pak. Wederom hadden we achterin meer aandacht voor van alles en nog wat behalve voor de bal en voor het wisten lag de bal weer achter Raymond : 2-0. Een fikse afstraffing dreigde. Andy maakte dit al niet meer mee, want na 15 minuten moest hij zich laten vervangen door de gretige Koekie. Er waren precies 24 minuten gespeeld toen Leon van grote afstand voor het eerst op doel schoot. De gasten begonnen het wat gemakkelijk op te vatten en zo kwamen we langzamerhand weer een beetje aan voetbal toe. Wederom was het Leon die zich eerst mooi vrij kapte en daarna rechts naast schoot. Het begon tenminste een beetje op voetbal te lijken. Maar gevaarlijk werden we nauwelijks in tegenstelling tot onze gastheren. Na een half uur moest ook George naar de kant en kon Patrick al wat kilometers maken ter voorbereiding op volgende week. Het 3e Veldense doelpunt bleef niet uit (35e minuut 3-0) en met die stand zochten we het kleedlokaal op.

In de rust bleek Eric niet meer verder te kunnen en moest hij zich laten wisselen door George. Even was er nog een misverstand doordat George meende in de rust te moeten vertrekken. Maar Rick wees hem op het feit dat men toch over 16 spelers beschikte en dat hij na afloop van de wedstrijd ook nog voldoende tijd zou hebben om met het 5e elftal nog te kunnen voetballen. En dus bleef George in Velden. En dat was ook nodig want Rick moest werken op zondag en kon de 2e helft niet helemaal volmaken. De tweede helft was gelukkig iets beter dan de eerste helft, de tegenstander leek het ook een beetje te geloven. Maar ook nu kwamen we niet of nauwelijks in de buurt van het IVO doel. Na een half uur kwam het Reuverse doelpunt dan ook volledig uit de lucht vallen: een ongevaarlijke diepe bal in het Veldense strafschopgebied belandde van een IVO-verdediger zomaar voor de voeten van Barry die zich niet bedacht en snoeihard in de korte hoek uithaalde: 3-1. Ineens sloeg zelfs bij een Reuverse corner zelfs even de paniek toe in de IVO-verdediging, toen men niet weer wist wie wie moest dekken. En zo kabbelde de wedstrijd voort tot aan de laatste minuut. Wederom werd de bal diep in het Veldense strafschopgebied gepompt, waar geen Reuverse aanvaller te bekennen was. De IVO verdediger was echter helemaal de kluts kwijt en plaatste de bal zomaar in de voeten van Leon. Om ons een beetje te helpen ging de IVO doelman er ook maar bij liggen en zo kon Leon het misschien wel gemakkelijkste doelpunt uit zijn lange en imposante voetbalcarrière scoren : 3-2. Ineens was het Reuverse geloof weer helemaal terug. Vergeten was de povere wedstrijd. De scheidsrechter was ons goed gezind en gaf ons nog een tweetal corners. Uit de laatste was Barry met een kopbal nog redelijk dichtbij. Maar dat zou de wereld op zijn kop zijn geweest en hadden we in principe ook echt niet verdiend.


Bijzonderheden

What's next?
Volgende week spelen we thuis.
We spelen dan op zaterdag 21 maart tegen VOS.
Om 18.00 uur wordt er op sportpark Dijckerhof afgetrapt.


Aantal wedstrijden
Er waren nog wat vragen over het aantal wedstrijden dat we nog moeten spelen: dat zijn er dus nog 7.
We krijgen nog thuis: Vos (21/03), VVV'03 (12/04) en TSC (26/04)
We gaan nog op bezoek naar: VCH (29/03), HBSV (19/04), Blerick (21/4) en we sluiten de competitie af bij Irene op 03/05