VCH-Reuver  3-10VCH 7  - Reuver 8


Uitslag
Ruststand  1 - 6
Eindstand  3 - 10


Doelpunten
Bram Schreurs 0-1, 0-3,0-4,2-7
Thijs van der Logt 0-2
Eric Mackenschins 1-5, 2-10
Rick Crooymans 1-6
Leon Kessels 2-8
Patrick Gregoor 2-9


Wie waren van de partij?
Basis
Andy Claessen
Patrick Gregoor
Marc K Janssen
Leon Kessels
Thijs van der Logt (Eddie Teeuwen/45.)
Eric Mackenschins (Leon Kessels/45.)
Peter Smits
Eddie Teeuwen
Rick Crooymans, gastspeler Reuver 3
Bram Schreurs, gastspeler Reuver 3
Yannek van Schendel, gastspeler Reuver 3 (Eric Mackenschins/85.)
Paul Peeters, gastspeler Reuver 6
Rob Verkoelen, gastspeler Reuver 6
Rik Levels, gastspeler Reuver 7


Reserves
Peter Smits
Eddie Teeuwen
Leon Kessels
 
Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de op een na laatste wedstrijd van dit seizoen, de uitwedstrijd tegen VCH 7. Een tegenstander waar we met plezier aan terug dachten, immers de indrukwekkende 10-3 overwinning stond menigeen nog in zijn geheugen gegrift. Echter resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor succes, ook niet voor Reuver 8. Wel stond vandaag de strijd om de rode lantaarn op het spel. Eén enkel puntje in het voordeel van VCH  was het verschil voor aanvang van de wedstrijd. Zoals bijna gebruikelijk moesten we vandaag weer een beroep doen op een hele lijst gastspelers. Zo kwamen Bram Schreurs, Rick Crooymans en Yannek van Schendel van het 3e elftal, Rob Verkoelen en Paul Peeters van het 6e elftal en Rik Levels van het 7e elftal vandaag in actie voor Reuver 8. Peter had een aanvallend (4-3-3- systeem) concept uitgedokterd met Paul als vervanger van onze vaste keeper Raymond, Yannek op de linksbackpositie, Rob Verkoelen en Rik Levels op het middenveld en voorin moesten Bram en Rick met Eric proberen voor de doelpunten te zorgen. Onder een stralend zonnetje kwamen we veel te vroeg in Venlo aan. De vertrektijd, 9.15 uur, was achteraf iets te royaal geschat, maar zo konden we ons optimaal voorbereiden op de wedstrijd.

Wedstrijdverloop

Omdat onze tegenstander ook ruim voor aanvang al klaar was wat het zelfs pas 10.25 uur toen er werd afgetrapt. Nog genietend van het volop schijnende zonnetje was er nog geen  minuut gespeeld toen VCH net buiten het strafschopgebied een overtreding maakte. Ondanks zijn jeugdige leeftijd nam Bram zelfverzekerd plaats achter de bal. Wat volgde was iets heel moois. Met een prachtige boog om het VCH-muurtje heen plofte de bal in de rechter hoek achter de kansloze keeper in het Blerickse doel: 0-1. Een droomstart. Net als in de thuiswedstrijd kregen we van onze tegenstander volop ruimte en konden we wel heel gemakkelijk de vrije man vinden. Na vijf minuten kopte Patrick uit een Reuverse corner goed in. De bal werd echter nog net van de doellijn weggehaald. Maar veel hielp het VCH niet. Opnieuw uit een corner stompte de VCH keeper de bal onvoldoende weg zodat die zomaar voor de voeten van Thijs belandde. Waar menig onervaren spits kiest voor een wild schot of overhaaste actie bleef Thijs heel rustig. Hij bekeek de situatie eens op zijn gemak en legde al zijn levenservaring (en dat is heel wat als je 62 jaar bent) in een mooie boogbal die vriend en vijand verraste en in het doel plofte: 0-2. VCH maakte zich er niet echt druk om. Na 20 minuten ging het in de VCH verdediging weer helemaal fout en was het Rick die alleen op de keeper kon afgaan. Bijna alles deed hij goed, alleen was de hoek om uit te scoren toch net iets te lastig zodat de bal voorlangs hobbelde. Nauwelijks 3 minuten later een vrijwel identieke situatie: VCH schutterde achterin weer opzichtig en Rick stuurde Bram de diepte in zodat die alleen op het VCH doel kon afgaan. Bij de keeper aangekomen bleef hij heel rustig en schoof hij de 0-3 binnen. Wie dacht dat de gastheren van hun fouten zouden leren kwam bedrogen uit. Nog geen minuut na zijn doelpunt werd Bram opnieuw geen strobreed in de weg gelegd op weg naar het Blerickse doel: 0-4.  Een onvervalste hattrick voor Bram, super! Wel bleven de gastheren het proberen en kregen ze ook best wel kansen. Met nog zo'n 10 minuten werd er ééntje benut: 1-4. Echt geloven in een goed eindresultaat deed men eigenlijk al vanaf het eerste Reuverse doelpunt niet meer zo leek het. Lang kon VCH ook niet genieten van hun doelpunt; nog voor de rust stuurde Rob Eric alleen op de keeper af en Eric volgde het goede voorbeeld van Bram en rondde bekwaam af: 1-5. Het slotstuk kwam op naam van onze spits Rick die net voor de rust aan alle Blerickse illusies een einde maakte toen hij geloofde in een diepe bal en die hij net voor de uitkomende VCH keeper weg tikte richting lange hoek. Tergend langzaam rolde de bal in de lange hoek: 1-6. En met die stand gingen we rusten.

Uiteraard was de stemming tijdens de rust in de Reuverse kleedkamer opperbest. Wie had dat ook kunnen denken. Met een beetje goede wil en geluk zouden er vandaag ook misschien wel dubbele cijfers inzitten. Eric en Thijs mochten bijkomen van hun inspanningen en Eddie en Leon kwamen voor hun in de plaats. Toch ging het de 2e helft aanmerkelijk stroever dan in de 1e helft. Het tempo lag een stukje lager en we werden wat gemakzuchtig. Het duurde 10 minuten voordat we weer eens voorin kwamen. Leon legde de bal binnen het strafschopgebied mooi terug op Bram, die van net buiten het strafschopgebied snoeihard uithaalde. Zijn inzet ging rakelings langs de linkerpaal. Het zat er een beetje aan te komen, een VCH doelpunt. En dus geschiedde. We waren achterin niet op aan het letten en VCH profiteerde: 2-6. Ook de volgende 10 minuten was het Reuverse spel veel minder fris en geïnspireerd als in de 1e helft. Na 20 minuten lag de bal net buiten het strafschopgebied klaar voor een Reuverse vrije trap. Vol zelfvertrouwen na zijn eerste vrije trap was het opnieuw Bram die achter de bal plaats nam. Ook nu was zijn poging weer eentje om in te lijsten. De VCH keeper kon graaien wat hij wilde; de bal viel buiten zijn bereik aan de binnenkant van de linkerpaal binnen: 2-7. Ineens werd het tempo aan Reuverse kant weer omhoog geschroefd en was het Bram die dit keer eens in de rol van aangever fungeerde. Zijn pass bereikte Leon en in zijn afscheidswedstrijd deed Leon dat wat hij zijn hele leven al heeft gedaan, scoren: 2-8.  VCH vond het allemaal best. Rick kaatste met Patrick en hij schoot de volgende Reuverse treffer binnen: 2-9. Yannek had wat last van zijn been en met nog een paar minuten te spelen liet hij zich vervangen door Eric. Een gouden wissel: Rik omspeelde aan de linkerzijde van het veld de gehele VCH verdediging en zag al uit zijn ooghoeken dat Eric bij de 2e paal helemaal vrij stond. Zijn pass was op maat en Eric zorgde voor de kers op de Reuverse taart: 2-10. Het slotwoord was toch voor de bezoekers. Op slag van tijd scoorden ze hun 3e treffer: 3-10. De scheidsrechter liet niet meer aftrappen en zo stond na 90 minuten precies dezelfde stand op het scorebord als in Reuver.

Bijzonderheden
22.720 dagen
Toen onze Thijs op 24-02-1953 werd geboren zullen er heel weinig mensen, ik in elk geval zeker niet, ooit gedacht hebben dat hij 22.720 dagen later op een prachtige zondagmorgen op Sportpark Maassenhof in het buurtschap de Boekend in Venlo-Blerick als voetballer van VV Reuver nog actief zou zijn.
Nog mooier en bijzonder was het wel dat hij deze dag ook nog eens op wist te luisteren met een doelpunt.

Afscheidswedstrijd
Aan alle dingen zit een begin en een einde.
Voor 2 spelers van ons elftal zat na vandaag de actieve voetbalcarrière er op.
Leon "Loen" Kessels en Andy Claessen hangen hun voetbalschoenen aan de wilgen en maken op de zondagmorgen tijd voor andere dingen. Zij hebben het verdiend!

What's next?
Komende dinsdag staat de laatste competitiewedstrijd op het programma.
We moeten nog één wedstrijd inhalen en gaan dan op bezoek bij HBSV in Hout-Blerick, waarna het seizoen er eindelijk op zit.
Aftrap om 19.00 uur.