Reuver-IVO 1-1

 

Reuver 8 - IVO 6

Uitslag
Ruststand 1 - 0
Eindstand 1 - 1


Doelpunten
Ted Augustus (1-0)


Wie waren van de partij?
Basis
Andy Claessen
Raymond van Engelen
René Joosten
Leon Kessels (Lau van Leersum/45.)
Frank Martijn (Frank van Baden/45.)
Thijs van der Logt (Koekie Janssen/45.)
Peter Smits (Patrick Gregoor/45.)
Eddie Teeuwen
Ted Augustus (gastspeler Reuver 3)
Bram Schreurs (gastspeler Reuver 3)
Rick Crooymans (gastspeler Reuver 3)

Reserve
s

Frank van Baden
Patrick Gregoor
Lau van Leersum
Koek Janssen


Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen IVO 6. Afgelopen donderdag werd reeds duidelijk dat er vandaag een sterk verjongd Reuver 8 aan de aftrap zou verschijnen en aldus geschiedde. Met de aanwezigheid van Ted Augustus (18 jaar), Bram Schreurs (19 jaar) en Rick Crooymans (21 jaar) werd de gemiddelde leeftijd flink omlaag geschroefd. Met zijn drieën zijn ze zelfs nog jonger dan Thijs in zijn uppie! De afmeldingen kwamen vandaag van Marc Janssen, Ron Timmermans en Eric Mackenschins.


Wedstrijdverloop
Het was net na 10.00 uur toen onze vaste scheidsrechter Hen Levels, ditmaal voor de verandering weer eens in zijn gele outfit, voor het begin van de wedstrijd blies. Onze jonge gastspelers waren te vinden op het middenveld (Ted en Bram) en in de voorhoede (Rick). Was er in de afgelopen weken geen moment sprake van een echte wedstrijd omdat simpelweg het niveauverschil veel te groot was, vandaag was het gelukkig helemaal anders. De 3 jonge invallers werkten inspirerend op onze spelers en wisten op het middenveld met hun loopvermogen veel te corrigeren. Nadat we in de beginfase een paar keer goed wegkwamen bij kansen van Ivo pakten we langzamerhand het initiatief in handen. Na 20 minuten maakte Ted gebruik van zijn snelheid en rondde zijn loopactie af met een geplaatste schuiver in de lange hoek: 1-0. Vijf minuten later gaf het doorzettingsvermogen (en sterke lichaam) van Rick in een fel duel om de bal de doorslag en hij gaf de bal aan de vrijstaande Frank Martijn. Frank mikte net naast de verkeerde kant van de paal. Frank had daags tevoren last gehad van een bloedende teen en het was een medisch wonder dat hij vandaag in het veld stond. Misschien dat als hij niet door deze blessure was getroffen hij de bal wel aan de juiste kant van de paal had gemikt. Wij zullen het nooit weten. Ook Rick was dichtbij een tweede Reuverse treffer toen hij uit een corner voorlBram voor de voeten van Leon belandde. Leon probeerde hem prachtig in de verre linkerhoek te krullen, maar zijn inzet ging rakelings langs. Tot aan de rust veranderde er verder iets meer aan de stand. 

 

Na een prima 1e helft was het natuurlijk jammer dat we de 2e helft alles moesten omzetten, maar goed zo doen we het nu eenmaal bij Reuver 8. Thijs, Peter, Leon en Frank Martijn gingen aan de kant en Frank van Baden, Patrick, Lau en Koekie namen hun gebruikelijke posities in het veld in. Zowat vanaf de aftrap kreeg Rick een goede schotkans, zijn inzet zeilde richting rechterbovenhoek. De enorm lange keeper van IVO, die de 1e helft geen echt betrouwbare indruk had gemaakt, redde echter fabuleus en kreeg er nog een hand tegen. Heel even hadden we nodig om te wennen aan de nieuwe situatie in het veld maar al gauw gingen we weer vrolijk verder met goed voetbal. Patrick stond ver op de IVO helft helemaal vrij en kon richting IVO doel gaan. Hij nam de bal goed mee aan de voet maar besloot toen om toch van een relatief grote afstand op doel te schieten waarna de IVO keeper de bal onschadelijk maakte. Na 10 minuten had Frank van Baden de tweede Reuverse treffer op de voet. Helemaal vrijstaand koos hij voor een uiterst spectaculaire halve omhaal, die bij succes ongetwijfeld de hele wereld was over gegaan. Nu verdween de bal echter tientallen meters naast het IVO doel. Langzamerhand werden de gasten uit Velden toch wat sterker maar echte kansen creëerden zij echter ook niet. Na een dik half uur zette Rick zich aan de linkerkant weer eens prima door en gaf hard voor. Bram kwam slechts enkele centimeters te kort om de strakke voorzet binnen te tikken. Vijf minuten had Ted de uitgelezen kans op ons aan de bevrijdende tweede treffer te helpen. Ook Ted kon net als Patrick vrij op de keeper afgaan en ook hij koos net als Patrick voor een vroeg schot waar de keeper uit Velden adequaat op reageerde. En zo leken de minuten weg te tikken in Reuvers voordeel. Maar in de "dying seconds of the game" maakte IVO alsnog een einde aan het Reuverse sprookje. Van grote afstand vloog de bal in de verre bovenhoek buiten het bereik van Raymond in het Reuverse doel: 1-1. En bij die stand bleef het. angs kopt. Vijf minuten voor de rust leken we dan toch echt op voorsprong te komen toen een afvallende bal uit een voorzet van

Natuurlijk is het zuur om in de laatste secondes van de wedstrijd de overwinning uit handen te zien glippen, maar we kunnen ons niets verwijten. De aanwezigheid van de 3 youngsters gaf het spel van ons elftal een enorme boost en zorgde ervoor dat ik voor het eerst dit seizoen weer eens een verslag kon schrijven van een echte wedstrijd. En dat is toch heel wat leuker dan wekelijks als figurant op het voetbalveld te moeten staan om als kanonnenvoer te moeten dienen voor de tegenstander. Daarvoor kan voetbal in de 6e klasse van de normale seniorenklasse nooit bedoeld zijn.

Bijzonderheden

What's next?
Volgende week wordt het een late!

We hoeven dan pas om 12.00 te voetballen in Sevenum, dus we zullen niet bang hoeven te zijn dat we ons verslapen.

Het rijschema staat inmiddels op de site, dus kijk even wie aan de beurt is!