Kwiek Venlo-Reuver  5-0

 


Kwiek Venlo 5 - Reuver 8


Uitslag
Ruststand  3 - 0
Eindstand  5 - 0


Doelpunten
-


Wie waren van de partij?
Basis
Frank van Baden
Andy Claessen
Lou Dingelstad
Marc Janssen I
Marc Janssen II
Leon Kessels
Lau van Leersum 
Thijs van der Logt
Peter Smits
Eddie Teeuwen
Ron Timmermans
   
Reserve
s

Géén


Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we om 08.30 uur op de parkeerplaats van het sportpark bij elkaar voor de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Kwiek Venlo 5. Dat we elkaar troffen op de parkeerplaats had alles te maken met het vroege aanvangstijdstip: om 09.30 uur moesten we aan de aftrap verschijnen in Venlo Zuid. En zo vroeg was onze kantinebeheerder nog uit de veren. Na de 0-15 veegpartij in eigen huis tegen Sportclub Irene van vorige week waren we benieuwd wie vandaag aan de aftrap zouden verschijnen. Dat dit er niet veel zouden zijn was donderdag al duidelijk na afmeldingen van Eric, Thijs en Frank M. Bovendien was René een twijfelgeval, hij zou pas beslissen tijdens de warming-up of hij zou kunnen spelen. Het was al snel duidelijk dat we ook door zijn naam een streep konden zetten. En dat was een fikse tegenvaller voor ons en natuurlijk ook voor René zelf. Immers toen het competitieprogramma voor dit seizoen door de KNVB werd gepubliceerd werd  in huize Joosten de datum Kwiek Venlo 5 - Reuver 8 met rood omcirkeld op de kalender gezet. Alles had René de laatste weken aan de kant gezet om vandaag te kunnen schitteren, maar helaas het lichaam sputterde tegen. Dan van blessureleed naar bevallingsleed. Vorige weekend was het al spannend in huize Gregoor en werd er reikhalzend uitgekeken naar de gezinsuitbreiding. Maar de natuur had anders beslist: er was nog niets gebeurd.  En dus zat er voor Patrick niets anders op dan zich voor vanmorgen af te melden. Gelukkig was Lou vandaag wel beschikbaar zodat we met uiteindelijk precies 11 spelers afreisden naar Venlo Zuid. 


Wedstrijdverloop
Toen de scheidsrechter de serene rust op het sportpark Hagerhof verbrak rond 09.35 voor het beginsignaal van de wedstrijd stond ik zelf met de vlag in hand langs de zijlijn. Er waren slechts enkele minuten gespeeld toen Leon bijna profiteerde van een enorme verdedigingsfout in de Kwiek verdediging, door geklungel achterin kwam hij oog in oog te staan met de doelman maar deze behoedde zijn team voor een achterstand met een goede redding. Zijn voortzetting leidde een vlijmscherpe Kwiek counter in wat net als vorige week een vroeg openingsdoelpunt tot gevolg had: 1-0.  Als we hier iets positiefs uit moeten halen is het wel dat we zeker een minuut langer dan vorige week de nul konden houden en dat we zelf in scoringspositie waren gekomen. Inmiddels was René ook op het sportpark gearriveerd en nam hij de vlag van mij over. Na ruim 20 minuten bereikte Eddie wederom Leon en opnieuw had hij vrije doortocht naar het doel van de tegenstander. Maar opnieuw liet de Kwiek keeper zich niet verschalken en bracht hij met zijn benen redding. Even later negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal van René voor buitenspel en liet hij doorspelen waarna de Kwiek spits Raymond kon omspelen en de 2-0 kon binnenschuiven. Nog beduusd van deze treffer viel nog geen 3 minuten later de "Vorentscheidung" toen Kwiek op een 3-0 voorsprong kwam. Hoewel we wel de mindere waren kwamen we deze 1e helft in elk geval heel af en toe aan voetballen toe. Een week eerder was hier geen sprake van. En zo gingen we met een 3-0 achterstand de rust in.
 
De 1e helft had kennelijk veel van onze krachten gevergd want het was de 2e helft alleen nog maar een kwestie van tegenhouden, gevoetbald werd er niet of nauwelijks meer.  Het ontbreken van wisselspelers deed ons natuurlijk ook de das om. Wel hadden we het getroffen met onze tegenstander. Met een hoop geluk kwam Kwiek ondanks een enorme hoeveelheid mogelijkheden de 2e helft nog slechts 2 keer tot scoren. Wij hadden verder niets maar dan ook helemaal niets meer in te brengen. Het geeft dan ook stof tot nadenken dat je uiteindelijk volledig kansloos verliest met 5-0 tegen zeker geen geweldige tegenstander.


Bijzonderheden

What's next?
Volgende week staat om 10.00 uur de thuiswedstrijd tegen Blerick 6 op het programma.

Wij hopen dan op in elk geval meer spelers dan vandaag.

Baaldagen

Toen het nieuwe seizoen begon bestond onze selectie bestaat uit slechts 15 spelers. Veel en veel te weinig natuurlijk om het seizoen succesvol door te komen. Dit was bekend bij de vereniging en dit zou worden opgelost door aanvulling vanuit de andere teams, die wel over voldoende spelers zouden beschikken. Inmiddels is duidelijk dat hier op dit moment weinig van terecht komt, als gevolg van het feit dat vrijwel alle elftallen met spelerstekorten kampen. Je kunt je natuurlijk afvragen wie het in zijn hoofd heeft gehaald om met 8 elftallen aan de competitie te beginnen, maar deze beslissing is nu eenmaal door de vereniging genomen dus daar is op dit moment niets aan te doen. De oplossing voor het spelerstekort bij de elftallen wordt nu gezocht in het aanvragen van baaldagen. Wekelijks zal er door een team van VV Reuver, indien noodzakelijk en mogelijk, een baaldag worden aangevraagd zodat het "spelerstekort"-probleem op de korte termijn van de baan is. Mij lijkt het eerder uitstel immers van deze regeling kans slechts een bepaald gedeelte van het seizoen gebruik worden gemaakt. En daarna? Lijkt mij stug dat de elftallen dan wel over voldoende spelers beschikken. De tijd zal het leren.