Reuver-Kwiek Venlo 2-1


Reuver 8 - Kwiek-Venlo 5


Uitslag
Ruststand 0 - 1
Eindstand 2 - 1


Doelpunten
Olaf van Leipsig (1-1)
Leon Kessels (2-1)

Wie waren van de partij?
Basis
Andy Claessen
Raymond van Engelen
Patrick Gregoor
Koekie Janssen
René Joosten
Leon Kessels
Eric Mackenschins (Olaf van Leipsig, gastspeler Reuver 3 / 45.)
Frank Martijn
Eddie Teeuwen (Frank Vervoort, gastspeler Reuver 3/45.)
Jan Hendriks, gastspeler Reuver 7
Timo Heymans, gastspeler Reuver 3 (Thijs van der Logt/45.)


Reserves
Thijs van der LogtWedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de inhaalwedstrijd tegen Kwiek Venlo 5. Zaten we voor de winterstop de laatste wedstrijden met een vijftal geblesseerden, inmiddels is dit aantal gelukkig afgenomen. Voor Marc A Janssen komt het allemaal nog te vroeg. Hij is nog steeds niet in staat om te voetballen. Daar tegenover staat wel de terugkeer van Eric Mackenschins. Eric is dit seizoen alleen nog in actie gekomen tijdens de bekerwedstrijden, competitieminuten heeft hij nog niet gemaakt. Na een aantal succesvolle trainingsavonden op de donderdagavond kwam van Eric het verlossende woord: ik ben er klaar voor. En dat is maar goed ook, want het positieve nieuws van de terugkeer van Eric werd volledig overschaduwd door de afwezigheid van Lau. Lau's knie ligt in puin (artrose) en het dringend advies van de artsen is keihard: stoppen! Voor ons een groot gemis, immers Lau was voorin samen met Leon een garantie voor doelpunten. Helaas komt aan deze samenwerking nu een einde. Is het voor ons een groot drama, voor Lau zelf is het natuurlijk nog veel erger: hij kan het nauwelijks nog bevatten. Zeker voor een voetbaldier pur sang als Lau kwam dit bericht keihard aan. Naast de 2 "vaste" geblesseerden Marc en Lau kwamen daar vandaag nog afmeldingen van Frank V B, Peter en Ron bij.


Wedstrijdverloop
Omdat er vandaag liefst 5 thuiswedstrijden op het programma stonden waren we genoodzaakt om op het middelste veld te voetballen. Dit veld wordt meestal gebruikt als trainingsveld of om er de hond op uit te laten, maar slechts zelden om er wedstrijden op te spelen. Tijdens de warming up was het al snel duidelijk dat het veld in niet al de beste conditie verkeerde; het was modderig en drassig. Maar onze consul Hen vond het toch geschikt om op te spelen, en waarom ook niet, hij moest toch zelf fluiten. En dus blies hij om 10.03 uur voor het begin van de wedstrijd. De beginfase ging gelijk op. Na een zevental minuten zette René een aanval zelf op, vervolgens leverde hij nog een prima voorzet af maar Patrick maaide over de bal heen. Vijf minuten later was het wederom René die aan de basis van een mooie Reuverse aanval stond. Eric liet de bal slim lopen en de bal bereikte de vrijstaande Leon. Vaak is een dergelijke kans aan Leon wel besteed, maar nu zat het tegen. Leon krulde de bal richting lange hoek en de bal leek binnen te gaan maar op het laatste moment kreeg de Kwiek-keeper er nog een hand tegen en verwerkte de bal tot corner. Uit deze corner zag de Kwiek-verdediging Patrick over het hoofd, maar geheel vrijstaand kopte hij de bal over het doel. Na een twintigtal minuten sloeg Kwiek toe bij een goed uitgevoerde counter: 0-1. Langzamerhand kregen de gasten uit Venlo Zuid meer en meer de overhand en het Reuverse balbezit was van steeds kortere duur. We kwamen nauwelijks meer aan voetballen toe, maar omdat Kwiek de kansen die het kreeg ook niet benutte gingen we met een 0-1 achterstand de rust in.

Liefst 3 verse krachten konden we de tweede helft inzetten. Thijs maakte na lang blessureleed weer eens zijn opwachting als leider van de Reuverse verdediging en Timo werd vervangen door 2 andere gastpelers: Olaf van Leipsig en Frank Vervoort. Eric en Eddie maakten voor hun plaats. Olaf vulde het vertrek van Eric in de spits in, Frank ging in de verdediging spelen en Thijs ging zoals gezegd als laatste man spelen. Jan Hendriks schoof hierdoor door naar het middenveld. Deze tactiek pakte goed uit. Na een zevental minuten gaf Jan een scherpe pass op Olaf maar de Kwiek keeper was tijdig uitgelopen om de bal te onderscheppen. René aan de rechterzijde kreeg de 2e helft opvallend veel ruimte. En dat was toch wel vreemd, omdat René zeker geen onbekende was voor de Kwiek spelers. Binnen de 10 minuten hadden we de stand gelijkgetrokken. Leon bereikte met een splijtende pass Olaf die vervolgens alleen op de Kwiek keeper kon afgaan en het koel afmaakte: 1-1. Het volgende kwartier trok Kwiek het spel weer meer naar zich toe, maar met wat geluk en veel strijdlust wisten we overeind te blijven. Onze uitvallen werden wel steeds gevaarlijker. Na 25 minuten kon Patrick ook alleen op de Kwiek keeper afgaan, maar deze liet zich niet voor een tweede keer foppen en maakte de kans onschadelijk. Nog geen twee minuten later weer hetzelfde liedje: Jan bereikte René, René werd geen strobreed in de weg gelegd en kon richting Kwiek doel gaan. Zijn inzet was echter veel te zacht en zo ging weer een Reuverse kans verloren. Net binnen het half uur ging Jan het strafschopgebied van Kwiek binnen en hij zette de bal net voor de achterlijn prima voor. Uiteindelijk belandde zijn voorzet zelfs op de lat, maar gelukkig voor Kwiek ging de bal net over. Na 35 minuten was het toch juichen aan Reuverse zijde: Olaf liet de Kwiek verdediging kansloos en zette vanaf de achterlijn de geheel vrijstaande Leon aan het werk. Deze kans liet Leon zich niet ontnemen en heel rustig schoof hij de bal in het Kwiek doel: 2-1 . Kwiek had nog een kwartier om een punt naar Venlo mee te nemen en ze deden er alles aan. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de irritatie bij de gasten uit Venlo-Zuid echter steeds meer toe, enerzijds door het eigen falen anderzijds was onze scheidsrechter de gebeten hond. Vaak waren ze er dichtbij, maar dankzij een geweldige wedstrijdmentaliteit (er werd gevochten voor elke meter) en met hangen en wurgen en een portie geluk hielden we de voorsprong tot aan het einde vast. Verdiend was het zeker niet, maar geen Reuverse speler die hierom maalde.


Bijzonderheden

What's next?
Volgende week spelen we weer thuis.
Om 10.00 uur is Sparta uit te gast op Sportpark Dijckerhof.