Reuver 8 - HBSV 5

Uitslag
Ruststand 0 - 2
Eindstand 0 - 7


Doelpunten
-

Wie waren van de partij?
Basis
Andy Claessen (Koekie Janssen/70.)
Raymond van Engelen
Koekie Janssen (Patrick Gregoor/45.)
René Joosten
Lau van Leersum
Leon Kessels
Peter Smits (Ron Timmermans/45.)
Steven Franssen, gastspeler Reuver 6
Frank Peeters, gastspeler Reuver 6
Luuk Strous, gastspeler Reuver 6
Rob Verkoelen, gastspeler Reuver 6


Reserves
Patrick Gregoor
Ron Timmermans

 

Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het koude sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen HBSV 5. Een tegenstander van formaat gezien de 3e plaats die de gasten uit Hout Blerick op de ranglijst innemen. Alleen in Blerick en Irene moesten ze tot nu toe hun meerdere erkennen, maar dat is natuurlijk geen schande. Voor de rest louter overwinningen, met uitzondering van een gelijkspel thuis tegen Kwiek (4-4). Er wachtte ons dus een zware klus. Bij de afwezige spelers zien we wekelijks dezelfde namen terug. Marc, Thijs, Eric en Frank v B ontbreken al geruime tijd en tot aan de winterstop zullen we op hen ook niet durven te rekenen. Eddie is aan de betere hand, de zwelling van zijn enkel neemt met de dag af. Maar vandaag kwam nog te vroeg. Ook Frank M had zich moeten afmelden. Buikloop was de reden. Peter had al aangeboden om een mobiel toilet te huren voor naast de zijlijn en wat extra toiletpapier in te kopen maar Frank liet zich niet meer overhalen, hij was er niet bij vandaag. Ditmaal kwamen de versterkingen vanuit het 6e elftal. Rob Verkoelen, Steven Franssen, Luuk Strous en Frank Peeters waren vandaag aanwezig om ons uit de nood te helpen. Natuurlijk is Rob voor ons geen onbekende: we kennen hem nog als harde werker op het middenveld uit de tijd dat we nog in de veteranen klasse actief waren. Met Steven Franssen hebben we de de zoon van de bekende Reuverse sportvisser Coen in ons midden, die als doelman furore maakte in het roemruchte Reuver 8 verleden. Luuk en Frank hadden verder geen connecties met ons elftal. Ook de scheidsrechter van dienst vandaag was nieuw: Rick Hermans. Rick, normaal gesproken leider van het 5e elftal, had vorige week al een helft meegedaan in de wedstrijd bij VVV'03. Vandaag mocht hij de wedstrijd in goede banen proberen te leiden.

Wedstrijdverloop
Net na 10.00 uur kon Rick vanuit de middencirkel de beide doelen goed waarnemen en blies voor het begin van de wedstrijd. Ron en Patrick zagen dit beiden vanaf de kant gebeuren. Patrick vanaf de dug-out en Ron vanaf de zijlijn; hij zou de eerste helft vlaggen (hoe zou het toch met onze grensrechter Lou zijn?) . Bij afwezigheid van Ron in het veld fungeerde Peter de 1e helft als aanvoerder. Koekie was het hier volledig mee eens. De eerste 5 minuten ging het spel gelijk op. De gasten waren voorin wel gevaarlijker dan ons, maar we lieten de bal goed rondgaan en deden goed mee. Waar met name Irene en Blerick ons vanaf het begin snel opjaagden liet HBSV ons veel meer voetballen en greep pas in op het moment dat het pas gevaarlijk zou kunnen worden. Voorin was het illustere duo Lau/Loen in ere hersteld. Zij moesten voor het broodnodige gevaar zorgen. Na 20 minuten waren ze bijna succesvol. Lau had zich aan de zijkant van het veld mooi vrijgespeeld en bereikte de vrijstaande Leon. Misschien was de pass net iets te ver maar Leon wist de bal nog de controleren en schoot vervolgens met de buitenkant van zijn schoen richting verre hoek. De HBSV keeper kreeg er echter nog een hand tegen en wist de bal nog tot corner te verwerken. Tot zover het Reuverse gevaar. Aan de andere kant stelde HBSV echter binnen een aantal minuten orde op zaken en stond het na 35 minuten 0-2. Wilden we nog iets van de wedstrijd maken dan moesten we in elk geval nog de 1e helft een keer scoren. Dit leek ook te gaan gebeuren. Na 40 minuten stuurde Leon Luuk weg die aanzette tot een indrukwekkende rush. De rush eindigde pas bij de HBSV-keeper die de bal met een katachtige reactie nog uit de hoek tikte. Uit de aansluitende corner had Koekie zich onsterfelijk kunnen maken door geheel vrijstaand de bal binnen te koppen maar zijn inzet verdween over het doel. En zo gingen we met een 0-2 achterstand de rust in.

Patrick en Ron mochten de 2e helft opdraven voor Peter en Koekie. De 2e helft was nog maar net begonnen toen voorin de bal bij Lau belandde. Ietwat vreemd controleerde hij de bal en vervolgens probeerde hij de bal op doel te schieten. Toen hij echter zag dat zijn inzet niet veel succes had (de bal verdween zelfs over de zijlijn in plaats van de achterlijn) stortte hij als een stervende zwaan ter aarde. Rick was niet echt onder de indruk van zijn toneelstukje en liet terecht verder spelen. Vijf minuten later counterde HBSV naar 0-3 en leek de wedstrijd gespeeld. Andy viel geblesseerd uit en Koekie mocht opnieuw het veld in. Achteraf bleek de blessure van Andy gelukkig mee te vallen. Voorin konden we het de Blerickse gasten echter niet moeilijk genoeg maken, achterin zag Raymond de ene na de andere Blerickse aanvaller voor zich opdoemen. Er was op een gegeven moment geen houden meer aan. Tussen de 75e en 80e minuut scoorden de gasten liefst 3x en liepen uit naar een 0-6 voorsprong. Toch waren we nog dichtbij een Reuverse eretreffer. René omzeilde de buitenspelval en probeerde met een listig balletje de Blerickse keeper te verrassen. Veel scheelde het niet, maar weer ging de bal net naast het doel. Het was duidelijk niet onze dag. Uiteindelijk scoorde HBSV nog één keer en bracht de stand op 0-7 toen Rick voor het einde van de wedstrijd floot. We hadden dus niet voor een stunt kunnen zorgen.

Bijzonderheden

Ranglijst
Op de ranglijst veranderde er niet veel. Doordat Sparta (4-2 bij Vos) en VCH (15-0 bij FCV) ook verloren handhaven we ons op de 10e plek met 5 punten.
De beide titelfavorieten maakten beide geen fout. Irene klopte in Velden IVO met 8-0 en Blerick zette thuis TSC met 2-0 aan de kant.

What's next?
Volgende week zijn wij vrij. De wedstrijd thuis tegen Kwiek Venlo wordt uitgesteld.
Waarschijnlijk wordt deze wedstrijd op 21 december vastgesteld, zodra dit definitief is worden jullie hiervan op de hoogte gebracht.
Een aantal spelers zal echter nog bij andere elftallen actief zijn. We zullen deze spelers per mail informeren in welk elftal en hoe laat ze zondag moeten spelen.
Voor Reuver 8 is de eerstvolgende wedstrijd vastgesteld op 14 december als we op bezoek gaan in Tegelen bij TSC.