Reuver-Sparta 18

Reuver 8 - Sparta '18 6

Uitslag
Ruststand 1 - 2
Eindstand 2 - 5


Doelpunten
Patrick Gregoor (1-0)
Ron Timmermans (2-3, penalty)

Wie waren van de partij?
Basis
Andy Claessen
Raymond van Engelen
Patrick Gregoor
Marc 'Nuize' Janssen
René Joosten
Leon Kessels (Frank Martijn/45.)
Frank Martijn
Ron Timmermans
Marius Kersbergen
Jacky Teunissen, gastspeler Reuver 7
Rick Hermans, gastspeler Reuver 5 (George Janssen/45.)


Reserves
Frank Martijn
George Janssen, gastspeler Reuver 5


Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen Sparta 6. Iedereen kan zich de uitwedstrijd in Sevenum nog wel voor de geest halen toen we in de slotseconden via onze gelegenheidskeeper Frank van Baden een 4-4 gelijkspel uit het vuur sleepten. Dat was voorlopig ook de laatste keer dit seizoen dat we Frank in actie hadden gezien en ook vandaag moest hij wegens privé omstandigheden de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Naast de twee langdurig geblesseerden Marc en Lau kwamen daar de afmeldingen van Eddie, Eric en Peter nog bij. Gelukkig hadden we wel de beschikking over een aantal gastspelers. Zo kwamen Jacky Teunissen van het 7e elftal en Rick Hermans en George Janssen van het 5e elftal op het wedstrijdformulier terecht. Aangevuld met de oude bekende Marius Kersbergen kwamen we zo op 13 spelers, waarbij dient te worden opgemerkt dat Rick en George ieder één helft zouden spelen.

Wedstrijdverloop
De wedstrijd stond oorspronkelijk onder leiding van de jeugdige Steve Janssen, maar hij had zich afgelopen donderdag al afgemeld. Gelukkig konden we weer een beroep doen op onze vaste scheidsrechter Hen Levels. Hen had het veld goed genoeg bevonden om op te spelen (slechter dan vorige week kon ook niet) en zo blies hij net na 10.00 uur voor het begin van de wedstrijd. Er waaide een harde wind over het speelveld, de eerste helft echter in ons voordeel. We kwamen ietwat onwennig uit de startblokken maar na 10 minuten begonnen we onze draai te vinden. Uit een corner belandde de bal zomaar voor de voeten van Patrick, die zich niet bedacht en met links nog wel door een kluwen van spelers raak schoot: 1-0. Lang konden we niet genieten van onze voorsprong want binnen vijf minuten had Sparta uit een vlot uitgevoerde counter de stand weer rechtgetrokken: 1-1. De volgende fase ging redelijk gelijk op en bijna was Patrick met een goed schot weer succesvol. Zo leek er weinig aan de hand, maar onoplettendheid achterin deed ons de das om : 1-2. Met man en macht probeerden we dit nog voor de rust recht te zetten. Met nog een vijftal minuten te spelen belandde de bal voor de voeten van Rick. Zijn inzet leek in de lange hoek binnen te vallen maar een Sparta verdediger schoot zijn reeds gepasseerde keeper nog net voor de doellijn te hulp en wist de bal nog tot corner te verwerken. Vervolgens was er nog een prima combinatie tussen en Ron en Leon te zien, waarna Ron vrij voor de Sparta doelman kwam. Deze gooide zich met gevaar voor eigen leven in de baan van het schot en ranselde de bal nog uit zijn doel. Het laatste Reuverse wapenfeit kwam op naam van Jacky die de bal uit een voorzet hard en zuiver inkopte maar ook nu maakte de Sparta keeper deze Reuverse kans met een geweldige reflex weer onschadelijk. En zo bleef het bij de rust bij een kleine 1-2 achterstand. En dat was niet nodig geweest.

Leon en Rick werden de tweede helft gewisseld en Frank en George kwamen voor hun in de plaats. George moest samen met Marius voorin voor gevaar zorgen, Frank mocht het dit keer eens op het middenveld proberen. Zo goed dat we de eerste helft afsloten zo weinig was er de 2e helft van Reuverse kant te zien. Was het de strakke harde wind die ons grotendeels op de eigen helft hield of hadden we de 1e helft teveel met onze krachten gesmeten? We slaagden er niet of nauwelijks meer in om gevaarlijk te worden, terwijl Sparta steeds dreigender op onze helft verscheen. Na 50 minuten kwam de 1-3 van Sparta dan ook niet uit de lucht vallen. Dit was wel het geval met de Reuverse aansluitingstreffer toen een Sparta verdediger in eigen strafschopgebied onnodig hands maakte. Benieuwd wie de verantwoording op zich zou nemen nu onze specialist Lau niet meer meespeelt. Ron liep niet weg voor deze taak en met een bekeken strafschop stuurde hij de Sparta keeper de verkeerde hoek uit: 2-3. En met nog een half uur te spelen leek er nog genoeg mogelijk. Maar zoals gezegd werden we in de resterende speeltijd niet meer echt gevaarlijk, terwijl Sparta veel meer dan ons lief was steeds gevaarlijk voor Raymond verscheen. Toen Sparta zich na 2-4 voorsprong counterde was de wedstrijd gespeeld. De 2-5 eindstand was dan ook alleen nog maar van belang voor de statistieken.

Bijzonderheden
-

What's next?
Volgende week spelen we uit.
We zijn dan te gast in 't Ven.
Om 10.30 uur wordt er bij FCV afgetrapt.